Sex homoseksuaaliseen asut kellariravintola hällä

Taloyhtiön pihaa siellä kaikki on. Siis kyllähän kaikki laitonta on kun liian avoimesti niitä asioita tekee. Tässä onkin ideana se että yhdessä maassa kuvataan ja toisessa myydään eikä liikaa brassailla sillä jutulla jälkeenpäin. Elokuvantekijänä minulla on myös vastuu siitä että katsoja ei tunnista tähtiä eikä tähdet joudu ikinä tietämään että ovat jossain elokuvassa. Valitettavasti ketä vaan saa kuvata, luvattomaksi asia muuttu jos on aikomus julkaista kuvia, tai muuten yrittää ansaita niillä, ekä silloinkaan vielä ole kyse rikoksesta, vaan luvattomasta teosta.

Senkö takia niissä taloyhtiöiden pihoissa lukee yksityisalue? Kerrostalon piha on julkista aluetta mutta kerrostalon rappukäytävä on yksityistä aluetta.

Vaikka on yksityinen asunto-osakeyhtiö niin piha-alue on julkinen. Täten piha-aluetta koskevat jokamiehen oikeudet!! Tästä on HallintoOikeuden päätöksiä ja perustelut olemassa!! En nyt tiedä leikitkö tahallaan tyhmää vai mikä on. Jos piha on yhteistä on se eri, jos taas se on jaettu asunnoittain on tilanne eri.

Millään omistusseikalla tässä ei ole merkitystä. Autolla ajo ei kuulu jokamiehenoikeuden piiriin. Jumalakin kuvaa meitä yötäpäivää. Häneltä ei voi mitään salata.

Kaikki tekemisemme on nauhoitettu audiovisuaalisiin taivaan arkistoihin ja kerran viimeisellä tuomiolla ihmiset tuomitaan tekojensa mukaan kaikkitietävän Jumalan valtaistuimen edessä.

Olen ollut alunperin sitä mieltä että kerros-ja rivitalopihat on yksityistä aluetta. Tuolla ylempänä sanotaan että ei ole vaan jokamiehen oikeus koskee näitä pihoja eli pihojen läpi saa kuljeskella. Yritänpä tässä vetää rajaa missä saa kuljeskella. Rivitaloissa on yhteistä ja "omaa" pihaa. Mikään LAKI ei kiellä kulkemasta niillä "omilla" pihoilla jos kerran ei niillä yhteisilläkään. Hyvät tavat on erikseen.. Olet jälleen kerran täysin väärässä.

Kerrostalojen alimmissa kerroksissa voi sijaita piha-alueita jotka kuuluu vain kyseisen asunnon haltijan hallintaan. Sinne ei siis ole asiaa edes naapurilla ilman lupaa. Jos asunto on vuokrattu, hallintaoikeus on silloin vuokralaisella eikä vuokranantajallakaan ole sinne asiaa ilman lupaa. Sitä aluetta suojaa kotirauha. Sen ulkopuolella olevat piha-alueet on yhteisiä, ei yksityisalueita.

En tiedä oletko oikeasti vtun tyhmä vai esitätkö sitä todella uskottavasti. Ilmaisinhan että etsin rajoja koska täällä on todella monta mielipidettä asioista. Itse en tiedä mikä on oikein. Eli voin olla tyhmä. D Eli yhteiset piha-alueet kuuluu sinun lakikirjan mukaan jokamiehen oikeuksiin.

Täällä puhutaan nimenomaan jokamiehen oikeuksista. Kylän lapset saa tulla leikkimään vapaasti pihaan yms.? Asuin aikoinaan rivitalo yhtiössä. Kyllä siellä äkkiä kiinnitti huomion jos muut kun osakkaat notkui pihalla..

Eli taloyhtiön yhteinen piha-alue on mielestäni yksityisaluetta vaikka täällä muuta väitetään. Koskee sekä rivi-että kerrostaloja. Jokamiehen oikeus ei koske niitä. Jos et ymmärrä niin lue viestiketjua uudestaan niin näet ihmisten mielipiteet. Miksi kauppojen ovissa on kylttejä että valokuvaaminen kielletty. Vaikka kauppa on julkista aluetta ja siten siellä saa videokuvata juuri niin paljon kuin haluaa.

Valokuvaaminen voi olla kielletty samoin kuin rullaluistelu ja lemmikkieläimet. Jos näitä sääntöjä rikkoo, kauppias tai esim. Poliisi tuskin tulee kuitenkaan sakottamaan paitsi jos alat riehumaan kaupassa kun haluat valokuvata ja joku tulee kieltämään. Ja sitten fakta tieto: Kerros- tai rivitalon pihalla voi rikkoa kotirauhaa lähinnä meluamalla. Luvattomasta kuvaamisesta voidaan tuomita salakatselusta, jos se tapahtuu kotirauhan piiriin kuuluvalla alueella.

Ei ihmisten mielipiteet täällä ratkaise tätä asiaa, vaan laki! Niin se vain on. Onhan Turkuun muuttanut noita psykiatrisii tapauksii kameroineen jo useitakin, joten kuvaavat kuin kuvaavat ja ihan laittomasti. Lakihan ei koske heitä, niin ainakin itse väittävät. Kerrostalossa voi alakertalaisella olla oma piha-alue joka on tarkoin rajattu.

Toisen ja ylempien kerroksien pihat eivät rajoitu kuin mahdolliseen parvekkeeseen. Toisinsanoen kakkoskerroksessa asuvalla ei ole omaa pihaa, vaikka taloyhtiöllä olisi monta hehtaaria nurmikkoa ympärillään. Alakertalaisten piha-alueen ulkopuolelle jäävä alue, on se sitten parkkipaikkaa, mattotelineille varattua aluetta tai vaikka lasten leikkipaikkaa, on ihan ehdottomasti julkista aluetta siitäkin huolimatta että taloyhtiö omistaisi tontin johon kerrostalo on rakennettu.

Siinä saa kuvata ihan ketä haluaa. Se että taloyhtiöllä on velvollisuus hoitaa pihaa kaupungin järjestyssääntöjen mukaan, esimerkiksi ajamalla nurmikko kesäisin, ei tee siitä yksityistä piha-aluetta. Yleensä taloyhtiö ei kuitenkaan omista tonttia, vaan sen omistaa kaupunki tai kunta, joka on vuokrannut tontin taloyhtiölle ja jonka osakkaat sitten maksavat tuota vuokraa ja hoitavat velvollisuutensa kuten on vuokrasopimuksessa sovittu.

Omalla pihalla saa myöskin kuvata ihan kenet haluaa joka pihalle on tullut ilman erillistä lupaa, mutta omalta pihalta ei saa kuvata muiden asuntoja tai muiden pihoja. Toisinsanoen saat mennä vaikka yksityisyrittäjän kauppaan ottamaan valokuvia jos haluat ja sitä ei voida estää millään virallisen näköisellä kiellolla. Jotkut tietyt valtionvirastot voivat myös kieltää kuvaamisen. Kuitenkin ensimmäistäkään kuvaa et löydä jossa olisi kuvattu asunnon sisään niin että sinne näkisi, etkä myöskään löydä sellaista kuvaa jossa pihalla olisi ihminen.

Asuntojen ja pihojen lisäksi sellaiset rakennukset, tilaisuudet tai työpaikat joihin on pääsy vain kutsusta, ovat kiellettyjä kuvausalueita. Tämä koskee myös esimerkiksi konsertteja jossa lipun ostaessa hyväksyt sen ettet kuvaa konserttia. Toisinsanoen, sinulla ei ole konserttiin vapaata pääsyä vaan sinut on hyväksytty paikalle. Kauppa on kuitenkin esimerkiksi sellainen paikka jonne kuka tahansa voi kävellä sisään ihan milloin tahansa aukioloaikojen mukaan.

Kuvaamista ei voida estää, mutta kauppa saa valita asiakkaansa. Laki on yksiselitteinen näissä asioissa. Kaupat ovat julkisia alueita ja saat kuvata siellä niin paljon kuin sielu sietää. Nuo kyltit eivät ole virallisia kieltoja, eikä sinua voida syyttää mistään jos et noudata noita kehotuksia olla kuvaamatta. Kauppa saa kuitenkin valita asiakkaansa, eli olla myymättä sinulle. Poistaminen kaupasta vaatii kuitenkin ehdottomasti selkeän kohdan jota olet rikkonut ja siihen ei kuvaaminen riitä.

Toisinsanoen sinua ei voida poistaa kaupasta vaikka kuvaisit ja jättäisit noudattamatta kehotusta olla kuvaamatta. Sinulle voidaan vain olla myymättä jotakin. Ravintola voi estää tiettyä henkilöä tulemasta sisälle ravintolaan. Kun asiakas poistetaan ravintolasta, siihen pitää olla pätevä syy, eli esimerkiksi humalassa häiriköinti. Jos vaikutat humalaiselta, mutta et häiriköi, sinua ei voida poistaa, mutta myyjä voi kieltäytyä myymästä sinulle enempää.

Täälläkin melkein jokainen lukee lakia haluamallaan tavalla. Eli ketkä tahansa pultsarit saa mennä viettämään aikaansa omistustalojen pihoille ja tehdä vaikka piknik paikka sinne? Julkisella alueella saa tehdä niin jos ei aiheuta häiriötä. Monissa pihoissa on nurmikko jne. Omistustontteja on muuten yleisesti ainakin rivitaloyhtiössä. En oikein usko, että jokamiehenoikeus koskisi keinuja ym. Saa kuvata aivan niin paljon kuin haluaa, jos ollaan julkisella paikalla, kuvia ei saa vaan käyttää esim.

Aloittajan viestin mies ei salakuvaa! Siis jos puhutaan salakuvaamisesta samassa merkityksessä kuin lakikirjassa. Piha on julkinen Näytä lain kohta, millä perustelet väitteesi. Mielipide ei ole laki. Kyllä, kunhan ei syyllisty mihinkään lain tai kaupungin järjestyssääntöjen rikkomiseen. Yleensä pultsarit aiheuttaa aina haittaa, metelöinti, joka on rangaistava teko, alkoholin nauttiminen yleisellä paikalla, ja myöskin virtsaaminen yleisellä paikalla.

Virtsaaminen niin että alaikäinen näkee sukupuolielimen, täyttää jo sukupuolisivellisyyttä loukkaavan teon määritelmän, joka on jo pykälää raskaampi teko. En ole koskaan nähnyt pultsariporukkaa yleisellä paikalla joka ei syyllistyisi vähintään noihin kolmeen edellämainittuun. Lisäksi tahtovat rikkoa taloyhtiöiden omistamat penkit ja pöydät, tekevät nuotioita muutaman metrin päähän asuintaloista ja jättävät lähtiessään roskia pihalle.

Haluaisin huomauttaa että yksityistien voi sulkea puomilla vapaasti ja muutenkin rajoittaa kulkuoikeutta sekä periä maksu tien käyttämisestä eli ei enää päde jokamiesoikeus siinä kulkemisessa.

Jaa että yhteisestä alueesta voi anoa yksityiseksi? Kysyn siksi, kun eräs rivarilainen on levittäytynyt tiealueelle siten, että poisti asfaltin ja laittoi laatoituksen reunustaen sen kivimurskalla. Huipuksi pari kukkapurkkia, ettei kukaan pääsisi ajamaan "yksityisalueelle". Neliöitä siinä , en osaa sanoa. Autokatoksesta teetti tallin jne. Se on sikäli hankala, kun roskis on heidän aitansa vieressä ja kulku meni ennen tuon alueen paikalla.

Se on ollut levennetty tieosuus postilaatikoidenkin vuoksi ja sitä käyttää kuuden talon asukkaat. Aiemmin pääsi kolme autoa toistensa ohi, nyt vain kaksi hädintuskin.

Huoltomiestenki autot seisovat siellä, joten käytössä on vain yksi kaista. Julkinen tie se ei ole. Isännöitsijään ollaan oltu yhteyksissä, mutta tulokset on heikot. Täälläkin näkyy ihmisten erilaiset käsitykset asioista. Sanokaas nyt, miten suhtautua rivarin sisäänmenopuolella tulleeseen "yksityisalueeseen"? Levitys on reilu pari metriä nurmesta ja autokatoksesta tielle päin noin 7m leveydeltä. Pengerrettynä kivisoralla ja kukkapurkeilla: On kelju ilmestys tänä vuonna.

Oikeustajuni mukaan se on väärä valloitus. Taloyhtiöltä ainakaan ei lupia ole haettu. Voiko joku muu myöntää? Joo mutta JOS eivät syyllisty mihinkään noihin niin asia on ok. Ihan normaalit ihmiset ainakin voi mennä siis istuskelemaan rivi- ja paritalojen yhteisille nurmikoille.

Keinun vieressä saa seistä mutta ei keinua. No minua kyllä kuvasi samassa rapussa asuva mieshenkilö käytävällä. Soitin poliisille ja vastaus oli, että saa kuvata, ei ole rikos kuulemma.

Hänhän voi laittaa vaikka kuvani nettiin. Samainen mieshenkilö uhkasi suullisesti tappaa minut kahteen otteeseen, poliisi sanoi, että ei voi tehdä rikosilmoisusta, ennenkuin tekee jotain!!!! Siis pitää ensin odottaa, että käy sanoista tekoihin, sitten vasta poliisi puuttuu asiaan.

Tämä tapahtuma on tosi ja sattui Kemissä. Muuti talosta pois, niin paljon pelkäsin. Soittelee öisin , ei puhu mitään. En jaksa tehdä ilmoitusta, koska mitä se vaikuttaa. Täällä on kai eri laki kuin muualla maassamme. Ketä tahansa saa kuvata ilman lupaa julkisella alueella. Koskee myös kerrostalon pihaa. Sinne voi tulla myös talossa asumattomat kuvaamaan ihan vapaasti, kunhan ei kuvaa asuntoihin sisälle. Otetut kuvat voi vapaasti julkaista lupia kyselemättä ei kaupallisesti, kunhan ei syyllisty kunnianloukkaukseen.

Mainoskäyttöön julkaistavissa kuvissa pitää olla aina lupa kuvissa tunnistettavissa olevilta henkilöiltä. Naurettavaa väittää että talossa asuva ei saisi ottaa kotinsa pihalta kuvaa, eikä siihen vaikuta onko joku naapuri pihalla kuvaushetkellä.

Ihan sama ottaako kuvan verhon raosta vai kulkeeko perässä kuvia räpsimässä ja sanoo joka laukauksen jälkeen että "otin sinusta kuvan". Tosin tuollainen voi antaa kuvaajasta vähä-älyisen vaikutelman, mutta sekään ei ole laitonta. Vähä-älyisyys on ehtymätön luonnonvara tässä maassa, sen todistaa tämän ketjun väittelykin, kuten myös ketjun aloittaja.

Uskonasioista voit mennä väittelemään ihan jonnekin muualle. Hyvän toimintatavan mukaista on kysyä lupa valokuvattavalta. Jos jotakin salakuvataan siten, että kuvattava henkilö on kuvassa keskeisessä roolissa niin tällöin toimintatapa on varsin kyseenalainen. Kuvataan usein yhtä ihmistä. Ilmoittakaa jokaiselle havaitsemallenne salakuvaajalle, että ette halua, että hän valokuvaa sinua ja ettei muutenkaan lähesty teitä. Paikalla hyvä olla tuolloin todistaja. Mikäli kuvaus kiellosta huolimatta jatkuu niin sitten asiasta tulee tehdä poliisiasia.

Salakuvaaminen loukkaa eri ihmisiä eri tavoin. Jotkut voivat kokea asian erittäin voimakkasti!!! Kaikki kärsivät taistelkaa oikeuksienne puolesta. Varsin suppea kannan otto karu faktalla. Jokaisella on oikeus kieltää valokuvaus itsestään.

On sitten julkisella paikalla tai Kyllähän se laittomaksi touhuksikin muuttuu jos joku jotakin salakuvaa. Jos joku toistuvasti jotakin kohtaan moisesti häiriökäyttäytyy, niin yhteys poliisiin. Ahdisteluahan tuo tommoinen on. Itseasiassa lapsista kuvien ottaminen ilman vanhempien lupaa on rikos.

Valokuvausta harrastavana on pitänyt ottaa näistä selvää. Kaikkein helpointa on mennä vaikka jonnekin joenvarrelle tai vanhojen talojen luokse, niiltä ei tarvitse lupaa kuvaamiseen pyydellä. Tekin olette harjoittaneet ovisilmäseksiä. No asiahan on selvä, kyseinen naapuri saa seksuaalista kiihotusta kuvista ja on kämpässään tumputtamassa sinun kuvillesi, laskien laakin niiden päälle. Vanha mieshän sitä Muuten hyvä teoria, mutta kyseessä on vanha mies.

Ei se enää niin vähästä kiihotu. No arvioin vain omasta puolestani. Siksi juuri tarvitseekin noin sairaita juttuja kiihokkeeksi. Kokemusta löytyy ja linna tuomio tulee äijän käppyrälle!!!

Nuoruus on valttia Nuoret ja kauniit kiihottaa. Elämä nyt vaan on semmosta. Kai sitä voi vain hymyillä kauniisti, niin tulee nättejä kuvia. Ei kannata antaa ärsyttää noin helpolla vaan liikkua siinä ihan niin kuin haluaa ja jäädä vaikka tunniksi rupattelemaan, niin nähdään kumpi perääntyy ensin ja tulee selväksi, mikä vaikutus kuvaamisella on.

Pääasia, että ei kuvaa yksityisellä alueella, ymmärtää siis lakipykälien päälle. Jos valokuvaaminen, nykyään digikuvaaminen olisi kielletty, niin ei kameraliikkeitäkään olisi olemassa eikä myöskään siis kameranvalmistajia.

Joten kuvatkaamme rauhassa niinkuin meitäkin kuvataan kadunkulmissa oleville videoile ja samoin kuvatkaamme kaikkialla niinkuin meitäkin luvatta kuvataan. Kaikki on sallittua maan ja taivaan välillä. Nuori kuvaaja hyvä Pitäskö sen kuvaajan sitten olla nuori ja ihmeellisen näköinen? Sen käsityksen viestistäsi saan. Vanhassa vara paree Vanha mies bongaa naisia.

Pitäisikö se teille olla vielä nuorikin että kelpaa? Pedofiilin elkeet on vanhalla äijän käppyrällä! Minkä ikäinen olet, aloittaja? Meidänkin rapussa on eräs tosi vetävän näköinen blondi, jota minäkin voisin kuvata toivossa saada jopa eroottisia otoksia! Onhan netti pullollaan kuvia julkkiksista, jotka joku paparatzi on onnistunut kuvaamaan pikkarit vilkkuen nousemasta autostaan. Kuvaaminen yksityiseen käyttöön on ihan luvallista, kuvien julkaiseminen kiellettyä. Hyvien tapojen mukaista olisi kyllä kysyä kuvattavalta lupa Ja höpsistä, julkisella paikalla otetut kuvat saa julkaista.

Ei siihen tarvita kuvassa olevan henkillön lupaa. Vielä kun tietäisitte, että mikä on julkinen paikka niin olisi hyvä. Mielenkkintoista asiasa on se että sinulla on aikaa kytätä tuon naapurin tekemisiä, taidat olla itse pahempi kyyläri kuin hän. Hän sentään ei edes valita asiasta. Olisi jotenkin ymmärrettävää jos valittaisit siitä että hän kuvaa sinua tai perhettäsi, mutta että viitsit vaivaitua kyyläämään naapurisi tekemisiä kun hän kuvaa muita ihmisiä. Häpeäisit varjoasikin, tulla tänne valittamaan moisesta.

Jos sinulla olisi yhtään kanttia niin huomauttaisit itse henkilökohtaisesti tälle naapurille että sinä et pidä kun hän kuvaa SINUA. Aloittaja on itse kyttääjä, jolla ei ole muuta tekemistä kuin kyylätä mitä joku vanha mies tekee tai on tekemästä. Youtubessa näkyy myös näillä kuvattuja videoita, esim. Itsellänikin on tuollainen kynäkamera, aurinkolasivideokamera ja auton tuulilasin takana liikennettä tallentava kamera normi digipokkarin ja kännykkäkameran lisäksi.

En käytä näitä kyttäystarkoituksiin vaan esim. Vielä kun sattuisi saamaan oikein hyvälaatuista kuvaa tallentavan HD videokameran, esim. GoPro mutta hinta on aika kova verrattuna näihin huutonetin halpiskameroihin No mikä tässä nyt taas on niin vaikeeta??

Heti kun huomaat että kuvataan, ota kuvaa kuvaa kuvaajasta. Se on omalla piha-alueellaan jota ei saa kuvata. Tietysti voi ottaa kuvan kun se liikkuu yleisellä alueella.

Toki saa itse ottaa kuvia omalla piha-alueellaan. Se jos omalla piha-alueellaan kuvaa asuntojen ikkunoista sisälle, on lain mukaan salakatseluna kiellettyä.

Omalla piha-alueeltaan ja taloyhtiön yhteisellä piha-alueella saa kuvata taloyhtiön yhteistä pihaa johon parkkipaikka luetaan kuuluvaksi , joka on julkista aluetta. Aivan laillista touhuahan tuo on. Jos koet sen kuvottavaksi niin menee ja keskustelee ko. Ei siitä mitään hyötyä kyllä ole kun et voi kieltää häntä kuvaamasta edes itseäsi. Sinäkö kokisit tuon ihan normaaliksi? Laita minihame päälle unohda alushousut, kun nouset autosta tai nostat tavaroita niin hänellä on jotain kuvattavaa.

Hymyile, heittäydy juttusille, ole kiinnostunut hänen harrastuksestaan, kysy onko taltioinut kaikki kuvat jotka on ottanut yms. Tai ole kuin et huomaisikaan häntä. Sinulla pitäisi olla omakotitalo jossa muurit ympärillä tai sitten talo muuten syrjässä. Mutta eivät vain vanhat ole omituisia ihmisiä, myös nuoremmissa on joka lähtöön. Kun muutat seuraavan kerran tulet vielä kaipaamaan tätä vanhaa harmitonta toisia kuvaavaa miekkosta. Kun ei ollutkaan siitä pahemmasta päästä.

Minihame voi toimia Johan on järjetön sekasikiölause! Kun ottaa toiset kohteiksi ilman lupaa Ei ole, vaan jokaisen perustuslaillinen oikeus. Poikkeuksena ovat paikat, joihin yleisöllä ei ole vapaata pääsyä. Ryhdytte vaan myymään pääsylippuja pihallenne, niin ongelma poistuu Järjestäkää sille ukolle performansseja, esittäkää niin paljon ja usein, että eiköhän jossain kohden vanhat nivelet anna periksi tai muuten kyllästy.

Jospa vielä tajuisi, että teette esityksiä tarkoituksella. Mitäs tuosta nyt suuttumaan, valokuvaus on mukava ja harmiton harrastus. Itsekin kuvailen millisellä ohikulkevia naisia ja ripustan kuvat kylpyhuoneen seinälle. Tämä on näitä Suomi Sen tietää aina siitä kun aloittaja ei tule kommentoimaan yhtäkään viestiä. Ja jos sua valokuvataan niin näytä tissis sille niin jos se vaikka loppuis, niitä se kuitenkin odottaa näkevänsä.

Näytä vaikka keskaria sinne kameraan, niin jos 'hokais' että hänen touhunsa on huomattu ja se ärsyttää. Mä en ymmärrä näitä kyttäreitä. Jos joku sairaus niin jotenkin sen ehkä ymmärtää; mutta nämä verhojen heiluttelijat ja juoruavat immeiset on kyllä tosi rasittavia, tyhmiä ja tekevät itsestään suoraansanoen pellen!! Multa ei tipu myötätuntoa tällaisille ihmisille! Tekevät kaikkensa päästäkseen kuvattavaksi esim.

Minua evvk ottaako joku ulkona valokuvia,vaiko ei. Aloittaja ajattelee kuin taikauskoiset kansat,valokuvaaminen vie sielun. Niinpä, toiset tekee ihan mitä vaan, että saisivat olla julkkiksia ja toisia taas kuvataan ihan sikana, vaikka ei olisi minkäänlaista hinkua turhisjulkkikseksi. Minua kai harmittaa etten ottanut kuvia kotikyläni "ukoista" silloin kun he olivat vielä elävien kirjoissa, varsinkin nuo huumorintajuiset, lystikkään näköiset päähän haavoittuneet ja todelliset etulinjan jermut jotka kuolivat jo luvulla he olisivat olleet mainioita kuvauskohteita.

Minun naapurini tekee samaa.. Kummasti koivut mitkä on muiden talojen lähellä häntä kiinnostaa.. Kyllä minäkin kuvaan parvekkeeltani lintuja ja oravia, koska sieltä saan niihin paremman näkymän kuin pihalla puun juurelta. Nyt vain sattuu olemaan niin, että jokaisen puun takana on jokin talo lähellä tai kaukana. Itse asiassa lähinaapuri tilasi minulta variksen kuvan, niitä yritän nyt napsia tele-objektiivilla.

Kuvaan pienellä f-luvulla, jolloin varis tulee kuvaan terävänä ja taustalla oleva talo sumeana. Kuulemani juorun mukaan puun takana olevassa talossa väitetään, että kuvaan heitä. Kyllä ovat itsekeskeisiä ihmisiä, kun luulevat, että olisin piirunkaan vertaa kiinnostunut heistä. Onhan se selvä, kun ei tiedä mistä puhuu. Irvistä tai näytä keskaria joka kerta kun kävelet ikkunan ohi tai ota ns "elvis" ivallinen hymy ja oikein päätä kurkoittamalla töllötä ikkunaa kohti! Voin vaan kuvitella miten ällöttävä tyyppi, sairas ja varmasti muuten harmiton kaveri Itse sanoisi edellisten lisäksi äijälle päin naamaa!

Tämä varmaan selittää, että ihmiset kuolivat tästä syystä. Tiedätkö että sinua kuvataan paljon enemmän liikkuessasi kaupungilla, jossa joka nurkalla sojottaa neljä turvakameraa taltioimassa jokaisen liikkeesi. Ei siihenkään kukaan kysy sinun lupaasi. Sen sijaan kotirauhan piirin lukeutuva elämä oman kodin seinien sisäpuolella, omalla yksityiselä portein suljetulla pihalla tms. Naapuri saa siis vapaasti kuvata omista ikkunoistaan ulospäin, mutta ei toisten ikkunoista sisälle.

Siinä menee se raja. Jos ihminen kokee olevansa liian herkkä toisten nähtäväksi, kannattaisiko asialle tehdä jotain. Kuten kehittää omaa sosiaalisuuttaan ja hyväksyä se että taltioi ne ihmiset sinut muistiinsa paljaalla silmälläkin. Muutamilla vain sattuu olemaan harrastuksena valokuvaus. Oma lupa, oma tupa.. Voi kauheeta, mä oon ny paha rikollinen, kun just äsken OMASSA kodissani otin kuvia, laitoin ne jopa omaan kuvablogiini: Mä olin vielä pahempi hyi muo, No ota yhteys poliisiin.

Suomessa toisten kyttääminen on kielletty. Salapoliisitkin tarvii työluvan, kysy onko hänellä sellainen. Varmaan vähän kannattaa ottaa selvää mistä puhuu ennenkuin tulee julkiselle foorumille julistamaan tietämättömyyttään. Kuinka sinä voit sitten kauppaankin mennä,koska siellä kamerat kyttää ja tallentaa tekemisesi koko ajan.

Vähän aika sitten olikin iltapäivälehtien sivuilla video luultavasti amerikkalaisesta naisesta, joka ulosti kaupan lattialle.. Milloin valokuvien ottaminen on sallittua ja milloin tarvitaan lupa? Yleisillä paikoilla saa ottaa kuvia ilman lupaa. Kotirauhaa ei saa häiritä. Myös virastoissa ja laitoksissa tarvitaan lupa.

Julkisilla paikoilla saa kuvata, jos ei loukkaa kuvissa esiintyvien henkilöiden yksityisyyttä. Juristi Timo Vuortama vastaa valokuvakurssin opiskelijoiden kysymyksiin. Kotirauha on Suomessa henkilölle laissa taattu oikeus olla toisten häiritsemättä siinä piirissä, joka voidaan katsoa hänen kodikseen.

Kotirauhan suojaamia paikkoja ovat asunnot, loma-asunnot ja muut asumiseen tarkoitetut tilat, kuten hotellihuoneet, teltat, asuntovaunut ja asuttavat alukset, sekä asuintalojen porraskäytävät ja asukkaiden yksityisaluetta olevat pihat niihin välittömästi liittyvine rakennuksineen.

Kotirauhan rikkoja on tuomittava kotirauhan rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi. Jos tapaus on kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä kotirauhan rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi. Poliisilla on tietyin edellytyksin oikeus suorittaa kotietsintöjä. Missä saa valokuvata, missä ei — ainakaan ilman lupaa? Aluksi tiivistäen muutama tärkeä asia: Kotirauha on laissa tarkasti suojattu.

Sen piiriin ei kannata kameran kanssa luvatta tunkeutua. Julkisrauhan piiriin kuuluvissa yksityisluontoisissa kokouksissa ja tilaisuuksissa saa käytännössä useimmiten luvan kuvata. Luvan kysymällä kuvaaja on aina vahvoilla. Tietyissä tapauksissa esimerkiksi kadulla kuvattaessakin voi olla hyvän tavan mukaista kysyä lupaa kuvattavalta, vaikka se onkin laissa sallittua.

Näin on esimerkiksi silloin, kun joku yksittäinen henkilö on kuvassa voimakkaasti esillä ja tunnistettavissa. Tällöin hänen nimensä olisi syytä näkyä kuvatekstissäkin. Pieniä lapsia kuvattaessa on syytä varovaisuuteen.

Vanhemmilta olisi hyvä saada lupa. Jotkut ihmiset eivät ehkä halua kuvaansa internetiin. Mikäli esimerkiksi haastateltava kieltäytyy, on syytä miettiä, onko ehdottoman tarpeellista saada hänestä kuva. Vai voidaanko juttu kuvittaa muulla tavoin. Siihen että joku voi kieltäytyä kuvan ottamisesta kannattaa varautua etukäteen.

Lainsäädäntö Kotirauhan rikkomista, salakuuntelua ja salakatselua sekä kunnian ja yksityiselämän loukkaamista koskevat rangaistussäännökset määritellään rikoslain Nyt voimassa olevat säädökset astuivat voimaan 1. Salakuuntelusta ja salakatselusta sekä salakuuntelun ja salakatselun valmistelusta on laissa omat säännökset. Myös näiden rikosten yritys tulee rangaistavaksi. Kotirauha Kotirauhan rikkomista koskeva säännös suojaa yksityistä kotirauhaa. Kotirauhan suojaamia paikkoja ovat asunnot, loma-asunnot ja muut asumiseen tarkoitetut tilat sekä asuintalojen porraskäytävät ja asukkaiden yksityisaluetta olevat pihat niihin välittömästi liittyvine rakennuksineen.

Kotirauhan piirin kuuluvat myös hotellihuoneet, teltat, asuntovaunut ja asuttavat alukset. Kotirauha suojaa henkilöitä paikoissa, joissa tyypillisesti harjoitetaan intiimejä toimia. Sellaisia ovat käymälät, puku- ja sovituskopit, saunat ja suihkuhuoneet.

Salakatseluun voi syyllistyä, jos "oikeudettomasti" kuvaa kotirauhan piirissä oleskelevaa henkilöä. Kuvaaminen ei ole oikeudetonta, jos kuvattava siihen suostuu. Rangaistavuus ei edellytä, että kuvaaminen tapahtuisi loukkaavasti. Kuvaamisen motiivilla, kuvien sisällöllä tai aiotulla käytöllä ei ole merkitystä. Salakatseluun voi syyllistyä tyhjälläkin kameralla. Kotirauha suojaa salakatselulta muitakin kuin sen haltijaa.

Kutsutut vieraat saavat saman suojan kuin vakituiset asukit. Julkisrauha Niin sanottua julkista kotirauhaa ja virastorauhaa koskevat säännökset korvattiin entistä kattavammilla julkisrauhan rikkomista koskevilla rangaistussäännöksillä.

Suoja ulottuu virastoihin, toimistoihin ja liikkeisiin silloin, kun ne eivät ole auki yleisölle. Näissä yleisöltä suljetuissa paikoissa oleskelevan katseleminen ja kuvaaminen teknisellä laitteella on rangaistavaa, jos se tapahtuu oikeudettomasti ja tarkkailtavan yksityisyyttä loukaten. Säännös suojaa salakatselulta muun muassa yksityisten yhdistysten tilaisuuksissa tai sairaalassa oleskelevia. Tavanomainen valokuvaaminen, johon osanottajat osaavat varautua, on kuitenkin edelleen myös yleisöltä suljetuissa kokouksissa sallittua.

Aiemmin voimassa olleeseen lakiin sisältyi ns. Se suojasi pääasiassa viranomaisten tiloja. Sen tilalle tuli uusi, laajempi suoja-alue, joka käsittää virastot, liikehuoneistot, toimistot, tuotantolaitokset, kokoustilat sekä niitä vastaavat huoneistot ja rakennukset aidattuine piha-alueineen.

Julkisrauhan alueelle tulee myös kuvausrajoituksia. Ihmisten oikeudeton kuvaaminen julkisrauhan suojaamassa paikassa voi olla salakatselua. Kotirauhan suojaan verrattuna rangaistavuudelle on kuitenkin asetettu lisäedellytyksiä. Kuvauspaikan on oltava yleisöltä suljettu ja kuvaamisen on tapahduttava henkilön yksityisyyttä loukaten. Julkisrauhan piirissä olevissa huoneistoissa ja rakennuksissa voi kuvata ihmisiä, jos yleisöllä on niihin pääsy.

Tavaratalot, marketit, yleisölle avoimet ravintolat, yleiset kokoukset, urheiluhallit ja stadionit ovat esimerkkejä tiloista, joissa kuvaaminen ei ole rangaistavaa eikä siihen tarvitse pyytää lupaa. Yleisölle avoin paikka muuttuu suljetuksi, jos siellä järjestetään yksityinen tilaisuus, johon voivat osallistua vain kutsutut tai esimerkiksi jonkin yhdistyksen jäsenet.

Jos Finlandia-talossa pidetään kansainvälisten sijoittajien kokous, sen osanottajien kuvaaminen siellä luvatta voi olla salakatselua. Koska kysymys on yksityisyyden suojasta, suostumus pitäisi periaatteessa saada kaikilta kuvattavilta. Näin dramaattisia vaikutuksia lailla tuskin käytännössä on. Kuvaaminen on rangaistavaa vain, jos se tapahtuu "yksityisyyttä loukaten".

Kokousten ja tilaisuuksien luonteella on merkitystä tämän edellytyksen tulkinnassa. Perhejuhlan ja sijoittajakokouksen osanottajat ovat tässä suhteessa tietenkin eri asemassa.

Edellinen tilaisuus on yksityisluonteinen, jälkimmäisellä on suuri yleinen merkitys. Tavanomaista kuvaamista, johon kuvattavat osaavat varautua, ei yleensä voi pitää oikeudettomana eikä yksityisyyttä loukkaavana. Yleisille paikoille ja alueille ei tule uusia kuvausrajoituksia. Kaduilla ja toreilla, maanteillä, metsissä ja pelloilla saa edelleen kuvata niillä liikkuvia ihmisiä rikoslain sitä estämättä. Halventavasti tapahtuva kuvaaminen julkisellakin paikalla voi olla solvaustyyppinen kunnianloukkaus.

Uimarannalla vaatteita vaihtavan tai puskassa tarpeitaan tekevän ihmisen kuvaaminen vastoin hänen tahtoaan, voisi olla sellainen. Jos joku häiriintyy yleisellä paikalla kuvaamisesta, vika ei ole kuvaajassa vaan kuvattavassa. Tämä kielii lähinnä mielenterveysongelmista, tai kuvattavalla on omallatunnollaan asioita joiden pelkää paljastuvan, kuten selvittämättömät rikokset tai homoseksuaalisuus, joiden pelkää paljastuvan.

Daiju ei sitten jaksanut lukea pidempiä tekstejä. Tehän nyt luulette kauppaakin julkiseksi paikaksi. Kauppa on julkinen paikka jos sinne pääsee ilman pääsymaksua tai kutsukirjettä. Jos siellä on yksityistilaisuus krakamiehille, silloin se ei ole yksityinen paikka. No, kun ei ole. Oletteko tyhmiä vai hulluja? Yksi seikka otettava huomioon. Sairaaloiden ja terveyskeskusten odotusaulat.

Vaikka ovat julkisia alueita, siellä kuvaamisen kieltää potilaiden yksityisyydensuoja, joka ylittää kuvaamisen oikeuden julkisilla paikoilla. Tällä vältetään se ettei esim. Hoitohenkilökunnalla on lain mukainen velvollisuus huolehtia potilaiden yksityisyydensuojasta. Jos laiminlyövät tämän, voivat joutua syytteeseen siitä etteivät estäneet odotusaulassa kuvaamista vaikka sellaisen huomasivat. Kannattaa siis varautua siihen että odotusaulassa kameran kanssa heiluva otetaan kiinni vartijoiden toimesta ja poliisi tulee paikalle varmistamaan ettei ole syyllistytty rikokseen.

Siinä vähän faktoja sinulle: Taloyhtiön järjestyssäännöillä ei voida kieltää asioita, jotka laki sallii. Järjestyssäännöillä ei voida myöskään säätää lakia tiukempaa kieltoa, ellei laissa toisin säädetä. Taloyhtiöiden järjestyssäännöt ovat lähinnä suosituksia, eivätkä sitovia määräyksiä. Jotta taloyhtiön järjestyssäännöillä olisi mitään merkitystä, ne pitää hyväksyä yhtiökokouksessa.

Kuinka monessa taloyhtiössä niin on tehty? Useimmissa yhtiöissä järjestyssäännöistä on päättänyt hallitus, jolla ei ole päätösvaltaa asiassa.

Tuosta terveyskeskuskuvaamisesta löytyy muuten niin ikään oikeusasiamiehen ennakkopäätös: Kaupalla on oikeus valita asiakkaansa. Jos kauppias tai kaupan muu henkilökuntaan kuuluva ei pidä kuvaamisesta ja käskee sinun poistua, etkä poistu, niin he saavat käskeä vartijaa poistamaan sinut. Toki arkielämä on molemmin puolin sujuvampaa ilman tällaista "minulla on oikeus" -ajattelua. Jos on hyvä syy kuvata, niin luultavasti kauppiaskin sen ymmärtää. Aikonaan taloyhtiön ulko-ovesta oli ovi rikottu.

Niin ilmoitustaululle tuli epäselvä valokuva, jonkun selästä katsomassa ilmoitustaulua. Ettekö voi kuvata itsekin? Otatte aina kuvan ohimennessänne, asetutte aidan taakse kamera kädessä. Ei ole pakko pitää siinä filmiä, tuskin mies tulee tarkistamaan kameraanne. Vaikka itse on julkisella paikalla eli tässä tapauksessa taloyhtiön pihalla, ei ole lain mukaan sallittua kuvata asuntoon sisälle.

Yleisellä paikalla voi kuvata ihan vapaasti. Voitte myös laittaa niitä kuvia nettiin, kunhan katsotte ettei ketään esitetä negatiivisessa mielessä, eli ei syyllistytä kunnianloukkaukseen. Täällä on paljon myös minun ottamia kuvia. On, jos se on useamman kuin yhden kotitalouden hallinnassa, daijujen kuningas. Pihoille voi kyllä pystytellä niitä hupaisia "yksityisalue"-kylttejä, mutta niistä ei tarvi välittää. Ne on tarkoitettu vain itsestään epävarmojen egon pönkittämiseen, eikä niistä lain mukaan muuhun olekaan.

Kerrostalon pihan omistaa taloyhtiö eli osakeyhtiö oy , ja se ei ole juridinen henkilö. Niin ja veronmaksajat omistaa valtion, just joo. Sulla on nyt termit sekaisin. Ne ei omista edes asunnon seiniä. Taloyhtiössä asuvalta häiriköltä voidaan ottaa asunto hallintaan määräajaksi ja häätää asukas siitä pois, vaikka olisi asunnon maksanut velattomaksi.

Asukkaat ei omista taloyhtiöstä muuta kuin kasan paperia, jotka oikeuttaa asumaan asunnossa. Edes asukkaan maksama parkkipaikka ei ole asukkaan omaisuutta. Sillä on siihen vain hallintaoikeus.

Haluatko amiksenkeskeyttäjä kertoa vielä jotain? OY ei ole juridinen henkilö mutta sen omistaa juridinen oikeustoiminen omaava henkilö, joka ei ole holhouksessa eli lopeta lässytys. Oletko sä ihan viisas kun levität väärää tietoa. Lupa valokuvata on täysin eri kuin lupa julkaista kuvia. Sä et voi räpsästä kuvaa jostain henkilöstä, jossa hän on selvästi tunnistettavissa ja sitten julkaista sitä kuvaa netistä, tämä nyt on täysin faktaa ja varmasti vaati luvan kyseiseltä henkilöltä ellet ole tähän saanut sitten ns.

Muuten hyvä "antidaiju", muuta osakeyhtiö nimenomaan on juridinen henkilö eli oikeushenkilö. Lupa kuvata on tosiaan eri asia kuin lupa julkaista kuvia, tässä asiassa olet aivan oikeassa. Julkisella paikalla kuvan ottaminen ja sen julkaiseminen ei-kaupalliseen käyttöön on kuitenkin täysin sallittua. Viestiketjun aloittaja kertoi asuvansa kerrostalossa, jonka piha-alue on julkista aluetta.

Kyllä on tyhmä tämän keskustelun aloittajakin. Sälekaihtimista on revitty yksi SÄLE eikä yhtä kaihdinta! Hyvien tapojen vastaista se ainakin on. Aina pitää kysyä lupa kuvattavalta periaatteessa. Muutenhan joku voi ahdistella ja kuvata ja vedota siihen että mulla on oikeus kuvata julkisella paikalla. Voi kettu näitten joittenkin kommentteja täällä. Totta kai ihmisellä on lupa yksityisyyteen oli julkisella paikalla tai ei. Ei kaikki haluu olla kuin julkkikset kenenkään valokuvattavana.

Mut nää jotku on näitä Facebook tositv-spedejä pakko saada itsensä esille ei väliä vaikka kuvataan. Siellä saat haluamasi yksityisyyden suojan. Hyvien tapojen vastaista on myös olla sanomatta hyvää huomenta naapureille, mutta laitonta se ei ole. Hyvät tavat ja periaatteet on eri asia kuin laki.

Jos sanovat huomenta sanon huomenta. Jos joku kuvaa ilman lupaa.. Mitä kummaa siinä on? Toista ei saa valokuvata ilman lupaa. Onko siis oikeasti ihmisiä jotka ei tajuu tätä? Toista saa kuvata ilman lupaa yleisellä paikalla. Voit laittaa kuviasi tänne, minäkin laitan. Tervetuloa kaikki uudet kuvaajat. Jaha, tekin olette ottaneet kuvan tuosta vanhasta ja harmittomalta vaikuttavasta miehestä, ettette häpeä!

Ja laitteneet sen vielä tänne nettiin. Miks et kysy poliisilta? Mitä järkeä valittaa täällä, kun voi soittaa poliisille. Käyvät tutkimassa miehen tuohut. Eiköhän se rauhoita äijää. No, ihan varmasti käy. Sanovat puhelimessa, että äijän touhuissa ei ole mitään laitonta.

Lopettakaa soittamasta tänne, me syömme nyt donitseja. Tuo menee jo ehkä hieman liian kyttääjämäiseksi. Se nyt on aivan hyväksyttävissä jos ihminen vaikka kuvaa jotain kukkia tai muita asioita pihalla, mutta jos ilman lupaa kuvaa ihmisiä, niin ei sitä kyllä voisi sanoa rikokseksi, mutta ei se kyllä hyväkään asia ole. Mutta jos hän on repinyt jopa sälekaihtimia, niin se saattaa olla jopa poliisiasia, koska kukapa pitäisi siitä, jos vaikka olisit asunnossasi alasti ja hän ottaisi sinusta niiden sälehkaihtimien raosta kuvia ja ties mitä tekisi niillä kuvilla tai ties minne levittäisi niitä, joten en usko että kukaan tykkäisi siitä.

Ihmiset tajutkaa tämä asia! Ei ole mitään tehtävissä, koska kyseessä on kerrostalo. Et omista ja hallitse sen pihaa, se ei ole sinun yksityisaluettasi. Pihan omistaa yleensä taloyhtiö, joka ei nauti yksityisyydensuojaa kuten oikea henkilö.

Jos kyseessä olisi omakotitalo ja sitä kautta omistaisit ja hallitsisit sen piha-aluetta, olisi asia hieman toisenlainen. Joka menee kerrostaloon asumaan, samalla luopuu tietyistä oikeuksistaan koska joutuu jakamaan monet alueet muiden kanssa. Se on jokaisen oma valinta, kuinka yksityisesti haluaa asua. Osta maatila keskeltä korpea, niin saat ihan eri tavalla rauhaa ja yksityisyyttä. Joskus olen itsekin joutunut tuntemattomien ihmisten kuvaamaksi. Kerran sattui omakin kamera mukaan, joten kuvasin sitten itsekin minua kuvaavan henkilön - vastavuoroisesti.

Ryhdy sinäkin valokuvaamaan tätä "salakuvaajaa"? Jokainen saa pitää omalla ikkunallaan mitä haluaa, vaikka kameraa. Se ei aina merkitse sitä. Kaikenlaisia turvakameroita on joka puolella, ja ne ennalta ehkäisevät rikoksia, eivät kuvaa. Samoin kaikki liikenne kamerat eivät kuvaa, mutta rauhoittavat liikennettä. Jos kamera vaivaa, muuta muualle. Se joka on rehellisellä asialla ei kameroista välitä, kuvaavat ne tai eivät.

Meidän talossa asuu narkomaaneja joita on syytäkin kuvata. Mies joka hermostui kameroista: Oletpa töykeä meitä naapureita kohtaan. Vähentäisit vaatteita pihalla kulkiessasi, jotta meillä olisi enemmän kuvattavaa. Tee niin kuin eräs kaverini ruotsissa.

Ruotsalaiset kun ovat pirun uteliaita, hän esitteli minulle konstinsa. Osoitti sormella ikkunoita ja aina verho heilahti. Siksi ruotsissa käytetään paljon pitsiverhoa, sen takaa on helppo tirkistellä. Kotirauhan suojaamat paikat, aidattu piha-alue, käymälät, pukeutumistilat, yleisöltä suljetut yleiset tilat, kuten virastojen ja laitosten yleisöltä suljetut osat, suljetut yksityistilaisuudet.

Mikäli oikeudettomasti kuvaa ihmisiä edellä mainituissa paikoissa, voi syyllistyä salakatseluun. Rikoslaki 24 luku 6 § RL luku 24 pykälä 11 Määritelmä. Jotta teko olisi kiellettyä ja salakatselua, teon pitää kohdistua henkilöön. Henkilön tulee olla erityisessä paikassa, kuten kotirauhan piirissä tai julkisrauhan piirissä virastot, tuotantolaitokset, toimistot jne ja kyseisten paikkojen tulee olla yleisöltä suljettuja ja kuvaamisen tulee tapahtua yksityisyyttä loukaten.

Piha-alueista sen verran että rivarin-pihat ja omakotitalon pihat ovat yksitysaluetta ei siis yleistä aluetta, kerrostalon piha onkin jo hieman eri juttu. Täällä myös unohdetaan se seikka että valokuvausta ei pelkästään tarkastella yhden vaan useamman lain perusteella kuten mm. Myös valokuvaaminen jossa on kohteena alaikäiset niin vaativat vanhempien luvan, tätä ei myöskään sovi unohtaa.

Joka tapauksessa lait ym. Kuvaaminen julkisella paikalla voi kuitenkin rikkoa kameran ;. Kauppa ei ole julkinen paikka, vaan yksityisomaisuutta. Ei voi olla noin vaikea käsittää. Tottakai voi kieltää kuvaamisen omalla alueella. Sitten käyt läpi asiasi ja ja yritä sopia jotain yhteistä juttua vapuksi niinkun jo mainitsit suunnitelmista. Samalla voisit kertoa jo kaiken, jos vaan mitenkään rohkenet! Keräät nyt viikonloppuna rohkeutta, kyllä se siitä!

Eilen laitoin ihastukselleni tekstiviestiä ja kyselin yhden tyypin numeroa ja ihastukseni vappusuunnitelimia. Hän laittoi ettei hänellä ole mitään, joten kysyin josko hän haluaisi tulla meidän mökille.. Hän laittoi että voisihan hän käväistä ja että soitellaan vappuna tarkemmin.

Ongelmaksi nyt vaan muodostuu se, ettei tästä tule taaskaan mitään. Monet ensinnäkin peruivat ja sanoivat etteivät ole tulossa mukaan lukien kaksi tyyppiä, jotka ovat ihastukseni ystäviä ja siksi ajattelin että heidän olisi hyvä olla siellä niiin olisipa siellä ihastuksellenikin tuttuja ihmisiä , mutta ei. Kaikki menee taas penkin alle. Nyt sinne mökille on menossa minun lisäkseni korkeintaan viisi muuta tyyppiä, eli toisin sanottuna siellä ei tule olemaan juuri mitään.

Tuskinpa ihastukseni haluaa tulla sinne tai jos tulisi, niin tuskin viihtyisi.. Hankalaa on myös se kun en saanut juteltua tästä asiasta hänelle tänään, mutten kyllä varmaan viitsi soittaakaan ja alkaa selittämään, sillä voihan se olla ettei häntä edes kiinnosta.

Muuten tänään oli ihan kiva päivä ainakin siinä mielessä, että sain oltua pariin otteeseen ihastukseni kanssa tekemisissä, tosin tahtoisin enemmän.. Vittu sentään kun tästä ei tule ikinä mitään! Jokin on minua vastaan alkaa tuntua jo siltä. Ainoa mikä on sua vastaan on sun oma mielesi. Lakkaa ajattelemasta kaikesta sun kannalta huonointa vaihtoehtoa. Ajatteles, jos hän haluaa tulla sinne mökille oikeasti ja nyt kun kaikki muut peruu, niin te olettekin kahden!

Älä koko ajan yritä kirjoittaa stoorianne valmiiksi. Elä hetkessä, ilman ennakointeja. Sun toivees on nyt kuultu, joten keskity elämiseen ja anna asioiden ja ihanien juttujen tulla luoksesi lahjan tavoin.

Ihan kahdestaan emme siellä kyllä olisi, sillä joitain semmoiset viisi minun luokkalaistani on luvanneet tulla. Sitä minä vain mietin että viihtyisiköhän hän heidän seurassa, sillä he eivät kovin tuttavallisia ole toisilleen. Toki ihastukseni on niin sosiaalinen, että hän viihtyisi ihan kenen kanssa tahansa, mutta minä en vain halua, että hän tuntisi olonsa epämukavaksi..

En oikein tiedä, mitä teksin. En tänä iltana kehtaa ottaa yhteyttä, mutta huomenna on periaatteessa vielä koulussa aikaa No siellähän sitä tutustuu. Voithan vihjata etukäteen ettei kyse ole mistään megabileistä mut susta olis kiva jos hän tulis käymään. Kehitä vaikka jotain pelejä tms mitä voi pelata pienellä porukalla ja tutustua. Onko teidän mökillä saunomismahdollisuutta? Nyt ideointia kehiin, äläkä lamaannu kalkkiviivoilla. Tosin must tuntuu että vaikka hän pyytäis sut treffeille, niin sä et uskaltais mennä kun pelkäisit että hänel ois sun kanssa tylsää Nyt vähän ryhtiä ja itsevarmuutta peliin.

Älä mieti ja päätä asioita hänen puolesta valmiiksi, vaikka kivahan se on että huomioit erilaisia asioita, Mutta anna hänen itse päättää. Äläkä turhaan mieti että kehtaatko ottaa yhteyttä tänään vai huomenna. Jos haluat jotain tapahtuvaksi ja asioita eteenpäin niin anna palaa nyt vaan. No minä lähetin viestin ihastukselleni jossa kerroin ettei sinne mökille ole tulossa juuri ketään ja kerroin että hän on tervetullut jos on oikeasti kiinnostunut, mutta eipä hän ole vieläkään vastannut mitään.

Varmaan nauraa minulle tälläkin hetkellä: Minua syytetään siitä että epäilen aina pahinta.. No on minulla siihen syytä kun ei mikään saatana sentään onnistu!

Muutenkin alaikäisen jahtaaminen näin julkisesti tuntuu melkoisen oudolle. Täyttikö se edes 16? Älä huoli kohta loppuu. Viimeisiä kyllä vedellään eikä tämä ketju tulee enää kauaa elämään ainakaan minun toimestani.

Enkä minä ole tehnyt mitään väärää. En syyllistä sinua jos ketju edes totta, mutta kun tietää yleisen mielipiteen alaikäisiä ja homojakin kohtaan niin tuntuu "oudolle".

Kun ikäero ei ole tuon isompi, niin sinänsä seksikään ei välttämättä olisi rangaistavaa. Itse en kirjoittaisi liian paljastavaa toisesta kun ei tiedä onko homo, saati haluaako olla sitä julkisesti. Olet saanut paljon myötätuntoa, mutta olennaisen asian eli ikäeron paljastit vasta äsken. Silti kukaan täällä ei ole toivonut sinulle pahaa, itse olen ehdottanut vain olemaan varovainen.

Vuoden parin päästä tuolla ikäerolla ei edes ole enää mitään merkitystä. Hauskaa vappua, toivottavasti bileet onnistuu ja pysytte muutenkin ainakin ystävinä. Nimimerkki ''Älä nyt'', ketjun aloittajan ja hänen ihastuksensa ikäero tuli ilmi jo ensimmäisen ketjun aloitusviesteissä, että sori nyt vaan Eikä se ero todellakaan ole mikään suuri, ja mitä helvetin väliä sillä edes on?? Toivottavasti pääsette sinne partyihin tänään!! Ja toivon että kirjottaisit tänne jatkossakin, please!!

Nyt alat vaan toimia oikean hetken tullen, tai tulet katumaan muuten! On vaan erikoinen koulu kun muistaakseni pukuhuoneesta näkee heidän luokkaan, ovet auki, hyppytunteja Tottakai minäkin toivon pelkkää hyvää kaikille ihastuneille, mutta tuollaiset "pakko saada, viimeisiä vedellään, loppu lähellä" kuulostaa painostamiselle, eihän hänellä pitäisi olla mikään kiire.

No nyt on pirskeet ohi eikä ihastustani näkynyt siellä.. Koko tiistaipäivänä en oikein saanut puhuttua hänelle asiasta.. Se oli kuitenkin kiva kun hän käveli aamulla minun ohitseni ja sanoi että hänen oli pitänyt vastata aikaisempaan viestiini, muttei sitten kuitenkaan ollut..

Hän sanoi sitten siihen suuntaan että saa nähdä onko hän tulossa vai ei. No hän ei kuitenkaan ilmaantunut. Tänään minä rupesin sitten pahoinvointini keskellä miettimään että olisiko minun pitänyt ottaa häneen kontaktia vai ei..

Laitoin sitten viestin jossa kysyin että oliko homman nimi ollut se että minun olisi vielä pitänyt soittaa hänelle ja pyytelin sitä sitten anteeksi.. Mutta kuinka ollakaan, hän ei ole vieläkään vastannut siihen: Ota nyt vähän välimatkaa äläkä anna itsestäsi niin epätoivoista kuvaa. Tulee jos on tullakseen. Teit ihan oikein kun kutsuit hänet, eikä poisjäännistä kannata vetää mitään kummempia päätelmiä. Jäitä hattuun vaan ja ole coolisti etäinen jonkin aikaa.

Yhteydenpito ei voi olla vain yksipuolista tyrkyttämistä. Sinuna pitäisin taukoa, ja katsoisin ottaako hän yhteyttä sinuun. Sekin kertoo, että välittääkö hän. Omat ystäväni ovat ottaneet itse yhteyttä, jos minusta ei ole vähään aikaan kuulunut. Siitä tiedän, että hekin haluavat olla minun kanssa tekemisissä. Sen jälkeen minunkin on helpompi soitella ja ehdottaa yhteistä tekemistä, kun tiedän että hekin haluavat sitä.

Jos ystävyys perustuu vain toisen osapuolen aktiivisuudelle niin se ei tule kestämään. Sanoitko selkeän osoitteen, missä mökki on? Onko mökki kaukanakin, jossain korvessa? Millä ihastuis olis sinne kulkenut? Olitteko te muut siellä yötä?

Millä kyydillä ne sun kaverit sinne kulki? Ihastuminen on vain biologiaa. Ihastuneen ja pakkomielteistä kärsivien aivotoiminnassa on havaittu yhtäläisyyksiä. Ihastuksen kohde ei ole mitenkään poikkeavan erinomainen, vaan aivosi saavat sinut niin tuntemaan.

Toisaalta koko minäsikin on vain biologiaa Nyt 17nuori saa loppua tää paska! Oot ollu nyt koko ajan syytämässä itteäsi ja valitamassa ettei ole pokaa sanoa mitään rakkaudesta tai homoudesta hänelle! Aika käy vähiin, nyt saat valita: Jos todella rakastat häntä niin kerrot sen hänelle! Sun sydämmessä tai täälä se tieto EI tule tekemään paljonkaan!

Jos totuuta ei kerro hänelle vaan pitää sen sisälään se ei muuta mitään, vaikka miten paljon rakastaisi! Jos ei milään tuu pokaa niin näytä nää ketjut sille! Toivon vain parasta teille ja yritän autaa, mutta jos ei uskalla niin saa syytää itseään että menee kaikki päin seiniä. Nosta pää maasta ja ala toimia! Onko joku kuolemassa vai maailmanloppu tulossa? Itse olen saanut vain käsityksen että kun kesäloma alkaa, ihastusta EI näkyisi enää.

En tiedä minne tai miksi hän menisi minekään mutta niin ainakin 17nuori antaa ymärtää. Hän itsekin ON sanonut että "aika alkaa loppua. Että totuuta vain ulos ja vikelään 17nuori!!! Pitää kai olla tarkempi. Vaikka itse en omalle ihastukselleni uskaltanut silloin vuosi sitten kertoa, niin ole sä rohkea.. Pitää sanoa mitä mietii! Ja mielelään helvetin pian, kuten itse sanoit pari kertaa, aika käy vähiin. Sekä siitä vappummökki jutusta.

Miksi hitossa menit sanomaan että jos "todella haluaa niin tulisi. Pitää sanoa mitä mietii ja miettiä mitä sanoo! Toivon tähän vastausta tällä viikolla, sekä sitä että sanot sen mitä pitää! Muuten jäät yksin masenuksiisi ja teet varmaan itsarin, sen verta masentaa nää jotkut tekstit.

Onnea totuuden kerronassa ja godspeed 17nuori!!! Miksi kukaan tekisi itsaria ihastumisen takia, onpa toinen sitten kiinnostunut tai ei. Sellaisella ei saisi edes uhkailla ja miten sellainen suhde edes toimisi jos pakko olla yhdessä tai saa pelätä koko ajan.

Jokaisella pitäisi olla sen verran itsetuntoa, ettei tee toisen takia mitään typerää. No, jos olet lukenut molemmat ketjut niin huomaat toistuvia mielialan vaihteluja, erittäin voimakkaita ja ne yleensä johtuvat hänen ihastuksestaan ja hänen käyttäytymisestään häntä kohtaan. En sano että se olisi varmaa mutta pelkään itse sitä, en haluaisi että hänelle kävisi jotain. Hänellä on tapana masentua voimakaasti ja sitten taas piristyä, näkyy aika selvästi viesteissä. Ai että tekisi mieli repiä omat hiukset päästä!

En jaksa enää ja ahdistaa ja tekisi mieli huutaa, raivota ja piestä tavaroita mäsäksi.. Vaikka ihastukseni on niin ihana, hän saa silti minut raivon partaalle välillä.

Tänään meillä oli koulussa taas sellainen päivä, että joutoaikaa oli vaikka kuinka paljon ja olinkin ihastukseni kanssa tekemisissä paljon. Silti vaikka yritin jostain jutella hänelle, ei siitä tullut mitään. Sama toistui monta kertaa.. Olin hänen lähellään, mutta hänen kanssaan on niin vaikea olla tekemisissä. Niin on käynyt ennenkin. Minulle tulee niin epäkelpo olo ja paha mieli, kun hän tekee sitä minulle.

Tänäänkin hän oli yhtäkkiä taas niin kiva minua kohtaan, jutteli minulle, jopa tuijotti minua pariin otteeseen todella syvällisesti. Sitten se yhtäkkiä muuttuu. Hän ei katso yhtäkkiä minua päinkään ja kun yritän mennä juttelemaan, hän ei puhu minulle takaisin, ei edes kuuntele mitä minä sanon ja lähtee pois tai saattaa kesken minun juttuni ruveta puhumaan jollekulle muulle..

Tänään kävi myös yhdessä vaiheessa niin, että ihastukseni jutteli kaverinsa kanssa jotain, sitten minä tulin paikalle ja sanoin jotain, niin ihastukseni ei vastannut yhtään mitään ja käveli vain pois. Sitten taas yhtäkkiä hän tulee minun luokseni tai tuijottaa pitkän matkan päästä. Välillä tuntuu ihan kuin hän kiusaisi tahallaan minua ja se ottaa päähän.

Minulle tuli tänään oikeasti yhdessäkin vaiheessa todella paha mieli kun hän ei noteerannut minua, vaikka yritin ihan selkeästi mennä hänen luokseen. Minun teki mieli oikein itkeä. Ja myös se, kun välillä hän on niin ihana ja kohtelias ja välillä ei. Tänäänkin autoin häntä yhdessä asiassa ja annoin hörpyn juomapullostani, eikä hän kiittänyt tai edes hymyillyt minulle. Hän oli niin kylmä. Ja kaiken huippu oli se, kun minä tänään sanoin hänelle siitä, että hänen kanssaan on niin vaikea jutella ja arvatkaa mitä hän teki!?

Alkoi vain kesken kaiken puhua toiselle tyypille eikä välittänyt minusta lainkaan. Välillä hän on niin tuntuu jopa törkeältä. Jos meistä oikeasti tulisi pari, niin välillä tuntuu että meidän suhteessamme minä olisin vain joku objekti hänelle..

En vaan kestä, kun rakastan häntä niin paljon, eikä tälläiset huonotkaan piirteet muuta tunteitani miksikään. On se vaan niin julmaa, että minä nimenomaan menin rakastumaan kaikista niistäkin pojista juuri siihen, joka on a Vaikea lähestyä ja jonka kanssa on välillä niin vaikea jutella b Aina tyttöjen kanssa niin läheinen.

Jatkuvasti pörrää tyttöjen kanssa ja ei tiedä, onko joku niistä lukuisista tytöistä hänen tyttöystävänsä c Jatkuvasti jossain pippaloissa tai pyörimässä jossain ja koko ajan saa murehtia, että mitä ihmettä hän tekee d Sellainen, että hän oma-aloitteisesti tulee silloin tällöin juttelemaan, mutta silti saa minut tuntemaan itseni huonommaki välillä, eikä hän juuri kysele minun kuulumisiani. En vain tiedä kiinnostaako minun olemukseni häntä ollenkaan vai ei.

Kunpa vain olisi joku johon rakastuisin ja saisin hänet pois iäksi mielestäni, mutta ei ole, eikä tule. Vaikea hänelle on edes tunteistani kertoa, kun ei olla juuri ikinä kahdestaan ja hän on välillä ihan toisella planeetalla ja tuo minulle niin paljon mielipahaa. Silti hän on vain niin rakas minulle Ja jos on tarve, niin huuda tyynyyn ja eti styroksia ja hakaa se. Tai revi tuppo tukaasi, se satuu niin paljon ettei tee mieli muuta kun itkeä sen jälkeen.

Itsemurhaa ET tee tai kaikki pitää ja muistaa sua nössönä joka ei uskaltanut puhua. Sen voit vielä korjata, puhu kurkku suoraks. Niin ja siitäkin piti mainita, että mitä tästä pitäisi ajatella: Jos hän oikeasti olisi kiinnostunut minusta, niin hän varmaan luultavasti yrittäisi hakeutua luokseni aina kun on mahdollista?

Toisinaan hän tekee niin, kuten tänä aamuna että hän kylmän viileästi vain tulee luokseni, mutta usein hän ei tee niin. Tänäänkin oli varmaan kymmeniä loistavia tilaisuuksia tulla luokseni, välillä hän teki niin, mutta liian monta kertaa minä jäin kuin nalli kalliolle. MInulla ei ole mitään.

Ei mitään, ei ketään. Tuolla puhuttiin siitä itsemurhasta.. Välillä se vaan tuntuu niin hyvältä ajatukselta, sillä minulla ei yksinkertaisesti ole yhtään mitään, en nauti juurikaan niistä asioista joista ennen nautin ja minulla on todella kelvoton olo. Jätit vastaamatta näihin kysymyksiin: No, kumotalseni pari asiaa ja ehdotaakseni. Yksi Homouden merkeistä on kyllä tyttöjen kanssa olo, siis siten että vietää aikaa esim: Hän kai alkaa olla kyllästynyt siihen että Sinun kanssasi on vaikea puhua ja siksi ei välttämättä kuuntele sinua.

Ja nyt VITTU nosta pää maasta ja näytä nää molemmat viestiketjut sille jos on niin vaikeaa sanoa mitään. Jos kiinostaa niin etsi youtubesta haulla Koisuru Boukun, yaoi manga animaatio joka muistutaa mua tästä tilanteesta. Sori kun on kirjoitus virheitä, kirjotan ipadilla.

En sanonut mökkiosoitetta, sillä hän ei sanonut suoraan olevansa tulossa sinne. MIkäli olisi soittanut ja sanonut, että haluaa tulla, olisin kertonut miten sinne päästään. On se aika korvessa se mökki Hän olisi joko tullut jonkun kaverinsa kyydillä tai vaikka traktorillaan, ellei sitten olisi tullut sillä kyydillä, millä minä ja suurin osa kavereistani menimme, eli isäni pakeuttiautolla.

Olimme yötä siellä, pari tyyppiä lähti pois kesken illan. Kaverit tulivat siis minun järkkäämillä kyydeillä, mitä nyt pari 18 v tyyppiä tuli omalla autolla. Älkää jaksako kiusata minua enempää kun paha olo tarpeeksi ja tuntuu että tulen hulluksi, sitten vielä väitetään ettei tämä ole totta! Olisittepa oikeassa ja tämä kaikki olisi vain valhetta tai pahaa unta. Itsemurhaa ei tehdä, mikä tahansa syy. Jos jätää niin tuu helsinkiin ja eti gaybaarista mies.

Trolli et ole, se verta uskotavaa tää on mutta voisin sanoa että itseluottamusta puutuu ja niin helvetisti. Sanoit niistä pippaloista että minun pitäisi mennä mukaan. Enpä taida, kun ei kukaan ole minua kutsunut. En pääse millään hänen ulkoelämäänsä. Ja jos häntä kyllästyttää jutella minun kanssani, niin voisihan hän tehdä itsekin asialle jotain. MInä yritän parhaani mukaan puhua hänelle jostain, mutta häntä ei tunnu kiinnostavan. En mielestäni ole tylsä, enkä usko että hänkään minua tylsänä pitää kun olen monta kertaa onnistunut naurattamaan häntäkin jutuillani kun olen sattunut olemaan hyvällä tuulella.

Ja nyt on vähän vaikea olla hyvällä tuulella, kun minua väsyttää, en jaksa enää olla kun ei ole mitään minkä vuoksi olla. Ja jos joku teistä vielä kerrankin sanoo tähän että tulevaisuus on edessä, niin alan oikeasti harkita iskän kämpän parvekkeelta alas hyppäämistä. Se, että tylsä, yksinäinen ja täysin merkityksetön tulevaisuus, johon kuuluu vain se että minä haaveilen enkä kykene saamaan mitään, odottaa minua saa minut itkemään.

Oikeasti sekin on hirveää kun haaveet sattuvat. Kuinka monta kertaakaan olen yöllä nukkuessani halannut tyynyä ja kuvitellut että se olisi ihastukseni vieressäni, mutta ei. Sitten havahdun ja muistan miten turhauttavaa on haaveilla kun tiedän ettei se tule johtamaan mihinkään.

Jos tämä ei ratkea, ja sitähän se ei ole tekemässä, minulle jää vain kaksi vaihtoehtoa: Mikään tai kukaan ei odota minua tai ole minua varten. Täällä ei ole ketään, ja silloin kun olisi aika lähteä pois täältä, on jo liian myöhäistä. Siihen on liian pitkä aika. Nytkin itkettää kun ajattelen tulevaisuutta. Siinä missä muut menevät eteenpäin, minä jään yksin jälkeen.

Ei ole enää oikein uskoa tai toivoa. Joku tuolla jossain leikkii minulla ja kiduttaa minua. Tällaista henkistä kipua en vaan jaksa. Ei toimi, ei onnistu, ei pysty. Ensinnäkään ihastuneet eivät tosiaan hakeudu koko ajan seuraan. Ihastuneet saattavat jopa vältellä ihastustaan ja vaikuttaa tylyiltä kun yrittävät peittää ihastustaan. Tämän takia onkin niin vaikea päätellä usein onko toinen kiinnostunut vai ei ja se yleensä selviääkin vain ottamalla selvää, ei ajan kanssa odottamalla.

Mitä kauemmin odottaa sitä varmemmin olettaa ettei ole kiinnostusta kun toinen ei toimi. Ja kysehän ei voi olla siitä että sä odotat että hän yhtäkkiä avautuisi tunteistaan sulle. Ole nyt mies ja avaudu itse ja anna hänen sitten päättää mitä hän haluaa ja elä sen päätöksen kanssa. Ala nyt elämään hyvä mies äläkä nössöile ja et sä nyt niin nössö ole että edes mietit jotain itsareita. Kuten sanoin, ei itsaria. Sekä sanon nyt tän: Oon niin helvetin ärsyyntynyt tästä säälistä, sitä sä saat mutta silti tuloksia ei näy.

Miksi vitussa on näin? Kasvata nyt hyvämies selkäranka mielelään alle 20s Ja kerro tuntees sille, nyt saatana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jos on pokaa ja halua toteutaa unelma niin voi tehdä mitä vaan! Nouset nyt sieltä itse-säälistäsi ja ryhdyt toimiin. Ja otan vaan "ok, teen niin. Sinun luokkalaisillahan olisi syytä olla kummissaan kun et ole yhtään heistä kiinnostunut. Hyvä, että pidit sentään ne vappubileet.

Alkaa vaikuttaa samanlaiselta kuin yksi poika josta itse pidin tahtomattani jollain selittämättömällä tavalla ja olihan se hyvännäköinen, mutta en edes yrittänyt saada kaveriksi. Teki kuitenkin tahallaan kiusaa, katseli jatkuvasti ja sekoitti siihen tytöt ja muutkin. Olin leikissä mukana ja annoin sen uskoa olevani ihastunut, lopulta tajusi, ettei hän merkkaa minulle mitään. Sinä sentään pystyt puhumaan hänen kanssaan ja varmaan ymmärtäisi olla kertomatta muille vaikka kertoisitkin tunteistasi.

Toisaalta, tuntuu ettet edes välitä vaikka kaikki tietäisi. Tunteilleen ei voi mitään, mutta ei niille valtaa saa antaa ja täytyy kunnioittaa myös toisen tunteita. Ethän sinäkään voisi olla jonkun kanssa vain sen takia, että hän olisi ihastunut sinuun. Ihmiset täällä kertoo omia mielipiteitään, mutta sinä teet juuri niin kuin itse haluat, turha hermostua jos ei kaikki mielipiteet miellytä.

Jos hän on yhdeksännellä luokalla ja menisi vaikka ammattikouluun ettekä näkisi enää koulussa, niin sitten ymmärrän kiireesi, mutta jos jatkaa siellä niin syksyllä näkisit taas. Mikä on pahinta mitä voisi käydä, jos kertoisit ihastuksellesi ja hän ei ihastunut sinuun tai edes homo? Ihan totta, kerro hänelle, laita vaikka pitkä tekstiviesti jos se on helpompaa kuin face to face puhuminen.

Ja kuten on mainittu, niin ihastuksen välttely on ihan normaalia, oon huomannu saman ja kuullut muilta samoja kokemuksia, jotkut vaan välttelevät ihastustaan kun eivät tiedä miten kohdata hänet.

Ja jos se sun kultas on ollut vähän eri planeetalla, ehkä hänellä on jotain omia murheita ja huolia, ongelmaa tms? Voit ihan suoraan kysellä että onko joku vialla.

Tai sitten hän on vaan niin väsynyt ettei jaksa keskittyä mihinkään aivoja kuormittavaan Usko pois, olin ihan samassa jamassa vuosi sitten tähän aikaan. Mulla oli alle kuukausi aikaa kunnes en enää ikinä näkis ihastustani mitä nyt kerran pari törmännyt sattumalta kaupungilla, mutta ei ole nähnyt mua Jätin kertomatta tunteistani, mutta ehkä se oli oikea päätös koska ihastukseni alkoi loppumetreillä herättää enemmän negatiivisia ajatuksia kun positiivisia, vaikka häntä edelleen rakastankin: Pääsin silti hänestä jotenkuten yli, ja tässä olen nyt, tasan vuosi tapahtuneesta.

Uskon että säkin pääset tästä yli, jos nyt kaikki ei menekkään putkeen, - ja tosin sulla on aikaa vielä vaikka kesälomallakin, mun tapauksessahan mä vaihdoin koulua ja ihastukseni jäi sinne eikä edes oltu niin hyviä kavereita vielä kun sinä ja ihastuksesi Lopeta noi itsari mietteet Ei mulla edelleenkään ole elämä mitään loisteliasta, samaa paskaa arkea se on vailla sen kummempia kavereita sun muitakaan, sulla on ilmeisesti edes ystäviä!

Maanantaina kerrot, vedät sen sivumpaan, jos se ei meinaa tulla niin sanot että ''tää on tosi tärkeetä. D teet viikonloppuna kunnolla pohditun kirjeen jossa kerrot kaiken ja kirjotat vaikka näiden keskusteluiden linkinkin Ette voi uskoa miten vaiketa se on En vaan saa sanottua sitä millään, eikä tähän mennessä oikeata hetkeä ole tullut.

Ei tästä tule mitään ja minä en kestä. Minulla ei ole mitään harrastuksia, eikä tule olemaankaan. Ensinnäkin täältä korvesta EI pääse mihinkään. Yhden kerran jäätiin luokkalaisten kanssa koulun jälkeen musiikkiluokkaan soittamaan, mutta ei se ollut hauskaa. En nauttinut pätkääkään, kuten en enää nauti mistään. Nytkin katson jääkiekkoa telkkarista, eikä innosta yhtään vaikka suomi johtaakin, mutta vielä viime keväänä mm kisat herättivät tosi paljon tunteita ja innostusta.

Minulla ei ole enää mitään. Ihan oikeasti nykyään tunnetilat ovat joko tyhjiä tai negatiivisia. Ihan olisi toinen juttu sekin, jos ihastukseni olisi luonteeltaan sellainen lämpimämpi ja keskusteleva. Tuolla sanottiin että ehkä hänellä oli murheita, jonka vuoksi hän oli etäinen. Siinä tapauksessa hänellä on aina, sillä hän on NIIN usein sellainen ja hänen käytöksensä loukkaa minua välillä, kun tuntuu että hän ei halua olla kanssani, sitten yhtäkkiä tilanne onkin toinen.

Eikä hän näytä siltä, että hän olisi murheissaan. Hän on aina iloinen ja vitsailee, käyttäytyy todella lämpimästi - muita kohtaan. Minua kohtaan hän on erilainen. Ehkä ei kannata 3. Tekstiviesti tai kirje on helppo näyttää toisille jos haluaa pilailla tai tehdä kiusaa. Parempi vaan jutella kahden kesken. Käskette koko ajan kertoa hänelle tunteistani. Miten minä sen muka teen? En pysty vain töksäyttämään sitä, mutta en näe häntä koskaan vapaa-ajalla ja sen kerran kun pyytelin häntä mukaan juhliin, ei hän tullut.

Hän on lähestulkoon aina ihmisjoukossa ja silloin kun hän on yksin, tilanteet liukuvat niin saatanan nopeasti etten enää ehdi tehdä mitään ja vasta jälkeenpäin tulee kaikkia juttuja mieleen mistä olisi pitänyt puhua hänen kanssaan.

Ei jumalauta kun on vaikeata, enkä minä saa mitään aikaan. Tee nyt ensin itselle selväksi, että haluat, aiot ja päätät kertoa tunteistasi. Teet vain sen ja katsot, mitä siitä seuraa. Älä ennakoi ja odota mitään tiettyä reaktiota, koska oli se mitä hyvänsä, se on sun kontrollin ulottumattomissa.

Voit sen sijaan vaikuttaa omaan toimintaasi ja sinähän päätit jo mitä se on ;. Teet sen rauhassa huolella nyt vkloppuna ja annat sen maanantaina, kun ihastuksesi on lähdössä koulusta. Sano että hän avaa sen vasta kotona, eikä näytä mielellään muille.

Olen varma että et ainakaan tämän enempää pohjalle vajota tunteissasi, jos kerrot hänelle Ja jos se yhtään fiksu poika on, ei se ala sun sanomisiasi levittelemään: Juurikin vain töksäytä se. Kirjoita viesti valmiiksi kännykkään, äläkä vielä ota tässä vaiheissa paineita sen lähettämisestä.

Sitten kun olet saanut tehtyä mielestäsi hyvän viestin, otat kännykän käteen ja asetat sormesi lähetä näppäimen ylle. Nyt sinulla on ratkaisu yhden sormen heilautuksen päässä. Yksi painallus ja kaikki on selvää! Painaminen voi tuntua vaikealta, mutta rauhoitu ja odota kännykkä kädessä, että tulee sopiva hetki.

Kun ratkaisu on vain yhden painalluksen päässä voit toteuttaa sen helpommin. Se vaan tuntuu niin kamalalta. Mitä ihmettä hän ajattelisi, jos laittaisin teksitiviestin hänelle jossa kertoisin että olen ollut hulluna häneen jo niin pitkään, etten melkein edes muista?

Hän varmaan taas ajattelisi: Miten kehtaisin enää katsoa häneen päin koulussa? Miten enää kehtaisin mennä kouluun? Voit kertoa viestissä yksinkertaisesti vain rakastavansa häntä ei muuta. Kirjoita vieti vaikka näin tönkösti: Nimi, jotta et alkaisi epätöimään ja taas keksimään tekosyytä viestillesi. Jos hän on ihastunut sinuun se kyllä riittää. Jos hän ei ole niin on parempi, ettet kerro liikaa.

Mitä hävettävää homoudessa on? Kerro miksi sinä häpeät homoutta. Laita nyt vain se tekstiviesti: Ja jos hän nyt jostain kumman syystä reagoi todella voimakkaasti ja negatiivisesti, anna olla. Tiedätpähän lopulta mitä mieltä hän on sinusta, ja saat ainakin sen tuskan pois sisältäsi.

Mutta mitä todennäköisimmin juttujesi perusteella hänellä saattaa olla tunteita sinua kohtaan, mutta ei välttämättä hyväksy homouttaan ja koko tunne on hänelle uutta.

Ole sinä rohkea ja laita viesti, - ehkä hän ei vain uskalla kertoa omia tunteitaan niinkun sä? Mikään ei tule selviämään ellet nyt laita tuulemaan. Toivon että teet jotain mikä kertoo hänelle kaiken 17nuori, ja tosiaan Mitä SINÄ häpeät homoudessasi?! Jaaaaa jos ei tapahdu mitään viikossa niin mä otan pesismailan, serpentiiniä, kamelin, ja mies strippareita hevosmaskeissa ja tuun teille sekä järjestän niin vitun moiset kekkerit että suorastaan itket halusta kertoa ihasuksellesi tunteesi!!!!!!!!

Jos kerrot missä asut siis Laita se viesti - NYT!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mitä voit oikeasti enää menettää? Sanomasi mukaan olet jo niin pohjalla että suunta voi olla vain ja ainoastaan ylöspäin!

Mieti, jos unelmasi toteutuukin? Sun pitää tehdä se aloite "vanhempana ja viisaampana", hän luultavasti on jollain tasolla kiinnostunut sinusta, muttei myönnä sitä itselleen, tuon ikäisenä helposti kieltää tunteensa samaa sukupuolta olevaan, itsekin jollain tavalla kielsin teininä vaikka olin päätä pahkaa rakastunut toiseen tyttöön, odotin että hän olisi tehnyt aloitteen koska en itse uskaltanut. Olisin ollut onnesta soikeana jos hän olisi tehnyt jotain asian eteen!

Ajattele, sinun ihastuksesi voi ajatella samalla tavalla, siksi hän esittää "coolisti etäistä". Se on hyvin tavallista tuon ikäisillä homoilla. Jep, toi on hyvä! Tuskin vastaisi siihen heti että joo mutta tekisit aikeesi selväksi. Jos kauhistuu voit ottaa huumorilla ja sanoa hymyillen että mitäs on niin hyvännäköinen; Ja jos on todella kauhuissaan niin kuittaat vaan että haloooo eikö läppää kestä. Tollein se kannatiasi tehdä, mutta Siinä on tosiaan se riski että hän säikähtää siitä ihan helvetisti, tai sitten iloitsee Toivoisin että 17nuori edes vittu tekisi jotai edes vihjatakseen ihastukseleen siitä että on homo, häntä varmaan suututaa se ettei ole pokaa siihen mutta luulisin että kun on kasvanut selkäranka ja itseluottamus on kohdilaan ja on lopettanut masennuksessa ja itsesäälissä rypemisen niin pokaa löytyy niin helvetisti!

Ei löydy, ei ole. Kaikki on nyt ohi. En koskaan kerro hänelle tunteistani. Meillä oli tänään lauantaina koulun tapahtuma, eli näin ihastukseni tänäänkin. Yritin olla hänen lähellään ja puhua hänelle, mutta ei. Ei vastannut kuin pari kertaa ja lyhyesti, ei katsonut minuun päin, olin kuin ilmaa.

Hän lähti aina pois kun tulin, tai sitten hän ei huomioinut minua ollenkaan edes silloin kun puhuin hänelle. Pari kertaa hän puhui minulle, mutta niin lyhyesti, että se oli mitätöntä. Olen täysin varma siitä. Hän ei halua olla minun kanssani tekemisissä. Ja viimeinen niittikin tuli. Ihastuksellani on paljon tyttöpuolisia kavereita, joista yksi on ollut hyvin hyvin läheinen koko ajan ihastukselleni ja häntä olen epäillyt koko ajan.

Tänään, eilen ja usein ennenkin, mutta näinä päivinä eritoten ihastukseni hakeutui tämän tytön seuraan ja he olivat koko ajan yhdessä. Tänäänkin kun näin ihastukseni, hän oli lähestulkoon joka kerta tämän tytön vieressä ja hakeutui lähelle koko ajan. Yhdessä vaiheessa ihastukseni tuli rappusissa tämän tytön kanssa minua vastaan.

En ole aivan varma kun en katsonut kunnolla, mutta minusta he olivat käsikkäin. Kun he tulivat minun kohdalleni, he vaikenivat, eivät olleet enää käsikädessä ja kävelivät ohitseni. Sanoin myös tänään yhdessä vaiheessa ihastukselleni kun hän oli taas sen tytön kanssa, ettei tyttöystävän kanssa ole nyt aikaa piehtaroida kun töitä piti tehdä. Hän vain katsoi tyttöä ja hymyili.

Kysyin myös yhdeltä toiselta tytöltä että ovatko ihastukseni ja se tyttö yhdessä ja tämä toinen tyttö sanoi siihen ettei ole varma. He seurustelevat, ainakin lievästi. En ole nähnyt heitä kaulailemassa tai pussailemassa koulussa, mutta he varmaan tekevät sitä jossain muualla kuin koulussa. Minulla on paha olla. Ei ole enää toivoa. Maanantaina kun on taas koulua, en aio enää katsoakaan ihastustani päin, en aio puhua hänelle, en anna hänelle enää mitään, en ole enää hänen kaverinsa. Eipä hänkään ole enää ollut viime päivinä mukava minua kohtaan.

Vaikka se sattuu ja varmasti on vaikeaa, en aio enää huomioida häntä. Se ei ole reilua. Mihin katosi se poika, joka vielä tämänkin viikon alussa oli ihana, kiltti ja herttainen? Mihin katosi se poika, joka niin herttaisilla katseilla sai minun sydämeni hakkaamaan ja jonka kosketus tuntui niin ihanalta? Nyt jäljellä on enää kylmä poika, joka on kaikille muille, erityisesti sille tytölle kiltti ja ihana, muttei minulle.

Hän oli niin ihana. Nyt se on loppu. Rakastan häntä yhä ja tulen aina rakastamaan, sillä kukaan ei ole ikinä merkannut minulle niin paljon. Sattuu, mutta samalla on niin tyhjä olo. Nyt minulta on viety kaikki, sillä elämässäni ei ole yhtään mitään. Haave siitä että saisin vielä jonain päivänä nukkua hänen vieressään ja olla hänen lähellään oli se ainoa sisältö ja päämäärä.

Nyt minulla ei ole enää sitäkään. Joku varmasti sanoo että tässä on uusi alku tulossa, mutta ei. Minulla ei ole mitään mistä aloittaa. Minulla ei ole ketään. Nyt ei ole enää muuta kuin kyyneleitä. Onneksi olkoon te realistit, jotka sanoitte jo alusta asti että hän on hetero. Olisihan minun pitänyt uskoa teitä alusta alkaen.

On niin epätodennäköistä, että se ihminen jota rakastaa yli muiden, olisi homo ja kiinnostunut. Se on niin epätodennäköistä, että se on mahdotonta.

Kiitos kun puhuitte totta alusta asti ja anteeksi kun en uskonut teitä. Nyt se on ohi. Uskokaa tai älkää, välillä tuntuu niin hyvältä kun ajattelen hyppääväni sillalta alas. Se tuntuu niin hyvältä, että välillä jopa hymyilen kun ajattelen sitä. Tänäänkin kun pidättelin itkua, etten julkisella paikalla alkanut itkemään, mieleeni juolahti ajatus itsemurhasta.

Samassa minun vatsassani muljahti samalla tavalla, kuin silloin kun kuuli jotain ihanaa ja jännittävää olevan edessä. Se ajatus tuntuu niin hyvältä. Aina on joku parempi, ei pidä ekasta lannistua vaan liikua eteenpäin, meillä kaikilla on sinussa uskoa ja tulee aina olemaan 17nuori, sitä älä unohda. Itsemurha ei ole edes vaihtoehto, olisiko muka kiva hypätä sillalta ja jätää kaikki huonosti taaksepäin? Elämä ei ole vielä ohi eikä tulevaisuus ole ennalta kirjoitettu, kaikkien tulevaisuus on se minkä me muokaame sen olemaan.

Sekä jos ikinä tuut hesaan niin koita DTM: Vaikka pääsisin tästä yli ja muka löytäisin jonkun, jonka kanssa alkaisin olla yhdessä, se olisi valhetta. Ei kukaan merkkaa niin paljoa minulle koskaan kuin hän. Se olisi väärin olla jonkun kanssa vain siksi ettei halua olla yksin, ja niin minä tekisin jos jonkun kanssa olisin. Se nimittäin on niin, että homous on rangaistus. Näin ei saa koskaan sitä ketä rakastaa oikeasti. Heteroille este on vain se, ettei toinen anna tunteita takaisin.

Meille on sen lisäksi myös se, että hän johon rakastuu ja on valmis luopumaan kaikista hänen vuokseen ei ole edes samaan ryhmään kuuluva. Elämä on kamalaa, eikä mitään hyvää ole enää jota voisin kokea.

Pelkkää pahaa on, siksi itsemurha tulee olemaan hyvä ratkaisu, koska sentään on menneisyydessä, lapsuudessa kauniita muistoja, joiden myötä sentään joku muistaa minut hyvällä. Sanotaan nyt vaikka tämmöinen että itte olin palavasti rakastunut lukiossa. Enkä saanut mitään aikaiseksi ja juttu lässähti. Vielä näin vuotiaanakin sitä ajoittain muistelee sitä omaa täydellistä hurahtamista ja samalla vähän miettii että millä tavoin sitä elämä olisikaan muuttunut jos olisi silloin käynyt toisin.

Olen asunut kuusi vuotta nykyisen poikaystäväni kanssa ja kyllä, rakastan häntä, emme riitele emmekä 'kriiseile' Se ensimmäinen rakkaus ja tunnemyrsky on jotain jota muistelee varmaan läpi koko elämän vaikka tämä nykyinen kulta kyllä aiheutti semmoisen tunnevyöryn myös.

Mutta niin sitä vain lähti jalat alta kun oikea ihminen kohdalle osui - kummallakin kerralla. Kaksi kertaa siis olen ihastunut tosissani, toista en saanut ja toisen sain.

Niin ja kiitos teille kaikille. Teidän kommenttinne ovat monesti olleet päivässäni ilon pilkahdus. Toisinaan tuli hetkeksi niin hyvä olo kun näin, että tänne oli tullut edes yksi uusi kommentti. Monesti tuntui että te olette ystäviäni, vaikken teistä ketään tunne tai tule tuntemaankaan. Kiitos kaikille, olette tärkeitä.

No tässähän ilmeisesti kävi käy tismalleen samallatavalla kun minulla kävi Lyhyessä ajassa ihastuksemme muuttuivat kylmiksi ja oudoiksi Jos pysyttelet jonkun aikaa kaukana hänestä, ja yritä olla mahd. Täytyyhän tohon olla jokin syy, -olitte niin hyvät ystävätkin!

Oletko kysynyt vielä häneltä että miksei hän ole kanssasi, miksei puhu, miksei huomioi sinua millään tavalla? Oma veikkaus on se että ihastus rakastui siihen tytöön ja vietää enenmän aikaa hänen kansaan, kun rakkaus tulee niin ystävät menee.

Milkyyy, hyvä kun oot niin vitun piristävä ja kannustava. Muista että mikään itsari ei ole ratkaisu Tunsin aivan samoin että en muka ikinä enää voisi edes kuvitella ihastuvani toiseen, enkä kyllä ole vielä ihastunutkaan, mitä nyt katsellut joitakin ja unohtanut heidätkin.. Mä niin toivon että jatkat kirjoittelua, tämä palsta on tullut mulle tosi tärkeäksi koska huomaan että käyt samaa läpi kun minä kävin.

Kysy nyt ensiksi siltä pojalta että mikä on vialla kun seurasi ei enää kelpaa?? Sulla on koko elämä edessä vielä, tämä oli vasta ensi rakkaus, joka tietysti säilyy aina sydämessä. En usko että tämä unohtuu tai tästä päästään yli.

On vaan niin paha olla. En ole luultavasti kertonut vielä tässäkään vaiheessa, mutta minä ihastuin häneen jo kaksi vuotta sitten, tammikuussa Ensimmäisen kerran näin hänet silloin ja siitä lähtien hän on ollut ja on yhä niin rakas minulle, alkuun se tunne ei ollut kovinkaan vahva, se unohtui mutta siellä se silti oli.

Ja nyt kun meistä tuli kavereita se kasvoi niin suureksi, ettei tästä enää mennä yli. Kaksi vuotta sitten minä olin työharjoittelussa kaupassa. Täyttelin puolen päivän aikaan hyllyjä ja näpertelin niitä näitä. Silloin näin tyttöporukan, jonka mukana kauppaan tuli poika.

Pojalla ei ollut puberteetti alkanut, hänellä oli lapsen kasvot eikä hän ollut kovinkaan iso. Silti minä, silloin 15, melkein 16 vuotias poika en saanut katsettani irti hänestä. Hän oli niin komea, vaikka oli niin pieni. Hän näytti niin ihanalta ja jokin hänessä tuntui minussa hyvältä.

Hän ja ne tytöt olivat eräiden hyllyköiden välissä ja minä yritin mennä mahdollisimman lähelle, jotta sain katsella häntä. Ajattelin häntä usein, mutta hän unohtui, vaikka näin hänet silloin tällöin, ei hän painanut mieltäni. Sitten hän tuli yläasteelle ja oli kasvanut kesällä. Olin jo ihan hulluna häneen, katselin häntä aina.

Silti en päässyt hänen lähelleen ja se vuosi livahti käsistä. Hän katosi hetkeksi mielestäni. Mutta viime syksynä, nuoren miehen mittoihin kasvanut, älyttömän komea ja hyvävartaloinen, kiharahkotukkainen ihastukseni tuli kouluun.

Silloin se pikkuruinen ihastus joka oli koko ajan ollut olemassa leimahti. Ja siitä koko syksy ankeutta kun en saanut häneen mitään kontaktia vaikka yritin. Sitten tuli joulu ja olin niin apea, mutta lomalle lähtiessäni piristyin kun hän sanoi minulle muutaman pienen sanan viimeisenä päivänä ennen lomaa. Sitten alkoi taas koulu ja siitä eteenpäin olen päivitellyt täällä lähes kaiken. Tämä ei ole enää ihastus, vaan rakastan häntä. Ei kukaan tule olemaan koskaan samassa asemassa. Nyt kun menetän hänet, minusta tuntuu aivan hirveältä, aivan kuin ihminen joka on ollut minun elämässäni olisi kuollut.

On ihmisiä, joiden menettämisestä ei päästä yli koskaan. Hän on minulle sellainen, eikä kukaan tule koskaan olemaan hänen asemassaan. Kuten sanoin, vaikka seurustelisin jonkun kanssa mitä ei tule tapahtumaan , en rakastaisi kumppaniani koskaan niin paljoa kuin tätä poikaa. Enkä minä tule saamaan ketään, varsinkaan sellaista jonka kanssa haluaisin olla ja joka olisi minulle tärkein. Näin ollen aikuisuus ja vanhuus tulevat olemaan yksinäisiä. Siksi on parempi jättää se väliin ja lähteä nyt.

Kun vain keksisin, miten tekisin sen. Minullekkin se oli tosi iso asia ja surin sitä kauan, mutta tässä olen ja ajattelen asiaa suht. Ja oliko se tämänpäiväinen nyt niin lopullinen niitti sitten? Jos saisit suusi auki tai sen viestin laitettua niin saattaisit saada jotain aikaan Ei se voi olla noin paha!!

Oletko jutellut vanhempiesi kanssa? Äitin kanssa olen jutellut, mutta ei hän kykene ymmärtämään ja ihan ymmärrettäväähän se on. Hän yrittää kaikin tavoin selittää tulevaisuudesta ja siitä samasta kuin tekin, mutta te kukaan ette ymmärrä: On vaan niin ahdistavaa elää kohti tulevaisuutta, kun ei ole lainkaan motivaatiota sinne, ei mitään odotettavaa, eikä nykyisyydessäkään ole mitään. Olen niin yksin, olen kyllästynyt heräämään yksin sängystäni, jonne yksin nukahdan.

Olen kyllästynyt siihen, että kun menen vaikka kaupunkiin, olen siellä yksin, enkä siellä voi mitenkään olla nuorten kanssa tekemisissä. Tämä on niin kamalaa, olen niin tukahtuneessa olotilassa että saatan kohta oikeasti satuttaa itseäni.

Jotain on tehtävä ja äkkiä , en voi odottaa enää en jaksa enää odottaa koko ajan ja aina vain minun pitäisi jaksaa odottaa enkö voi saada koskaan mitään. Ihan yhtä ahdistavaa ja yksinäistä mullakin on. Miten minä sitten jaksan elää vaikka olen kokenut saman paskan? Ja mulla on yhtä yksinäistä ja surullista kun sinulla, usko pois Eiköhän ajatukset ala selkiintyä tässä parin päivän sisään. Katsot nyt rauhassa miten etenet asian kanssa.

Ja edelleen mä suositelen että otat reippaasti yhteyttä siihen jätkään ja puhut asiat selviksi. Suomalainen ei puhua pukahda - tässä se tulee pahasti esille jos et nyt toimi? Saisit purettua kaiken pois sisältäsi jos vaan rohkeasti soittaisit hänelle. Se voi helpottaa sun oloos kummasti, sun ei tarvis koko ajan arvuutella onks hänel sua kohtaa tunteita vai ei.

Oon ite ollu samantyylises tilanteessa, ihastunu mun kaverii joka on hetero. Ite kerroin ihastuksen kohteelle mun omat tunteet vaik tiesinkii et se on turhaa, mut tuntu et taakka ois tippunu harteilta. Hän otti sen tiedon tosi hyvin vastaa vaik pelkäsin tosi paljon miten hän reagoi, mut se pelko oli turha. Tietty ihmisii on erilaisii. Kavereit ollaa oltu myös sen jälkee ja oma ihastuksen tunnekkii on muuttunu lähinnä kaverilliseks, vaik se olikii sillo joskus ihan helvetin rankkaa ja vaikeeta.

Mut vaikeuksien kautta eräänlaisee voittoo kumminkii, hän on yhä mun elämässä. Mulla oli samanlaisii tunteita sillo et millää ei oo mitää merkitystä, en saa tunteilleni vastakaikua, kukaa ei ihastu muhun koskaa ym, tuntu et ei oo tulevaisuutta ollenkaan mut aika on tehny tehtävänsä ja parantanu haavat. Voimii sulle 17nuori, selviit kyllä päivä kerrallaa ja ne paremmat ajat koittaa sullekki!

Missä ne siun mökillä vappuna olleet kaverit on? Ei sen pojan kanssa voi jutella kun ei hän kuuntele tippaakaan. Uskokaa tai älkää äsken siskoni poikaystävä, tai entinen poikaystävä en ole varma ovatko he enää yhdessä, soitti minulle ja sanoi että siskoni ei vastaa puhelimeen. Samassa taustalta kuului, miten joku lähetti minulle terveisiä.

Se oli minun ihastukseni. Mutta kuinka ollakaan sitten kuului tämän tytön ääni, eli he ovat siellä yhdessä. Ei ole epäilystäkään kenen vierestä hän krapula aamuna herää.. Se oli suorastaan kohtalon ivaa tässä vaiheessa. Kyllä minä tiedän etteivät ne terveisetkään olleet sellaiset herttaiset ja hellät terveiset, vaan nimenomaan hän sanoi niin lähinnä vitsillä ja ilman tunteita. Kyllä sen kuuli äänestäkin. Ei ole enää mitään. Sinua tuntuu kaivavan yksinäisyys, sekä vaikka rakkautesi häntä kohtaan on pienentynyt niin voisit kertoa tunteesi hänelle, se saa sinut tunteman paremalle, usko pois.

Tiedoksi että oma ikäni on 12, ja olen homo. Sanon tämän koska haluan sinun tietävän että edes jotkut 12v lapset tajuavat ajatusmailmaasi. Ja oletko nyt AIVAN varma siitä haluat tehdä muka itsarin, uskon että tulee surullinen ja voimaton tunne kun meni päin puuta näin mutta lanataisi oikeesti tulla edes 1 päiväksi hesaan tai johonkin suurkaupunkiin ja mennä gaybaariin, hesassa mannerheimin katu 6: Tän taas sanon siksi että jos olo tulee tälläsissä paikoissa paremmaksi niin voisit etsiä uuden kumppanin.

Ja kyllä ensirakkaudesta pitää päästä yli! Elämä on kuin maantie, välillä töyssyinen, välillä tasainen. Nyt uusia onnistuksen tuulia tulee, ne pitää vain käytää hyväkseen että vene pääsee eteenpäin. Hyvää elämän ja rakkauden jatkoa nuori 17v hurmuri! Nyt vain intoa peliin niin kyllä kaikki järjestyy, lupaan sen!

Hasta la vista 17nuori. Eipä ihme vaikka olisi päätellyt ja puhuneet asiasta sen pojan kanssa. Ovatko samalla luokalla tai saman ikäisiä? Eikö kukaan tajua, että tää keskustelupalsta on niin feikki. Ensiksi tällä hepulla on aivan selvästi jokin mielenterveydellinen seikka, jopa narsismi, jossa hän ei näe itseään kauemmas vaan kokee, että elämä täytyy mennä hänen mielijohteensa mukaan.

Toiseksi suomi24 gay palstalla oli muutama päivä sitten toinen keskustelu juttu, jossa kysyttiin mahdollisuutta löytää qruiserista kadonnut mies.

Teksti ja kirjoitustapa oli aivan samallainen. Tämän johdosta hänen puheensa menee aivan ristiin. Tai sinä olet ja puhut täyttä paskaa,ihnju1. Jos ei ollut muuta niin voitko mennä narsiseinesi pois tältä keskustelupalstalta ja mennä haukumaan jotakuta muuta trolliksi kun 17nuori ei trolli ainakaan ole.

Ja uskon että sinullakin olisi vaikeuksia nähdä itseäsi pidemälle kun on vuotta ihastunut johonkuhun ja sitten törmää alle 2kk seinään, slam! Itse en koe, että 18 vuotias täytys olla noin epätietoinen elämästä.

Ihmettelen kummasti kun teinit luulee, että elämä on 20 vuotiaana pian ohi. Ei tiedä, eivätkä ole samalla luokalla.

...

Vaikka olisi yksityisen tahon omistajuudessa. Helsingissä saa aivan vapaasti kulkea jokaikisen kerro- ja rivitaloasunnon pihan poikki, ilman että rikkoo yhtikäs minkäänlaista lakipykälää. Älkää alistuko Yksityisaluekylteille, koska niiden asettajilla ei ole minkäänlaista lainvoimaa takanaan.

Eli sinne voi pysäköidä auton ihan vapaasti, kun ei kadulle mahdu. Olkoon vaan laillista tallustella kerrostalojen pihoilla. Vaan ei aina hyvien tapojen mukaista. Inhottaa muutenkin tämä nykyään niin tavallinen ajattelumalli: Jos ihmiset oikeasti kohtelisivat toisiaan kuten itseään tahtoisivat kohdeltavan, ei meillä tarvittaisi joka asiaa yrittää määrätä laein ja asetuksin.

Tällaisen ajattelumallin seurauksena pian meillä on laki ja entiset jokamiehen oikeudet. Sittenkö olet tyytyväinen, että on laki jota saa noudattaa? Luuletko tosiaan, että Hesarissa kadulla kuvatuilta tai urheilutapahtumissa olevilta on jokaiselta kysytty, että saako kuvan julkaista.

Lukekaa lakia § Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena. Jos tieliikennelaki ei kiellä niin asia ok. Voit myös myydä huumeita lapsille yksityisalueella, mikäli laki ei sitä kiellä. Ennen kuin teet mitään, tarkista lakikirjasta ettet syyllisty rikokseen.

Pysäköimisen jossakin voi kieltää liikennemerkki joka on siis tieliikennelakiin perustuva, mutta valokuvaamisen kieltävää liikennemerkkiä laki ei tunne. Ei tietenkään ole kysytty lupaa koska sitä ei tarvita. Tämähän on päivänselvä asia mutta muutamat jälkeenjääneet kuvittelee asian toisin.

Ei se paskaa ole, jos sen vielä netissä julkaisee, yksityis asiat!!!!!! Poliisi onneks olemassa ja vei tyypiltä kyttäys vehkeet! Kokemusta on, virkavalta puuttui asiaan ja äijältä lähti, kuvaus vehkeet, askeltunnistimet, ym sellaiset vehkeet!!

Lue lakia ja ole ääneti! Kokemusta on ja se voi tulla kuvaajalle kalliiksi, kun hänellä on tarve laittaa se nettiin, ilman kuvatun lupaa! Lain mukaan ei pidä paikkaansa! Olet sinäkin hukassa, mokoma, taidat itsekin kuvata tuntemattomia ja laittaa kuvat nettiin??? Taloyhtiön pihaa siellä kaikki on. Siis kyllähän kaikki laitonta on kun liian avoimesti niitä asioita tekee.

Tässä onkin ideana se että yhdessä maassa kuvataan ja toisessa myydään eikä liikaa brassailla sillä jutulla jälkeenpäin. Elokuvantekijänä minulla on myös vastuu siitä että katsoja ei tunnista tähtiä eikä tähdet joudu ikinä tietämään että ovat jossain elokuvassa.

Valitettavasti ketä vaan saa kuvata, luvattomaksi asia muuttu jos on aikomus julkaista kuvia, tai muuten yrittää ansaita niillä, ekä silloinkaan vielä ole kyse rikoksesta, vaan luvattomasta teosta. Senkö takia niissä taloyhtiöiden pihoissa lukee yksityisalue? Kerrostalon piha on julkista aluetta mutta kerrostalon rappukäytävä on yksityistä aluetta. Vaikka on yksityinen asunto-osakeyhtiö niin piha-alue on julkinen.

Täten piha-aluetta koskevat jokamiehen oikeudet!! Tästä on HallintoOikeuden päätöksiä ja perustelut olemassa!! En nyt tiedä leikitkö tahallaan tyhmää vai mikä on.

Jos piha on yhteistä on se eri, jos taas se on jaettu asunnoittain on tilanne eri. Millään omistusseikalla tässä ei ole merkitystä. Autolla ajo ei kuulu jokamiehenoikeuden piiriin. Jumalakin kuvaa meitä yötäpäivää. Häneltä ei voi mitään salata. Kaikki tekemisemme on nauhoitettu audiovisuaalisiin taivaan arkistoihin ja kerran viimeisellä tuomiolla ihmiset tuomitaan tekojensa mukaan kaikkitietävän Jumalan valtaistuimen edessä.

Olen ollut alunperin sitä mieltä että kerros-ja rivitalopihat on yksityistä aluetta. Tuolla ylempänä sanotaan että ei ole vaan jokamiehen oikeus koskee näitä pihoja eli pihojen läpi saa kuljeskella.

Yritänpä tässä vetää rajaa missä saa kuljeskella. Rivitaloissa on yhteistä ja "omaa" pihaa. Mikään LAKI ei kiellä kulkemasta niillä "omilla" pihoilla jos kerran ei niillä yhteisilläkään.

Hyvät tavat on erikseen.. Olet jälleen kerran täysin väärässä. Kerrostalojen alimmissa kerroksissa voi sijaita piha-alueita jotka kuuluu vain kyseisen asunnon haltijan hallintaan. Sinne ei siis ole asiaa edes naapurilla ilman lupaa. Jos asunto on vuokrattu, hallintaoikeus on silloin vuokralaisella eikä vuokranantajallakaan ole sinne asiaa ilman lupaa. Sitä aluetta suojaa kotirauha. Sen ulkopuolella olevat piha-alueet on yhteisiä, ei yksityisalueita. En tiedä oletko oikeasti vtun tyhmä vai esitätkö sitä todella uskottavasti.

Ilmaisinhan että etsin rajoja koska täällä on todella monta mielipidettä asioista. Itse en tiedä mikä on oikein. Eli voin olla tyhmä. D Eli yhteiset piha-alueet kuuluu sinun lakikirjan mukaan jokamiehen oikeuksiin.

Täällä puhutaan nimenomaan jokamiehen oikeuksista. Kylän lapset saa tulla leikkimään vapaasti pihaan yms.? Asuin aikoinaan rivitalo yhtiössä. Kyllä siellä äkkiä kiinnitti huomion jos muut kun osakkaat notkui pihalla.. Eli taloyhtiön yhteinen piha-alue on mielestäni yksityisaluetta vaikka täällä muuta väitetään. Koskee sekä rivi-että kerrostaloja. Jokamiehen oikeus ei koske niitä.

Jos et ymmärrä niin lue viestiketjua uudestaan niin näet ihmisten mielipiteet. Miksi kauppojen ovissa on kylttejä että valokuvaaminen kielletty. Vaikka kauppa on julkista aluetta ja siten siellä saa videokuvata juuri niin paljon kuin haluaa. Valokuvaaminen voi olla kielletty samoin kuin rullaluistelu ja lemmikkieläimet.

Jos näitä sääntöjä rikkoo, kauppias tai esim. Poliisi tuskin tulee kuitenkaan sakottamaan paitsi jos alat riehumaan kaupassa kun haluat valokuvata ja joku tulee kieltämään. Ja sitten fakta tieto: Kerros- tai rivitalon pihalla voi rikkoa kotirauhaa lähinnä meluamalla. Luvattomasta kuvaamisesta voidaan tuomita salakatselusta, jos se tapahtuu kotirauhan piiriin kuuluvalla alueella. Ei ihmisten mielipiteet täällä ratkaise tätä asiaa, vaan laki!

Niin se vain on. Onhan Turkuun muuttanut noita psykiatrisii tapauksii kameroineen jo useitakin, joten kuvaavat kuin kuvaavat ja ihan laittomasti. Lakihan ei koske heitä, niin ainakin itse väittävät. Kerrostalossa voi alakertalaisella olla oma piha-alue joka on tarkoin rajattu.

Toisen ja ylempien kerroksien pihat eivät rajoitu kuin mahdolliseen parvekkeeseen. Toisinsanoen kakkoskerroksessa asuvalla ei ole omaa pihaa, vaikka taloyhtiöllä olisi monta hehtaaria nurmikkoa ympärillään. Alakertalaisten piha-alueen ulkopuolelle jäävä alue, on se sitten parkkipaikkaa, mattotelineille varattua aluetta tai vaikka lasten leikkipaikkaa, on ihan ehdottomasti julkista aluetta siitäkin huolimatta että taloyhtiö omistaisi tontin johon kerrostalo on rakennettu.

Siinä saa kuvata ihan ketä haluaa. Se että taloyhtiöllä on velvollisuus hoitaa pihaa kaupungin järjestyssääntöjen mukaan, esimerkiksi ajamalla nurmikko kesäisin, ei tee siitä yksityistä piha-aluetta. Yleensä taloyhtiö ei kuitenkaan omista tonttia, vaan sen omistaa kaupunki tai kunta, joka on vuokrannut tontin taloyhtiölle ja jonka osakkaat sitten maksavat tuota vuokraa ja hoitavat velvollisuutensa kuten on vuokrasopimuksessa sovittu.

Omalla pihalla saa myöskin kuvata ihan kenet haluaa joka pihalle on tullut ilman erillistä lupaa, mutta omalta pihalta ei saa kuvata muiden asuntoja tai muiden pihoja.

Toisinsanoen saat mennä vaikka yksityisyrittäjän kauppaan ottamaan valokuvia jos haluat ja sitä ei voida estää millään virallisen näköisellä kiellolla. Jotkut tietyt valtionvirastot voivat myös kieltää kuvaamisen.

Kuitenkin ensimmäistäkään kuvaa et löydä jossa olisi kuvattu asunnon sisään niin että sinne näkisi, etkä myöskään löydä sellaista kuvaa jossa pihalla olisi ihminen. Asuntojen ja pihojen lisäksi sellaiset rakennukset, tilaisuudet tai työpaikat joihin on pääsy vain kutsusta, ovat kiellettyjä kuvausalueita.

Tämä koskee myös esimerkiksi konsertteja jossa lipun ostaessa hyväksyt sen ettet kuvaa konserttia. Toisinsanoen, sinulla ei ole konserttiin vapaata pääsyä vaan sinut on hyväksytty paikalle.

Kauppa on kuitenkin esimerkiksi sellainen paikka jonne kuka tahansa voi kävellä sisään ihan milloin tahansa aukioloaikojen mukaan. Kuvaamista ei voida estää, mutta kauppa saa valita asiakkaansa. Laki on yksiselitteinen näissä asioissa. Kaupat ovat julkisia alueita ja saat kuvata siellä niin paljon kuin sielu sietää. Nuo kyltit eivät ole virallisia kieltoja, eikä sinua voida syyttää mistään jos et noudata noita kehotuksia olla kuvaamatta.

Kauppa saa kuitenkin valita asiakkaansa, eli olla myymättä sinulle. Poistaminen kaupasta vaatii kuitenkin ehdottomasti selkeän kohdan jota olet rikkonut ja siihen ei kuvaaminen riitä.

Toisinsanoen sinua ei voida poistaa kaupasta vaikka kuvaisit ja jättäisit noudattamatta kehotusta olla kuvaamatta. Sinulle voidaan vain olla myymättä jotakin. Ravintola voi estää tiettyä henkilöä tulemasta sisälle ravintolaan. Kun asiakas poistetaan ravintolasta, siihen pitää olla pätevä syy, eli esimerkiksi humalassa häiriköinti. Jos vaikutat humalaiselta, mutta et häiriköi, sinua ei voida poistaa, mutta myyjä voi kieltäytyä myymästä sinulle enempää. Täälläkin melkein jokainen lukee lakia haluamallaan tavalla.

Eli ketkä tahansa pultsarit saa mennä viettämään aikaansa omistustalojen pihoille ja tehdä vaikka piknik paikka sinne? Julkisella alueella saa tehdä niin jos ei aiheuta häiriötä. Monissa pihoissa on nurmikko jne. Omistustontteja on muuten yleisesti ainakin rivitaloyhtiössä. En oikein usko, että jokamiehenoikeus koskisi keinuja ym. Saa kuvata aivan niin paljon kuin haluaa, jos ollaan julkisella paikalla, kuvia ei saa vaan käyttää esim.

Aloittajan viestin mies ei salakuvaa! Siis jos puhutaan salakuvaamisesta samassa merkityksessä kuin lakikirjassa. Piha on julkinen Näytä lain kohta, millä perustelet väitteesi. Mielipide ei ole laki. Kyllä, kunhan ei syyllisty mihinkään lain tai kaupungin järjestyssääntöjen rikkomiseen. Yleensä pultsarit aiheuttaa aina haittaa, metelöinti, joka on rangaistava teko, alkoholin nauttiminen yleisellä paikalla, ja myöskin virtsaaminen yleisellä paikalla. Virtsaaminen niin että alaikäinen näkee sukupuolielimen, täyttää jo sukupuolisivellisyyttä loukkaavan teon määritelmän, joka on jo pykälää raskaampi teko.

En ole koskaan nähnyt pultsariporukkaa yleisellä paikalla joka ei syyllistyisi vähintään noihin kolmeen edellämainittuun. Lisäksi tahtovat rikkoa taloyhtiöiden omistamat penkit ja pöydät, tekevät nuotioita muutaman metrin päähän asuintaloista ja jättävät lähtiessään roskia pihalle. Haluaisin huomauttaa että yksityistien voi sulkea puomilla vapaasti ja muutenkin rajoittaa kulkuoikeutta sekä periä maksu tien käyttämisestä eli ei enää päde jokamiesoikeus siinä kulkemisessa.

Jaa että yhteisestä alueesta voi anoa yksityiseksi? Kysyn siksi, kun eräs rivarilainen on levittäytynyt tiealueelle siten, että poisti asfaltin ja laittoi laatoituksen reunustaen sen kivimurskalla. Huipuksi pari kukkapurkkia, ettei kukaan pääsisi ajamaan "yksityisalueelle". Neliöitä siinä , en osaa sanoa. Autokatoksesta teetti tallin jne. Se on sikäli hankala, kun roskis on heidän aitansa vieressä ja kulku meni ennen tuon alueen paikalla. Se on ollut levennetty tieosuus postilaatikoidenkin vuoksi ja sitä käyttää kuuden talon asukkaat.

Aiemmin pääsi kolme autoa toistensa ohi, nyt vain kaksi hädintuskin. Huoltomiestenki autot seisovat siellä, joten käytössä on vain yksi kaista. Julkinen tie se ei ole. Isännöitsijään ollaan oltu yhteyksissä, mutta tulokset on heikot. Täälläkin näkyy ihmisten erilaiset käsitykset asioista. Sanokaas nyt, miten suhtautua rivarin sisäänmenopuolella tulleeseen "yksityisalueeseen"? Levitys on reilu pari metriä nurmesta ja autokatoksesta tielle päin noin 7m leveydeltä. Pengerrettynä kivisoralla ja kukkapurkeilla: On kelju ilmestys tänä vuonna.

Oikeustajuni mukaan se on väärä valloitus. Taloyhtiöltä ainakaan ei lupia ole haettu. Voiko joku muu myöntää? Joo mutta JOS eivät syyllisty mihinkään noihin niin asia on ok. Ihan normaalit ihmiset ainakin voi mennä siis istuskelemaan rivi- ja paritalojen yhteisille nurmikoille.

Keinun vieressä saa seistä mutta ei keinua. No minua kyllä kuvasi samassa rapussa asuva mieshenkilö käytävällä. Soitin poliisille ja vastaus oli, että saa kuvata, ei ole rikos kuulemma. Hänhän voi laittaa vaikka kuvani nettiin. Samainen mieshenkilö uhkasi suullisesti tappaa minut kahteen otteeseen, poliisi sanoi, että ei voi tehdä rikosilmoisusta, ennenkuin tekee jotain!!!! Siis pitää ensin odottaa, että käy sanoista tekoihin, sitten vasta poliisi puuttuu asiaan. Tämä tapahtuma on tosi ja sattui Kemissä.

Muuti talosta pois, niin paljon pelkäsin. Soittelee öisin , ei puhu mitään. En jaksa tehdä ilmoitusta, koska mitä se vaikuttaa. Täällä on kai eri laki kuin muualla maassamme. Ketä tahansa saa kuvata ilman lupaa julkisella alueella. Koskee myös kerrostalon pihaa. Sinne voi tulla myös talossa asumattomat kuvaamaan ihan vapaasti, kunhan ei kuvaa asuntoihin sisälle. Otetut kuvat voi vapaasti julkaista lupia kyselemättä ei kaupallisesti, kunhan ei syyllisty kunnianloukkaukseen. Mainoskäyttöön julkaistavissa kuvissa pitää olla aina lupa kuvissa tunnistettavissa olevilta henkilöiltä.

Naurettavaa väittää että talossa asuva ei saisi ottaa kotinsa pihalta kuvaa, eikä siihen vaikuta onko joku naapuri pihalla kuvaushetkellä. Ihan sama ottaako kuvan verhon raosta vai kulkeeko perässä kuvia räpsimässä ja sanoo joka laukauksen jälkeen että "otin sinusta kuvan". Tosin tuollainen voi antaa kuvaajasta vähä-älyisen vaikutelman, mutta sekään ei ole laitonta. Vähä-älyisyys on ehtymätön luonnonvara tässä maassa, sen todistaa tämän ketjun väittelykin, kuten myös ketjun aloittaja.

Uskonasioista voit mennä väittelemään ihan jonnekin muualle. Hyvän toimintatavan mukaista on kysyä lupa valokuvattavalta. Jos jotakin salakuvataan siten, että kuvattava henkilö on kuvassa keskeisessä roolissa niin tällöin toimintatapa on varsin kyseenalainen. Kuvataan usein yhtä ihmistä. Ilmoittakaa jokaiselle havaitsemallenne salakuvaajalle, että ette halua, että hän valokuvaa sinua ja ettei muutenkaan lähesty teitä.

Paikalla hyvä olla tuolloin todistaja. Mikäli kuvaus kiellosta huolimatta jatkuu niin sitten asiasta tulee tehdä poliisiasia. Salakuvaaminen loukkaa eri ihmisiä eri tavoin. Jotkut voivat kokea asian erittäin voimakkasti!!! Kaikki kärsivät taistelkaa oikeuksienne puolesta. Varsin suppea kannan otto karu faktalla.

Jokaisella on oikeus kieltää valokuvaus itsestään. On sitten julkisella paikalla tai Kyllähän se laittomaksi touhuksikin muuttuu jos joku jotakin salakuvaa. Jos joku toistuvasti jotakin kohtaan moisesti häiriökäyttäytyy, niin yhteys poliisiin. Ahdisteluahan tuo tommoinen on. Itseasiassa lapsista kuvien ottaminen ilman vanhempien lupaa on rikos. Valokuvausta harrastavana on pitänyt ottaa näistä selvää. Kaikkein helpointa on mennä vaikka jonnekin joenvarrelle tai vanhojen talojen luokse, niiltä ei tarvitse lupaa kuvaamiseen pyydellä.

Tekin olette harjoittaneet ovisilmäseksiä. No asiahan on selvä, kyseinen naapuri saa seksuaalista kiihotusta kuvista ja on kämpässään tumputtamassa sinun kuvillesi, laskien laakin niiden päälle.

Vanha mieshän sitä Muuten hyvä teoria, mutta kyseessä on vanha mies. Ei se enää niin vähästä kiihotu. No arvioin vain omasta puolestani. Siksi juuri tarvitseekin noin sairaita juttuja kiihokkeeksi. Kokemusta löytyy ja linna tuomio tulee äijän käppyrälle!!! Nuoruus on valttia Nuoret ja kauniit kiihottaa. Elämä nyt vaan on semmosta. Kai sitä voi vain hymyillä kauniisti, niin tulee nättejä kuvia.

Ei kannata antaa ärsyttää noin helpolla vaan liikkua siinä ihan niin kuin haluaa ja jäädä vaikka tunniksi rupattelemaan, niin nähdään kumpi perääntyy ensin ja tulee selväksi, mikä vaikutus kuvaamisella on.

Pääasia, että ei kuvaa yksityisellä alueella, ymmärtää siis lakipykälien päälle. Jos valokuvaaminen, nykyään digikuvaaminen olisi kielletty, niin ei kameraliikkeitäkään olisi olemassa eikä myöskään siis kameranvalmistajia. Joten kuvatkaamme rauhassa niinkuin meitäkin kuvataan kadunkulmissa oleville videoile ja samoin kuvatkaamme kaikkialla niinkuin meitäkin luvatta kuvataan.

Kaikki on sallittua maan ja taivaan välillä. Nuori kuvaaja hyvä Pitäskö sen kuvaajan sitten olla nuori ja ihmeellisen näköinen? Sen käsityksen viestistäsi saan. Vanhassa vara paree Vanha mies bongaa naisia. Pitäisikö se teille olla vielä nuorikin että kelpaa? Pedofiilin elkeet on vanhalla äijän käppyrällä! Minkä ikäinen olet, aloittaja? Meidänkin rapussa on eräs tosi vetävän näköinen blondi, jota minäkin voisin kuvata toivossa saada jopa eroottisia otoksia! Onhan netti pullollaan kuvia julkkiksista, jotka joku paparatzi on onnistunut kuvaamaan pikkarit vilkkuen nousemasta autostaan.

Kuvaaminen yksityiseen käyttöön on ihan luvallista, kuvien julkaiseminen kiellettyä. Hyvien tapojen mukaista olisi kyllä kysyä kuvattavalta lupa Ja höpsistä, julkisella paikalla otetut kuvat saa julkaista. Ei siihen tarvita kuvassa olevan henkillön lupaa. Vielä kun tietäisitte, että mikä on julkinen paikka niin olisi hyvä.

Mielenkkintoista asiasa on se että sinulla on aikaa kytätä tuon naapurin tekemisiä, taidat olla itse pahempi kyyläri kuin hän. Hän sentään ei edes valita asiasta. Olisi jotenkin ymmärrettävää jos valittaisit siitä että hän kuvaa sinua tai perhettäsi, mutta että viitsit vaivaitua kyyläämään naapurisi tekemisiä kun hän kuvaa muita ihmisiä.

Häpeäisit varjoasikin, tulla tänne valittamaan moisesta. Jos sinulla olisi yhtään kanttia niin huomauttaisit itse henkilökohtaisesti tälle naapurille että sinä et pidä kun hän kuvaa SINUA. Aloittaja on itse kyttääjä, jolla ei ole muuta tekemistä kuin kyylätä mitä joku vanha mies tekee tai on tekemästä. Youtubessa näkyy myös näillä kuvattuja videoita, esim. Itsellänikin on tuollainen kynäkamera, aurinkolasivideokamera ja auton tuulilasin takana liikennettä tallentava kamera normi digipokkarin ja kännykkäkameran lisäksi.

En käytä näitä kyttäystarkoituksiin vaan esim. Vielä kun sattuisi saamaan oikein hyvälaatuista kuvaa tallentavan HD videokameran, esim. GoPro mutta hinta on aika kova verrattuna näihin huutonetin halpiskameroihin No mikä tässä nyt taas on niin vaikeeta?? Heti kun huomaat että kuvataan, ota kuvaa kuvaa kuvaajasta.

Se on omalla piha-alueellaan jota ei saa kuvata. Tietysti voi ottaa kuvan kun se liikkuu yleisellä alueella. Toki saa itse ottaa kuvia omalla piha-alueellaan. Se jos omalla piha-alueellaan kuvaa asuntojen ikkunoista sisälle, on lain mukaan salakatseluna kiellettyä. Omalla piha-alueeltaan ja taloyhtiön yhteisellä piha-alueella saa kuvata taloyhtiön yhteistä pihaa johon parkkipaikka luetaan kuuluvaksi , joka on julkista aluetta.

Aivan laillista touhuahan tuo on. Jos koet sen kuvottavaksi niin menee ja keskustelee ko. Ei siitä mitään hyötyä kyllä ole kun et voi kieltää häntä kuvaamasta edes itseäsi. Sinäkö kokisit tuon ihan normaaliksi? Laita minihame päälle unohda alushousut, kun nouset autosta tai nostat tavaroita niin hänellä on jotain kuvattavaa. Hymyile, heittäydy juttusille, ole kiinnostunut hänen harrastuksestaan, kysy onko taltioinut kaikki kuvat jotka on ottanut yms.

Tai ole kuin et huomaisikaan häntä. Sinulla pitäisi olla omakotitalo jossa muurit ympärillä tai sitten talo muuten syrjässä. Mutta eivät vain vanhat ole omituisia ihmisiä, myös nuoremmissa on joka lähtöön. Kun muutat seuraavan kerran tulet vielä kaipaamaan tätä vanhaa harmitonta toisia kuvaavaa miekkosta.

Kun ei ollutkaan siitä pahemmasta päästä. Minihame voi toimia Johan on järjetön sekasikiölause! Kun ottaa toiset kohteiksi ilman lupaa Ei ole, vaan jokaisen perustuslaillinen oikeus. Poikkeuksena ovat paikat, joihin yleisöllä ei ole vapaata pääsyä. Ryhdytte vaan myymään pääsylippuja pihallenne, niin ongelma poistuu Järjestäkää sille ukolle performansseja, esittäkää niin paljon ja usein, että eiköhän jossain kohden vanhat nivelet anna periksi tai muuten kyllästy. Jospa vielä tajuisi, että teette esityksiä tarkoituksella.

Mitäs tuosta nyt suuttumaan, valokuvaus on mukava ja harmiton harrastus. Itsekin kuvailen millisellä ohikulkevia naisia ja ripustan kuvat kylpyhuoneen seinälle. Tämä on näitä Suomi Sen tietää aina siitä kun aloittaja ei tule kommentoimaan yhtäkään viestiä. Ja jos sua valokuvataan niin näytä tissis sille niin jos se vaikka loppuis, niitä se kuitenkin odottaa näkevänsä. Näytä vaikka keskaria sinne kameraan, niin jos 'hokais' että hänen touhunsa on huomattu ja se ärsyttää.

Mä en ymmärrä näitä kyttäreitä. Jos joku sairaus niin jotenkin sen ehkä ymmärtää; mutta nämä verhojen heiluttelijat ja juoruavat immeiset on kyllä tosi rasittavia, tyhmiä ja tekevät itsestään suoraansanoen pellen!! Multa ei tipu myötätuntoa tällaisille ihmisille! Tekevät kaikkensa päästäkseen kuvattavaksi esim. Minua evvk ottaako joku ulkona valokuvia,vaiko ei.

Aloittaja ajattelee kuin taikauskoiset kansat,valokuvaaminen vie sielun. Niinpä, toiset tekee ihan mitä vaan, että saisivat olla julkkiksia ja toisia taas kuvataan ihan sikana, vaikka ei olisi minkäänlaista hinkua turhisjulkkikseksi.

Minua kai harmittaa etten ottanut kuvia kotikyläni "ukoista" silloin kun he olivat vielä elävien kirjoissa, varsinkin nuo huumorintajuiset, lystikkään näköiset päähän haavoittuneet ja todelliset etulinjan jermut jotka kuolivat jo luvulla he olisivat olleet mainioita kuvauskohteita.

Minun naapurini tekee samaa.. Kummasti koivut mitkä on muiden talojen lähellä häntä kiinnostaa.. Kyllä minäkin kuvaan parvekkeeltani lintuja ja oravia, koska sieltä saan niihin paremman näkymän kuin pihalla puun juurelta. Nyt vain sattuu olemaan niin, että jokaisen puun takana on jokin talo lähellä tai kaukana. Itse asiassa lähinaapuri tilasi minulta variksen kuvan, niitä yritän nyt napsia tele-objektiivilla. Kuvaan pienellä f-luvulla, jolloin varis tulee kuvaan terävänä ja taustalla oleva talo sumeana.

Kuulemani juorun mukaan puun takana olevassa talossa väitetään, että kuvaan heitä. Kyllä ovat itsekeskeisiä ihmisiä, kun luulevat, että olisin piirunkaan vertaa kiinnostunut heistä.

Onhan se selvä, kun ei tiedä mistä puhuu. Irvistä tai näytä keskaria joka kerta kun kävelet ikkunan ohi tai ota ns "elvis" ivallinen hymy ja oikein päätä kurkoittamalla töllötä ikkunaa kohti! Voin vaan kuvitella miten ällöttävä tyyppi, sairas ja varmasti muuten harmiton kaveri Itse sanoisi edellisten lisäksi äijälle päin naamaa!

Tämä varmaan selittää, että ihmiset kuolivat tästä syystä. Tiedätkö että sinua kuvataan paljon enemmän liikkuessasi kaupungilla, jossa joka nurkalla sojottaa neljä turvakameraa taltioimassa jokaisen liikkeesi.

Ei siihenkään kukaan kysy sinun lupaasi. Sen sijaan kotirauhan piirin lukeutuva elämä oman kodin seinien sisäpuolella, omalla yksityiselä portein suljetulla pihalla tms. Naapuri saa siis vapaasti kuvata omista ikkunoistaan ulospäin, mutta ei toisten ikkunoista sisälle. Siinä menee se raja. Jos ihminen kokee olevansa liian herkkä toisten nähtäväksi, kannattaisiko asialle tehdä jotain.

Kuten kehittää omaa sosiaalisuuttaan ja hyväksyä se että taltioi ne ihmiset sinut muistiinsa paljaalla silmälläkin. Muutamilla vain sattuu olemaan harrastuksena valokuvaus. Oma lupa, oma tupa.. Voi kauheeta, mä oon ny paha rikollinen, kun just äsken OMASSA kodissani otin kuvia, laitoin ne jopa omaan kuvablogiini: Mä olin vielä pahempi hyi muo, No ota yhteys poliisiin.

Suomessa toisten kyttääminen on kielletty. Salapoliisitkin tarvii työluvan, kysy onko hänellä sellainen. Varmaan vähän kannattaa ottaa selvää mistä puhuu ennenkuin tulee julkiselle foorumille julistamaan tietämättömyyttään. Kuinka sinä voit sitten kauppaankin mennä,koska siellä kamerat kyttää ja tallentaa tekemisesi koko ajan. Vähän aika sitten olikin iltapäivälehtien sivuilla video luultavasti amerikkalaisesta naisesta, joka ulosti kaupan lattialle..

Milloin valokuvien ottaminen on sallittua ja milloin tarvitaan lupa? Yleisillä paikoilla saa ottaa kuvia ilman lupaa. Kotirauhaa ei saa häiritä. Myös virastoissa ja laitoksissa tarvitaan lupa. Julkisilla paikoilla saa kuvata, jos ei loukkaa kuvissa esiintyvien henkilöiden yksityisyyttä. Juristi Timo Vuortama vastaa valokuvakurssin opiskelijoiden kysymyksiin.

Kotirauha on Suomessa henkilölle laissa taattu oikeus olla toisten häiritsemättä siinä piirissä, joka voidaan katsoa hänen kodikseen. Kotirauhan suojaamia paikkoja ovat asunnot, loma-asunnot ja muut asumiseen tarkoitetut tilat, kuten hotellihuoneet, teltat, asuntovaunut ja asuttavat alukset, sekä asuintalojen porraskäytävät ja asukkaiden yksityisaluetta olevat pihat niihin välittömästi liittyvine rakennuksineen.

Kotirauhan rikkoja on tuomittava kotirauhan rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi. Jos tapaus on kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä kotirauhan rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Poliisilla on tietyin edellytyksin oikeus suorittaa kotietsintöjä. Missä saa valokuvata, missä ei — ainakaan ilman lupaa? Aluksi tiivistäen muutama tärkeä asia: Kotirauha on laissa tarkasti suojattu. Sen piiriin ei kannata kameran kanssa luvatta tunkeutua. Julkisrauhan piiriin kuuluvissa yksityisluontoisissa kokouksissa ja tilaisuuksissa saa käytännössä useimmiten luvan kuvata. Luvan kysymällä kuvaaja on aina vahvoilla.

Tietyissä tapauksissa esimerkiksi kadulla kuvattaessakin voi olla hyvän tavan mukaista kysyä lupaa kuvattavalta, vaikka se onkin laissa sallittua. Näin on esimerkiksi silloin, kun joku yksittäinen henkilö on kuvassa voimakkaasti esillä ja tunnistettavissa. Tällöin hänen nimensä olisi syytä näkyä kuvatekstissäkin. Pieniä lapsia kuvattaessa on syytä varovaisuuteen. Vanhemmilta olisi hyvä saada lupa. Jotkut ihmiset eivät ehkä halua kuvaansa internetiin. Mikäli esimerkiksi haastateltava kieltäytyy, on syytä miettiä, onko ehdottoman tarpeellista saada hänestä kuva.

Vai voidaanko juttu kuvittaa muulla tavoin. Siihen että joku voi kieltäytyä kuvan ottamisesta kannattaa varautua etukäteen. Lainsäädäntö Kotirauhan rikkomista, salakuuntelua ja salakatselua sekä kunnian ja yksityiselämän loukkaamista koskevat rangaistussäännökset määritellään rikoslain Nyt voimassa olevat säädökset astuivat voimaan 1.

Salakuuntelusta ja salakatselusta sekä salakuuntelun ja salakatselun valmistelusta on laissa omat säännökset. Myös näiden rikosten yritys tulee rangaistavaksi. Kotirauha Kotirauhan rikkomista koskeva säännös suojaa yksityistä kotirauhaa. Kotirauhan suojaamia paikkoja ovat asunnot, loma-asunnot ja muut asumiseen tarkoitetut tilat sekä asuintalojen porraskäytävät ja asukkaiden yksityisaluetta olevat pihat niihin välittömästi liittyvine rakennuksineen.

Kotirauhan piirin kuuluvat myös hotellihuoneet, teltat, asuntovaunut ja asuttavat alukset. Kotirauha suojaa henkilöitä paikoissa, joissa tyypillisesti harjoitetaan intiimejä toimia. Sellaisia ovat käymälät, puku- ja sovituskopit, saunat ja suihkuhuoneet. Salakatseluun voi syyllistyä, jos "oikeudettomasti" kuvaa kotirauhan piirissä oleskelevaa henkilöä. Kuvaaminen ei ole oikeudetonta, jos kuvattava siihen suostuu. Rangaistavuus ei edellytä, että kuvaaminen tapahtuisi loukkaavasti.

Kuvaamisen motiivilla, kuvien sisällöllä tai aiotulla käytöllä ei ole merkitystä. Salakatseluun voi syyllistyä tyhjälläkin kameralla. Kotirauha suojaa salakatselulta muitakin kuin sen haltijaa. Kutsutut vieraat saavat saman suojan kuin vakituiset asukit.

Julkisrauha Niin sanottua julkista kotirauhaa ja virastorauhaa koskevat säännökset korvattiin entistä kattavammilla julkisrauhan rikkomista koskevilla rangaistussäännöksillä. Suoja ulottuu virastoihin, toimistoihin ja liikkeisiin silloin, kun ne eivät ole auki yleisölle.

Näissä yleisöltä suljetuissa paikoissa oleskelevan katseleminen ja kuvaaminen teknisellä laitteella on rangaistavaa, jos se tapahtuu oikeudettomasti ja tarkkailtavan yksityisyyttä loukaten.

Säännös suojaa salakatselulta muun muassa yksityisten yhdistysten tilaisuuksissa tai sairaalassa oleskelevia. Tavanomainen valokuvaaminen, johon osanottajat osaavat varautua, on kuitenkin edelleen myös yleisöltä suljetuissa kokouksissa sallittua. Aiemmin voimassa olleeseen lakiin sisältyi ns. Se suojasi pääasiassa viranomaisten tiloja.

Sen tilalle tuli uusi, laajempi suoja-alue, joka käsittää virastot, liikehuoneistot, toimistot, tuotantolaitokset, kokoustilat sekä niitä vastaavat huoneistot ja rakennukset aidattuine piha-alueineen.

Julkisrauhan alueelle tulee myös kuvausrajoituksia. Ihmisten oikeudeton kuvaaminen julkisrauhan suojaamassa paikassa voi olla salakatselua. Kotirauhan suojaan verrattuna rangaistavuudelle on kuitenkin asetettu lisäedellytyksiä. Kuvauspaikan on oltava yleisöltä suljettu ja kuvaamisen on tapahduttava henkilön yksityisyyttä loukaten. Julkisrauhan piirissä olevissa huoneistoissa ja rakennuksissa voi kuvata ihmisiä, jos yleisöllä on niihin pääsy.

Tavaratalot, marketit, yleisölle avoimet ravintolat, yleiset kokoukset, urheiluhallit ja stadionit ovat esimerkkejä tiloista, joissa kuvaaminen ei ole rangaistavaa eikä siihen tarvitse pyytää lupaa. Yleisölle avoin paikka muuttuu suljetuksi, jos siellä järjestetään yksityinen tilaisuus, johon voivat osallistua vain kutsutut tai esimerkiksi jonkin yhdistyksen jäsenet.

Jos Finlandia-talossa pidetään kansainvälisten sijoittajien kokous, sen osanottajien kuvaaminen siellä luvatta voi olla salakatselua. Koska kysymys on yksityisyyden suojasta, suostumus pitäisi periaatteessa saada kaikilta kuvattavilta. Näin dramaattisia vaikutuksia lailla tuskin käytännössä on. Kuvaaminen on rangaistavaa vain, jos se tapahtuu "yksityisyyttä loukaten". Kokousten ja tilaisuuksien luonteella on merkitystä tämän edellytyksen tulkinnassa.

Perhejuhlan ja sijoittajakokouksen osanottajat ovat tässä suhteessa tietenkin eri asemassa. Edellinen tilaisuus on yksityisluonteinen, jälkimmäisellä on suuri yleinen merkitys. Tavanomaista kuvaamista, johon kuvattavat osaavat varautua, ei yleensä voi pitää oikeudettomana eikä yksityisyyttä loukkaavana. Yleisille paikoille ja alueille ei tule uusia kuvausrajoituksia.

Kaduilla ja toreilla, maanteillä, metsissä ja pelloilla saa edelleen kuvata niillä liikkuvia ihmisiä rikoslain sitä estämättä. Halventavasti tapahtuva kuvaaminen julkisellakin paikalla voi olla solvaustyyppinen kunnianloukkaus.

Uimarannalla vaatteita vaihtavan tai puskassa tarpeitaan tekevän ihmisen kuvaaminen vastoin hänen tahtoaan, voisi olla sellainen. Jos joku häiriintyy yleisellä paikalla kuvaamisesta, vika ei ole kuvaajassa vaan kuvattavassa. Tämä kielii lähinnä mielenterveysongelmista, tai kuvattavalla on omallatunnollaan asioita joiden pelkää paljastuvan, kuten selvittämättömät rikokset tai homoseksuaalisuus, joiden pelkää paljastuvan.

Daiju ei sitten jaksanut lukea pidempiä tekstejä. Tehän nyt luulette kauppaakin julkiseksi paikaksi.

Kauppa on julkinen paikka jos sinne pääsee ilman pääsymaksua tai kutsukirjettä. Jos siellä on yksityistilaisuus krakamiehille, silloin se ei ole yksityinen paikka.

No, kun ei ole. Oletteko tyhmiä vai hulluja? Yksi seikka otettava huomioon. Sairaaloiden ja terveyskeskusten odotusaulat. Vaikka ovat julkisia alueita, siellä kuvaamisen kieltää potilaiden yksityisyydensuoja, joka ylittää kuvaamisen oikeuden julkisilla paikoilla.

Tällä vältetään se ettei esim. Hoitohenkilökunnalla on lain mukainen velvollisuus huolehtia potilaiden yksityisyydensuojasta. Jos laiminlyövät tämän, voivat joutua syytteeseen siitä etteivät estäneet odotusaulassa kuvaamista vaikka sellaisen huomasivat. Kannattaa siis varautua siihen että odotusaulassa kameran kanssa heiluva otetaan kiinni vartijoiden toimesta ja poliisi tulee paikalle varmistamaan ettei ole syyllistytty rikokseen. Siinä vähän faktoja sinulle: Taloyhtiön järjestyssäännöillä ei voida kieltää asioita, jotka laki sallii.

Järjestyssäännöillä ei voida myöskään säätää lakia tiukempaa kieltoa, ellei laissa toisin säädetä. Taloyhtiöiden järjestyssäännöt ovat lähinnä suosituksia, eivätkä sitovia määräyksiä.

Jotta taloyhtiön järjestyssäännöillä olisi mitään merkitystä, ne pitää hyväksyä yhtiökokouksessa. Kuinka monessa taloyhtiössä niin on tehty? Useimmissa yhtiöissä järjestyssäännöistä on päättänyt hallitus, jolla ei ole päätösvaltaa asiassa. Tuosta terveyskeskuskuvaamisesta löytyy muuten niin ikään oikeusasiamiehen ennakkopäätös: Kaupalla on oikeus valita asiakkaansa. Jos kauppias tai kaupan muu henkilökuntaan kuuluva ei pidä kuvaamisesta ja käskee sinun poistua, etkä poistu, niin he saavat käskeä vartijaa poistamaan sinut.

Toki arkielämä on molemmin puolin sujuvampaa ilman tällaista "minulla on oikeus" -ajattelua. Jos on hyvä syy kuvata, niin luultavasti kauppiaskin sen ymmärtää. Aikonaan taloyhtiön ulko-ovesta oli ovi rikottu. Niin ilmoitustaululle tuli epäselvä valokuva, jonkun selästä katsomassa ilmoitustaulua. Ettekö voi kuvata itsekin? Otatte aina kuvan ohimennessänne, asetutte aidan taakse kamera kädessä.

Ei ole pakko pitää siinä filmiä, tuskin mies tulee tarkistamaan kameraanne. Vaikka itse on julkisella paikalla eli tässä tapauksessa taloyhtiön pihalla, ei ole lain mukaan sallittua kuvata asuntoon sisälle. Yleisellä paikalla voi kuvata ihan vapaasti. Voitte myös laittaa niitä kuvia nettiin, kunhan katsotte ettei ketään esitetä negatiivisessa mielessä, eli ei syyllistytä kunnianloukkaukseen.

Täällä on paljon myös minun ottamia kuvia. On, jos se on useamman kuin yhden kotitalouden hallinnassa, daijujen kuningas. Pihoille voi kyllä pystytellä niitä hupaisia "yksityisalue"-kylttejä, mutta niistä ei tarvi välittää. Ne on tarkoitettu vain itsestään epävarmojen egon pönkittämiseen, eikä niistä lain mukaan muuhun olekaan. Kerrostalon pihan omistaa taloyhtiö eli osakeyhtiö oy , ja se ei ole juridinen henkilö. Niin ja veronmaksajat omistaa valtion, just joo. Sulla on nyt termit sekaisin.

Ne ei omista edes asunnon seiniä. Taloyhtiössä asuvalta häiriköltä voidaan ottaa asunto hallintaan määräajaksi ja häätää asukas siitä pois, vaikka olisi asunnon maksanut velattomaksi. Asukkaat ei omista taloyhtiöstä muuta kuin kasan paperia, jotka oikeuttaa asumaan asunnossa.

Edes asukkaan maksama parkkipaikka ei ole asukkaan omaisuutta. Sillä on siihen vain hallintaoikeus. Haluatko amiksenkeskeyttäjä kertoa vielä jotain? OY ei ole juridinen henkilö mutta sen omistaa juridinen oikeustoiminen omaava henkilö, joka ei ole holhouksessa eli lopeta lässytys. Oletko sä ihan viisas kun levität väärää tietoa. Lupa valokuvata on täysin eri kuin lupa julkaista kuvia. Sä et voi räpsästä kuvaa jostain henkilöstä, jossa hän on selvästi tunnistettavissa ja sitten julkaista sitä kuvaa netistä, tämä nyt on täysin faktaa ja varmasti vaati luvan kyseiseltä henkilöltä ellet ole tähän saanut sitten ns.

Muuten hyvä "antidaiju", muuta osakeyhtiö nimenomaan on juridinen henkilö eli oikeushenkilö. Lupa kuvata on tosiaan eri asia kuin lupa julkaista kuvia, tässä asiassa olet aivan oikeassa. Julkisella paikalla kuvan ottaminen ja sen julkaiseminen ei-kaupalliseen käyttöön on kuitenkin täysin sallittua. Viestiketjun aloittaja kertoi asuvansa kerrostalossa, jonka piha-alue on julkista aluetta.

Kyllä on tyhmä tämän keskustelun aloittajakin. Sälekaihtimista on revitty yksi SÄLE eikä yhtä kaihdinta! Hyvien tapojen vastaista se ainakin on. Aina pitää kysyä lupa kuvattavalta periaatteessa. Muutenhan joku voi ahdistella ja kuvata ja vedota siihen että mulla on oikeus kuvata julkisella paikalla.

Voi kettu näitten joittenkin kommentteja täällä. Totta kai ihmisellä on lupa yksityisyyteen oli julkisella paikalla tai ei. Ei kaikki haluu olla kuin julkkikset kenenkään valokuvattavana.

Mut nää jotku on näitä Facebook tositv-spedejä pakko saada itsensä esille ei väliä vaikka kuvataan. Siellä saat haluamasi yksityisyyden suojan. Hyvien tapojen vastaista on myös olla sanomatta hyvää huomenta naapureille, mutta laitonta se ei ole.

Hyvät tavat ja periaatteet on eri asia kuin laki. Jos sanovat huomenta sanon huomenta. Jos joku kuvaa ilman lupaa.. Mitä kummaa siinä on? Toista ei saa valokuvata ilman lupaa. Onko siis oikeasti ihmisiä jotka ei tajuu tätä? Toista saa kuvata ilman lupaa yleisellä paikalla. Voit laittaa kuviasi tänne, minäkin laitan. Tervetuloa kaikki uudet kuvaajat. Jaha, tekin olette ottaneet kuvan tuosta vanhasta ja harmittomalta vaikuttavasta miehestä, ettette häpeä! Ja laitteneet sen vielä tänne nettiin.

Miks et kysy poliisilta? Mitä järkeä valittaa täällä, kun voi soittaa poliisille. Käyvät tutkimassa miehen tuohut. Eiköhän se rauhoita äijää. No, ihan varmasti käy. Sanovat puhelimessa, että äijän touhuissa ei ole mitään laitonta.

Lopettakaa soittamasta tänne, me syömme nyt donitseja. Tuo menee jo ehkä hieman liian kyttääjämäiseksi. Se nyt on aivan hyväksyttävissä jos ihminen vaikka kuvaa jotain kukkia tai muita asioita pihalla, mutta jos ilman lupaa kuvaa ihmisiä, niin ei sitä kyllä voisi sanoa rikokseksi, mutta ei se kyllä hyväkään asia ole.

Mutta jos hän on repinyt jopa sälekaihtimia, niin se saattaa olla jopa poliisiasia, koska kukapa pitäisi siitä, jos vaikka olisit asunnossasi alasti ja hän ottaisi sinusta niiden sälehkaihtimien raosta kuvia ja ties mitä tekisi niillä kuvilla tai ties minne levittäisi niitä, joten en usko että kukaan tykkäisi siitä.

Ihmiset tajutkaa tämä asia! Ei ole mitään tehtävissä, koska kyseessä on kerrostalo. Et omista ja hallitse sen pihaa, se ei ole sinun yksityisaluettasi.

Pihan omistaa yleensä taloyhtiö, joka ei nauti yksityisyydensuojaa kuten oikea henkilö. Jos kyseessä olisi omakotitalo ja sitä kautta omistaisit ja hallitsisit sen piha-aluetta, olisi asia hieman toisenlainen. Joka menee kerrostaloon asumaan, samalla luopuu tietyistä oikeuksistaan koska joutuu jakamaan monet alueet muiden kanssa.

Se on jokaisen oma valinta, kuinka yksityisesti haluaa asua. Osta maatila keskeltä korpea, niin saat ihan eri tavalla rauhaa ja yksityisyyttä.

Joskus olen itsekin joutunut tuntemattomien ihmisten kuvaamaksi. Kerran sattui omakin kamera mukaan, joten kuvasin sitten itsekin minua kuvaavan henkilön - vastavuoroisesti. Ryhdy sinäkin valokuvaamaan tätä "salakuvaajaa"? Jokainen saa pitää omalla ikkunallaan mitä haluaa, vaikka kameraa. Nyt kun olen kuluttanut rutkasti aikaa lukemalla sekä edellisen että tämän viestiketjun läpi kokonaan jäin koukkuun ja en taida olla ainoa! D niin kai minunkin on sitten aika vähän kommentoida ja neuvoa.

Mutta en nyt taida tässä alkaa pommittamaan niitä samoja kliseitä mitä muutkin ovat hokeneet että "kyllä se ajan kanssa menee ohi" jne.

Itse olen siis päälle parikymppinen lesbo, ja olen tiennyt jo ihan lapsuudesta lähtien että kiinnostun vain naisista. Tyyliltäni ja olemukseltani olen todella naisellinen, siis täysin stereotyyppisen lesbon vastakohta! Kukaan tuskin arvelee minun olevan naisiin päin, ja siksi sitä onkin hieman vaikea tuoda esille, joten olen edelleen suurimmaksi osaksi kaapissa, joskin muutama kaveri tietää suuntautumiseni.

Olit todella rohkea kun sait kerrottua perheellesi olevasi homo, voin vain kuvitella sen helpotuksen aallon. Itse en ole edelleenkään saanut avattua suutani lesboudesta perheelleni, vaikka minun ei edes tarvitsisi pelätä enää heidän reaktiotaan, sillä asun jo omillani enkä ole tavallaan enää riippuvainen vanhemmistani ja heidän suhtautumisesta minuun, ei siis ole pelkoa että lentäisin pihalle kodistani.

Silti ahdistaa heidän mahdollinen negatiivinen suhtautuminen, psyykkaan itseäni ja varaudun pahimpaan koska jossain vaiheessa minunkin on avauduttava perheelleni.

Minulla on hieman sama homma kuin sinulla, eli vaikka en helposti kerro olevani lesbo, niin en missään nimessä kuitenkaan esitä heteroa. Mutta joo, jos nyt siihen itse asiaan päästäisiin.

Samaistun suhun hyvin kun muistelen elämäni suurinta ihastustani rinnakkaisluokan tyttöön lukiossa. En halunnut ketään muuta kuin hänet, mikään muu ei kiinnostanut, yritin ystävystyä hänen kanssaan, päästä lähelle kaikin mahdollisin keinoin, olin aivan hullu stalkkeri aivan hävettää näin jälkeenpäin: Keksin kaikkia mahdollisia tekosyitä että pääsisin näkemän hänet. Ihastus tuntui todella voimakkaasti fyysisesti, sai melkein voimaan pahoin kun näin hänet.

En ole ennen sitä enkä muistaakseni sen jälkeenkään ihastunut niin voimakkaasti. Ylitulkitsin myös kaikki hänen ilmeet ja eleet ja käytöksen että hänkin olisi ihastunut minuun. Ja pam, eräänä päivänä sain tietää että hänellä on poikaystävä. Monelle homoseksuaalille varmaan liiankin tuttu tunne, kun ihastus alkaa seurustella vastakkaisen sukupuolen kanssa.

Kyllä, maailmani romahti joksikin aikaa mutta pääsin hänestä lopulta yli. Karu fakta, johon olen myös tämän suurimman ihastuksen jälkeen törmännyt useasti, on se, että on aivan helkkarin pieni todennäköisyys että ihastus olisi myös homo en haluaisi masentaa enempää. Alan olla itsekin epätoivoinen, ihastun aina heterotyttöihin, ja jossain vaiheessa he rupeavat seurustelemaan tai seurustelevat jo pojan kanssa.

Siinä vaiheessa on enää turha yrittää ja onneksi ihastus on hiipunut sitten ajan kanssa kun tajuaa ettei mahiksia ole. Kuten joku jo sanoi, et voi saada toista ihastumaan väkisin vaikka tekisit mitä. Valitettavasti ihastuksesi noista monista kertomistasi jutuista päätellen vaikuttaa heterolta, mutta on myös joitakin merkkejä joista voisi päätellä muuta! Suosittelen nyt oikeasti ottamaan seuraavia askeleita ja äkkiä, sillä koulun loppu lähestyy kovaa vauhtia. Sun pitää itse tehdä se aloite, olet jo lämmitellyt ja tutustunut häneen tarpeeksi.

Pistä nyt vaikka se tekstari hymiöiden kera rennosti että "saako soittaa, on tylsä ilta: Tuo "meidän täytyy jutella" kuulostaa sen verran vakavalta että vaikka oma ihastukseni kysyisi tuota niin saattaisin itsekin olla että mitähän helvettiä.

Joten älä vielä hietä toivoa menemään ihastuksesi "mitä helvettiä"-viestistä. Vaikka väkisin et saa häntä sinuun ihastumaan, niin kuitenkin suuremmalla todennäköisyydellä hän kiinnostuu sinusta, jos olet iloinen, itsevarma ja rento, etkä näytä masentunutta naamaa hänen seurassaan: Ja suosittelen myös että pari päivää esittäisit sellaista vaikeasti tavoiteltavaa, koska itseäni ainakin ahdistaisi, jos joku hakeutuisi jatkuvasti seuraani.

Mutta kutsuhan hänet ihmeessä vappuna sinne mökillesi! Se ei ainakaan vaikuta epäilyttävältä, bileisiin kutsuminen on aina luonteva tapa kutsua ylipäätään jonnekin, jopa puolitutun tapauksessa. Tänään meillä oli erikoinen päivä koulussa kun valmistelimme yhtä koulun tapahtumaa koko yläasteen ja lukion kanssa. Pääsin näin ollen monta monta kertaa olemaan ihastukseni kanssa ja se oli ihanaa!

Juttelimme monia kertoja ja olimme toistemme kanssa, ihanaa oli esim. Tosiaan en viitsi nyt luetella kaikkia mitä tänään tapahtui kun niitä oli niin paljon. Paras kuitenkin oli se, kun yhdessä vaiheessa yksi lukion tyttö oli ottamassa kuvaa hänen tehtävänsä oli kuvata päivän tapahtumia ja ihastukseni tuli viereeni, kietoi kätensä ympärilleni ja painoi minut kylkeään vasten ja käski sen tytön ottaa meistä kuvan!

Oli niin ihana olla hänen lähellään! Hän myös nojasi minun olkapäätäni vasten yhdessä vaiheessa, mutta vain hetken. Olimme tänään niin lähellä toisiamme että olin pakahtua onnesta! Kuitenkin harmillista oli se, kun hän käyttäytyi loppupäivästä vähän oudosti minua kohtaan..

Hän lähti iltapäivällä aikaisemmin koulusta, koska oli menoja. Tuolloin minä yritin hakeutua hänen luokseen, mutta tuli jotenkin tunne että hän yritti lähteä pois luotani. Ei hän ilkeä ollut mitenkään, mutta jotenkin tuli vain outo olo.. Toisaalta en voi syyttää häntä, sillä välillä saatoin olla melko ahdistava häntä kohtaan kun tulin aina hänen luokseen ja välillä puheeni saattoivat olla liiankin rohkeita, niin en tiedä mitä hän niistäkin ajatteli..

Toivottavasti huomenna ollaan taas yhtä läheisiä: Se on hämillään omien tunteidensa takia. Eli sillon kun hän katsoo sinua, hän on ehkä uppoutunut hieman samanlaisiin haavemaailmoihin kuin sinäkin.

Myöhemmin häntä taas hämmentää ajatus siitä, että onko hän ihastunut poikaan. Oi että se olisi ihana jos hän oikeasti haluaisi minut! Minua nimittäin mietityttää niin paljon, kun en tiedä mitä ajatella.. Inhottavaa on se kun ensin hän flirttailee, on ihana ja tulee ihan lähelle siis fyysisestikin ja minun vain tekisi mieli pussata häntä tai antaa hänelle oikein kipakka halaus.. Sitten hän yllättäen käyttäytyykin eri tavalla, puheetkin viittaavat välillä siihen että hän ei ole lähimainkaan kiinnostunut pojista..

Luoja tietää milloin se päivä koittaa kun saan hänet jos se koittaakaan ikinä. Tänään tuli taas isku vasten kasvoja ja olen niin huonossa tilassa, etten tiedä enää itse mitä teen. Meillä oli koulussa tänään nuoria naisia kymmenkunta vierailulla ja ihastukseni koko päivän puhui heterojuttuja, tuntui kuolaavan niiden naisten perään ja puhui jotain muutakin..

Nimittäin yhdessä tilanteessa tuli vitsillä keskusteluun homot ja "homoilu", jolloin ihastukseni totesi jotain ettei ole semmoista tekemässä nyt tai koskaan.. Silti hän oli niin ihana, hakeutui luokseni ja tänäänkin tuli keske tuntinsa luokseni ja katseli minua luokastaan aivan kuten viimekin keskiviikkona.

Tällä kertaa katseet eivät olleet samanlaisia kuin viime viikolla, mutta olen varma että hän katseli minua ja olin muutenkin hänen mielessään.. Mutta silti ne puheet joita hän sanoi Puheet ja ajatukset ovat ristiriidassa tekojen kanssa. Ja minä tänään otin vielä puheeksi sitä mitä siellä juhlissa tapahtui tai ei tapahtunut, kun siitäkään ei ota selvää ja siihen ihastukseni totesi että aina juhlissa käy niin.. Loppu alkaa olla lähellä.

Minuun sattuu niin paljon.. En voi luopua hänestä tai unohtaa, ei vain pysty. Kaksi vuotta sitten näin hänet ja jo silloinkaan en saanut häntä irti silmistäni, mutta ajatuksistani sain.. Siitä sitten tämä on kehittynyt niin pitkälle etten saa häntä mielestäni, eikä kukaan tule koskaan merkkaamaan minulle yhtä paljoa kuin hän.

En pystyne tyytymään pelkkään ystävyyteen. Haluan saada rakastaa häntä ja suudella ja halata häntä. Minä rakastan häntä niin paljon, ettei sitä kukaan voi uskoa. En voi olla ilman häntä. Heterotyylin puheet ja käytös voi olla peitestooria, mutta voivat olla tottakin.

Hän voi olla ihastunut suhun, mutta ei silti pidä itseään homona ja toimii siis kuten valtaosa teinikundeista. Rakastuminen on niin kokonaisvaltainen ja ehdoton tunne, ettei se yleensä mahdollista pelkkää kaveruutta Koita pitää itsesi kasassa. Ole realisti mutta älä pessimisti. Alkaa vaan olla tämä minun ahdistukseni liian suurta. En voi enää mitään, jos en saa häntä, sillä minulla ei ole enää mitään.

Olen oikeasti huomannut että mikään asia, josta aikaisemminkin pidin ei tunnu enää hyvältä, minulla ei ole mitään tekemistä ja missään ei ole juuri hyvä olla. Kotona ahdistaa ja koko ajan vain mietin häntä ja oikeasti sattuu kun en tiedä mitä tehdä. Kaverien kanssa ei ole hyvä olla kun haluan vain rakkaani luokse. Ja koulussa on niin ihana olla, paitsi että haluaisin jokaiselta tunnilta pois heti, eikä minua enää kiinnosta opiskelu pätkääkään.

Ymmärrän ja tiedän että tämä kuulostaa ihan sekopäiseltä, mutta niin on tämä tilannekin. En tiedä tulenko toipumaan tästä koskaan, sillä kukaan muu ei tunnu yhtä hyvältä kuin ihastukseni ja alkaa pelottaa, etten saakkaan häntä koskaan. No ole vittu kerran elämässäsi mies ja tunnusta ihastuksellesi tunteesi häntä kohtaan.

Muutenkin, jos olet jotai 17v niin olisiko jo aika aikuistua ja lopettaa tuo v pissis touhu. Muutenkin, jos minua tuijotetaan niin uskon, että tuijotan myös takaisin. Yhden miehen perässä haikailu on vain masentavaa ja etenkin silloin kun et tiedä onko toinen hetero tai homo. Jos häntä niin rakastat niin osaat myös kertoa tunteesi hänelle, vastauksesta huolimatta. Et edes yritä hallita tunteitasi vaan roikkua "rakkaudessa" välittämättä hänestä tai toisten mielipiteista vaikka niitä pyydätkin.

Vain ihastumistasi tukevat hyväksyt. Vuoden odottelu ei muuta mitään tai mahdollisesti paljastaa totuuden. Ei kannata painostaa eikä kuluttaa itseään. Ihastuksesi varmaan vain haluaa näytää heterolta muille. Nyt alkaa olla loru lopussa. Ihastukseni suhtautuminen alkaa olla jotenkin etäistä minua kohtaan, eikä hän tunnu minusta välittävän kuin koulukaverina, ei minään muuna jos edes sinäkään.

Hänellä on syntymäpäivät viikonloppuna ja minä kyselin, onko isot pippalot tulossa. Hän väitti ettei ole mutta en yhtään ihmettelisi vaikka olisikin. Enkä yhtään ihmettelisi jos joku tyttö kenties haluaisi päästä lähemmäs synttärisankaria.

Tämä on ollut ja on vieläkin kuin julmaa pilaa, kun yhteen aikaan olin melkein satavarma että hän olisi edes bi ja mahdollisesti kiinnostunut minusta, mutta nyt alkaa tuntua ihan muulta. Huomenna en häntä edes näe sillä hän ei tule kouluun huomenna ja maanantaina vasta nähdään.

Silloin menen kouluun todennäköisesti huomatakseni, kuinka hänellä oli taas ollut hyvä viikonloppu ja hän oli huidellut ties missä ja kenen kanssa ja yksi asia on aivan varmaa: Minä en ollut, enkä tule koskaan olemaan hänen mielessään.

Ymmärrän kyllä sun rakastumisen tunteen ja epätoivon, ja että kaikki muu tuntuu merkityksettömältä kuin hän mutta en ymmärrä edelleenkään tota sun saamattomuutta: Miks odotat koko ajan että hän paljastaisi itsensä bi: Periaatteessa hän voisi ajatella samoin sinusta vaikka näin ei välttämättä ole.

Eikö pointti olisi yrittää olla itse rakastettava, saada hänet kiinnostumaan itsestäsi, kertoa ihastuksestasi jne. Ei ehkä välitäkään mutta oletko tehnyt mitään miksi hän alkaisi välittämään?

Jotkut ihmiset voivat tarvita potkua persiilleen. En usko että hän istuu illat kotona ja huokailee sinun perääsi, mutta ei se ole poissuljettua etteikö hän saattaisi susta kiinnostua - mutta ei ihan itestään.

Anna hänelle nyt mahdollisuus, ja itke vasta sen jälkeen kun olet saanut oikeasti ne pakit. Ihan totta nuo muiden viimeisimmät kommentit, nyt jos koskaan on aika kertoa hänelle.

Teillä on kuitenkin ollut ja varmaan tulee olemaan noita kahdenkeskisiä hetkiä. Sanot sille mitä tunnet, ihan oikeasti!! Ei tollainen huokailu ja saamattomuus auta ketään, nyt vauhtia touhuun, kesäloma alkaa ennen kuin kuvitteletkaan!

Olet jo noin pitkällä, nyt tsemppiä ja kerrot kaiken: Suret sitten vasta kuin on siihen aihetta. En vain tiedä miten saisin itseeni rohkeutta kertoa sen, tosin tähän mennessä vielä sellaista täysin otollista hetkeä ei ole ollut. Niistä vappubileistäkään en ole juuri saanut hänelle puhuttua ja maanantaina on viimeinen mahdollisuus..

Huomenna ajattelin ehkä kysellä häneltä, sillä päätin että minun on pakko soittaa hänelle huomenna siinä koulun jälkeen. Onhan minulla oikeus tehdä se, sillä hän on minun kaverini ja hänellä on syntymäpäivä, enkä näe häntä koulussa koko päivänä? Ajattelin onnitella, kysellä kuulumisia ja kenties niistä vappusuunnitelmista..

En usko että uskaltaudun kertomaan hänelle tunteistani huomenna.. Ellen nyt sitten jänistä siitä puhelustakin Vieläkin nolottaa se viime perjantai.. No minä soitin ihastukselleni ja onnittelin synttäreistä ja kyselin kuulumisia.. Ongelmaksi muodostui kuitenkin se, ettenpä saanut sanottua mitään syvällisempää, ilmaistua puheideni kautta kiinnostusta ja varsinkaan hemmettisoikoon kysyttyä vappusuunnitelmista!

Tällä viikolla se ei onnistunut koulussa eikä myöskään puhelimessa.. Maanantaina on viimeinen mahdollisuus.. Oli ihana jutella hänen kanssaan ja ihan mukavasti meidän lyhyt puhelumme sujui.. Kuitenkin hänen kohdallaan jäi jotenkin etäinen olo ja tuli vahvasti sellainen tunne, että hän vain jutteli tutulleen vailla sen kummempia lämpimiä tunteita: Sama siinä kun lopetimme puhelun hän sanoi moro ja minä sanoin moikka, sitten ei kulunut sekuntiakaan kun puhelin jo tuuttasi kun hän katkaisi.

Sinänsä suht normaali tapa päättää puheluhan se oli, mutta silti.. Kaipa minun on alettava hiljalleen myöntää että te realistit olette oikeassa. Ei hän taidakkaan välittää minusta Enkä minä saa millään kerrottua hänelle tunteistani, kun emme ole koskaan kertomiseen otollisessa tilanteessa, jossa olisimme vain minä ja hän. Ehkä tämä on loppu. Onhan sulla edelleen sen puhelinnumero! Harvemmin kenellekään tulee itsestään mitään otollista tilannetta kertoa palavasta ihastuksestaan toiselle.

Kyllä ne pitää vaan itse järjestää, ja vaikka tilanne ei tuntuisi otolliselta niin saada silti kakistettua sanat kurkusta: Tai jos se ei kertakaikkiaan onnistu niin ota kädestä kiinni, tai pussaa. Jos nämäkin pelottaa niin soita tai tekstaa. No onhan niitä tilanteita jo ollutkin, kuten olet kertonut. Tai sitten viet hänet sivumpaan aloittamalla ihan vain esim ''oliko sulla jotain suunnitelmia vapuksi?

Sitten käyt läpi asiasi ja ja yritä sopia jotain yhteistä juttua vapuksi niinkun jo mainitsit suunnitelmista. Samalla voisit kertoa jo kaiken, jos vaan mitenkään rohkenet! Keräät nyt viikonloppuna rohkeutta, kyllä se siitä! Eilen laitoin ihastukselleni tekstiviestiä ja kyselin yhden tyypin numeroa ja ihastukseni vappusuunnitelimia. Hän laittoi ettei hänellä ole mitään, joten kysyin josko hän haluaisi tulla meidän mökille.. Hän laittoi että voisihan hän käväistä ja että soitellaan vappuna tarkemmin.

Ongelmaksi nyt vaan muodostuu se, ettei tästä tule taaskaan mitään. Monet ensinnäkin peruivat ja sanoivat etteivät ole tulossa mukaan lukien kaksi tyyppiä, jotka ovat ihastukseni ystäviä ja siksi ajattelin että heidän olisi hyvä olla siellä niiin olisipa siellä ihastuksellenikin tuttuja ihmisiä , mutta ei. Kaikki menee taas penkin alle. Nyt sinne mökille on menossa minun lisäkseni korkeintaan viisi muuta tyyppiä, eli toisin sanottuna siellä ei tule olemaan juuri mitään. Tuskinpa ihastukseni haluaa tulla sinne tai jos tulisi, niin tuskin viihtyisi..

Hankalaa on myös se kun en saanut juteltua tästä asiasta hänelle tänään, mutten kyllä varmaan viitsi soittaakaan ja alkaa selittämään, sillä voihan se olla ettei häntä edes kiinnosta. Muuten tänään oli ihan kiva päivä ainakin siinä mielessä, että sain oltua pariin otteeseen ihastukseni kanssa tekemisissä, tosin tahtoisin enemmän..

Vittu sentään kun tästä ei tule ikinä mitään! Jokin on minua vastaan alkaa tuntua jo siltä. Ainoa mikä on sua vastaan on sun oma mielesi. Lakkaa ajattelemasta kaikesta sun kannalta huonointa vaihtoehtoa. Ajatteles, jos hän haluaa tulla sinne mökille oikeasti ja nyt kun kaikki muut peruu, niin te olettekin kahden!

Älä koko ajan yritä kirjoittaa stoorianne valmiiksi. Elä hetkessä, ilman ennakointeja. Sun toivees on nyt kuultu, joten keskity elämiseen ja anna asioiden ja ihanien juttujen tulla luoksesi lahjan tavoin. Ihan kahdestaan emme siellä kyllä olisi, sillä joitain semmoiset viisi minun luokkalaistani on luvanneet tulla. Sitä minä vain mietin että viihtyisiköhän hän heidän seurassa, sillä he eivät kovin tuttavallisia ole toisilleen.

Toki ihastukseni on niin sosiaalinen, että hän viihtyisi ihan kenen kanssa tahansa, mutta minä en vain halua, että hän tuntisi olonsa epämukavaksi.. En oikein tiedä, mitä teksin. En tänä iltana kehtaa ottaa yhteyttä, mutta huomenna on periaatteessa vielä koulussa aikaa No siellähän sitä tutustuu. Voithan vihjata etukäteen ettei kyse ole mistään megabileistä mut susta olis kiva jos hän tulis käymään.

Kehitä vaikka jotain pelejä tms mitä voi pelata pienellä porukalla ja tutustua. Onko teidän mökillä saunomismahdollisuutta? Nyt ideointia kehiin, äläkä lamaannu kalkkiviivoilla. Tosin must tuntuu että vaikka hän pyytäis sut treffeille, niin sä et uskaltais mennä kun pelkäisit että hänel ois sun kanssa tylsää Nyt vähän ryhtiä ja itsevarmuutta peliin. Älä mieti ja päätä asioita hänen puolesta valmiiksi, vaikka kivahan se on että huomioit erilaisia asioita, Mutta anna hänen itse päättää.

Äläkä turhaan mieti että kehtaatko ottaa yhteyttä tänään vai huomenna. Jos haluat jotain tapahtuvaksi ja asioita eteenpäin niin anna palaa nyt vaan. No minä lähetin viestin ihastukselleni jossa kerroin ettei sinne mökille ole tulossa juuri ketään ja kerroin että hän on tervetullut jos on oikeasti kiinnostunut, mutta eipä hän ole vieläkään vastannut mitään.

Varmaan nauraa minulle tälläkin hetkellä: Minua syytetään siitä että epäilen aina pahinta.. No on minulla siihen syytä kun ei mikään saatana sentään onnistu!

Muutenkin alaikäisen jahtaaminen näin julkisesti tuntuu melkoisen oudolle. Täyttikö se edes 16? Älä huoli kohta loppuu. Viimeisiä kyllä vedellään eikä tämä ketju tulee enää kauaa elämään ainakaan minun toimestani. Enkä minä ole tehnyt mitään väärää. En syyllistä sinua jos ketju edes totta, mutta kun tietää yleisen mielipiteen alaikäisiä ja homojakin kohtaan niin tuntuu "oudolle".

Kun ikäero ei ole tuon isompi, niin sinänsä seksikään ei välttämättä olisi rangaistavaa. Itse en kirjoittaisi liian paljastavaa toisesta kun ei tiedä onko homo, saati haluaako olla sitä julkisesti. Olet saanut paljon myötätuntoa, mutta olennaisen asian eli ikäeron paljastit vasta äsken. Silti kukaan täällä ei ole toivonut sinulle pahaa, itse olen ehdottanut vain olemaan varovainen. Vuoden parin päästä tuolla ikäerolla ei edes ole enää mitään merkitystä.

Hauskaa vappua, toivottavasti bileet onnistuu ja pysytte muutenkin ainakin ystävinä. Nimimerkki ''Älä nyt'', ketjun aloittajan ja hänen ihastuksensa ikäero tuli ilmi jo ensimmäisen ketjun aloitusviesteissä, että sori nyt vaan Eikä se ero todellakaan ole mikään suuri, ja mitä helvetin väliä sillä edes on?? Toivottavasti pääsette sinne partyihin tänään!! Ja toivon että kirjottaisit tänne jatkossakin, please!! Nyt alat vaan toimia oikean hetken tullen, tai tulet katumaan muuten!

On vaan erikoinen koulu kun muistaakseni pukuhuoneesta näkee heidän luokkaan, ovet auki, hyppytunteja Tottakai minäkin toivon pelkkää hyvää kaikille ihastuneille, mutta tuollaiset "pakko saada, viimeisiä vedellään, loppu lähellä" kuulostaa painostamiselle, eihän hänellä pitäisi olla mikään kiire.

No nyt on pirskeet ohi eikä ihastustani näkynyt siellä.. Koko tiistaipäivänä en oikein saanut puhuttua hänelle asiasta.. Se oli kuitenkin kiva kun hän käveli aamulla minun ohitseni ja sanoi että hänen oli pitänyt vastata aikaisempaan viestiini, muttei sitten kuitenkaan ollut.. Hän sanoi sitten siihen suuntaan että saa nähdä onko hän tulossa vai ei.

No hän ei kuitenkaan ilmaantunut. Tänään minä rupesin sitten pahoinvointini keskellä miettimään että olisiko minun pitänyt ottaa häneen kontaktia vai ei.. Laitoin sitten viestin jossa kysyin että oliko homman nimi ollut se että minun olisi vielä pitänyt soittaa hänelle ja pyytelin sitä sitten anteeksi.. Mutta kuinka ollakaan, hän ei ole vieläkään vastannut siihen: Ota nyt vähän välimatkaa äläkä anna itsestäsi niin epätoivoista kuvaa.

Tulee jos on tullakseen. Teit ihan oikein kun kutsuit hänet, eikä poisjäännistä kannata vetää mitään kummempia päätelmiä. Jäitä hattuun vaan ja ole coolisti etäinen jonkin aikaa. Yhteydenpito ei voi olla vain yksipuolista tyrkyttämistä. Sinuna pitäisin taukoa, ja katsoisin ottaako hän yhteyttä sinuun. Sekin kertoo, että välittääkö hän. Omat ystäväni ovat ottaneet itse yhteyttä, jos minusta ei ole vähään aikaan kuulunut. Siitä tiedän, että hekin haluavat olla minun kanssa tekemisissä.

Sen jälkeen minunkin on helpompi soitella ja ehdottaa yhteistä tekemistä, kun tiedän että hekin haluavat sitä. Jos ystävyys perustuu vain toisen osapuolen aktiivisuudelle niin se ei tule kestämään. Sanoitko selkeän osoitteen, missä mökki on? Onko mökki kaukanakin, jossain korvessa? Millä ihastuis olis sinne kulkenut? Olitteko te muut siellä yötä? Millä kyydillä ne sun kaverit sinne kulki? Ihastuminen on vain biologiaa. Ihastuneen ja pakkomielteistä kärsivien aivotoiminnassa on havaittu yhtäläisyyksiä.

Ihastuksen kohde ei ole mitenkään poikkeavan erinomainen, vaan aivosi saavat sinut niin tuntemaan. Toisaalta koko minäsikin on vain biologiaa Nyt 17nuori saa loppua tää paska! Oot ollu nyt koko ajan syytämässä itteäsi ja valitamassa ettei ole pokaa sanoa mitään rakkaudesta tai homoudesta hänelle! Aika käy vähiin, nyt saat valita: Jos todella rakastat häntä niin kerrot sen hänelle!

Sun sydämmessä tai täälä se tieto EI tule tekemään paljonkaan! Jos totuuta ei kerro hänelle vaan pitää sen sisälään se ei muuta mitään, vaikka miten paljon rakastaisi! Jos ei milään tuu pokaa niin näytä nää ketjut sille! Toivon vain parasta teille ja yritän autaa, mutta jos ei uskalla niin saa syytää itseään että menee kaikki päin seiniä.

Nosta pää maasta ja ala toimia! Onko joku kuolemassa vai maailmanloppu tulossa? Itse olen saanut vain käsityksen että kun kesäloma alkaa, ihastusta EI näkyisi enää.

En tiedä minne tai miksi hän menisi minekään mutta niin ainakin 17nuori antaa ymärtää. Hän itsekin ON sanonut että "aika alkaa loppua. Että totuuta vain ulos ja vikelään 17nuori!!!

Pitää kai olla tarkempi. Vaikka itse en omalle ihastukselleni uskaltanut silloin vuosi sitten kertoa, niin ole sä rohkea..

Pitää sanoa mitä mietii! Ja mielelään helvetin pian, kuten itse sanoit pari kertaa, aika käy vähiin. Sekä siitä vappummökki jutusta. Miksi hitossa menit sanomaan että jos "todella haluaa niin tulisi. Pitää sanoa mitä mietii ja miettiä mitä sanoo! Toivon tähän vastausta tällä viikolla, sekä sitä että sanot sen mitä pitää! Muuten jäät yksin masenuksiisi ja teet varmaan itsarin, sen verta masentaa nää jotkut tekstit.

Onnea totuuden kerronassa ja godspeed 17nuori!!! Miksi kukaan tekisi itsaria ihastumisen takia, onpa toinen sitten kiinnostunut tai ei.

Sellaisella ei saisi edes uhkailla ja miten sellainen suhde edes toimisi jos pakko olla yhdessä tai saa pelätä koko ajan. Jokaisella pitäisi olla sen verran itsetuntoa, ettei tee toisen takia mitään typerää. No, jos olet lukenut molemmat ketjut niin huomaat toistuvia mielialan vaihteluja, erittäin voimakkaita ja ne yleensä johtuvat hänen ihastuksestaan ja hänen käyttäytymisestään häntä kohtaan. En sano että se olisi varmaa mutta pelkään itse sitä, en haluaisi että hänelle kävisi jotain. Hänellä on tapana masentua voimakaasti ja sitten taas piristyä, näkyy aika selvästi viesteissä.

Ai että tekisi mieli repiä omat hiukset päästä! En jaksa enää ja ahdistaa ja tekisi mieli huutaa, raivota ja piestä tavaroita mäsäksi.. Vaikka ihastukseni on niin ihana, hän saa silti minut raivon partaalle välillä. Tänään meillä oli koulussa taas sellainen päivä, että joutoaikaa oli vaikka kuinka paljon ja olinkin ihastukseni kanssa tekemisissä paljon.

Silti vaikka yritin jostain jutella hänelle, ei siitä tullut mitään. Sama toistui monta kertaa.. Olin hänen lähellään, mutta hänen kanssaan on niin vaikea olla tekemisissä. Niin on käynyt ennenkin. Minulle tulee niin epäkelpo olo ja paha mieli, kun hän tekee sitä minulle. Tänäänkin hän oli yhtäkkiä taas niin kiva minua kohtaan, jutteli minulle, jopa tuijotti minua pariin otteeseen todella syvällisesti.

Sitten se yhtäkkiä muuttuu. Hän ei katso yhtäkkiä minua päinkään ja kun yritän mennä juttelemaan, hän ei puhu minulle takaisin, ei edes kuuntele mitä minä sanon ja lähtee pois tai saattaa kesken minun juttuni ruveta puhumaan jollekulle muulle..

Tänään kävi myös yhdessä vaiheessa niin, että ihastukseni jutteli kaverinsa kanssa jotain, sitten minä tulin paikalle ja sanoin jotain, niin ihastukseni ei vastannut yhtään mitään ja käveli vain pois. Sitten taas yhtäkkiä hän tulee minun luokseni tai tuijottaa pitkän matkan päästä.

Välillä tuntuu ihan kuin hän kiusaisi tahallaan minua ja se ottaa päähän. Minulle tuli tänään oikeasti yhdessäkin vaiheessa todella paha mieli kun hän ei noteerannut minua, vaikka yritin ihan selkeästi mennä hänen luokseen. Minun teki mieli oikein itkeä. Ja myös se, kun välillä hän on niin ihana ja kohtelias ja välillä ei. Tänäänkin autoin häntä yhdessä asiassa ja annoin hörpyn juomapullostani, eikä hän kiittänyt tai edes hymyillyt minulle.

Hän oli niin kylmä. Ja kaiken huippu oli se, kun minä tänään sanoin hänelle siitä, että hänen kanssaan on niin vaikea jutella ja arvatkaa mitä hän teki!? Alkoi vain kesken kaiken puhua toiselle tyypille eikä välittänyt minusta lainkaan.

Välillä hän on niin tuntuu jopa törkeältä. Jos meistä oikeasti tulisi pari, niin välillä tuntuu että meidän suhteessamme minä olisin vain joku objekti hänelle.. En vaan kestä, kun rakastan häntä niin paljon, eikä tälläiset huonotkaan piirteet muuta tunteitani miksikään. On se vaan niin julmaa, että minä nimenomaan menin rakastumaan kaikista niistäkin pojista juuri siihen, joka on a Vaikea lähestyä ja jonka kanssa on välillä niin vaikea jutella b Aina tyttöjen kanssa niin läheinen.

Jatkuvasti pörrää tyttöjen kanssa ja ei tiedä, onko joku niistä lukuisista tytöistä hänen tyttöystävänsä c Jatkuvasti jossain pippaloissa tai pyörimässä jossain ja koko ajan saa murehtia, että mitä ihmettä hän tekee d Sellainen, että hän oma-aloitteisesti tulee silloin tällöin juttelemaan, mutta silti saa minut tuntemaan itseni huonommaki välillä, eikä hän juuri kysele minun kuulumisiani.

En vain tiedä kiinnostaako minun olemukseni häntä ollenkaan vai ei. Kunpa vain olisi joku johon rakastuisin ja saisin hänet pois iäksi mielestäni, mutta ei ole, eikä tule. Vaikea hänelle on edes tunteistani kertoa, kun ei olla juuri ikinä kahdestaan ja hän on välillä ihan toisella planeetalla ja tuo minulle niin paljon mielipahaa.

Silti hän on vain niin rakas minulle Ja jos on tarve, niin huuda tyynyyn ja eti styroksia ja hakaa se. Tai revi tuppo tukaasi, se satuu niin paljon ettei tee mieli muuta kun itkeä sen jälkeen. Itsemurhaa ET tee tai kaikki pitää ja muistaa sua nössönä joka ei uskaltanut puhua. Sen voit vielä korjata, puhu kurkku suoraks. Niin ja siitäkin piti mainita, että mitä tästä pitäisi ajatella: Jos hän oikeasti olisi kiinnostunut minusta, niin hän varmaan luultavasti yrittäisi hakeutua luokseni aina kun on mahdollista?

Toisinaan hän tekee niin, kuten tänä aamuna että hän kylmän viileästi vain tulee luokseni, mutta usein hän ei tee niin. Tänäänkin oli varmaan kymmeniä loistavia tilaisuuksia tulla luokseni, välillä hän teki niin, mutta liian monta kertaa minä jäin kuin nalli kalliolle.

MInulla ei ole mitään. Ei mitään, ei ketään. Tuolla puhuttiin siitä itsemurhasta.. Välillä se vaan tuntuu niin hyvältä ajatukselta, sillä minulla ei yksinkertaisesti ole yhtään mitään, en nauti juurikaan niistä asioista joista ennen nautin ja minulla on todella kelvoton olo.

Jätit vastaamatta näihin kysymyksiin: No, kumotalseni pari asiaa ja ehdotaakseni. Yksi Homouden merkeistä on kyllä tyttöjen kanssa olo, siis siten että vietää aikaa esim: Hän kai alkaa olla kyllästynyt siihen että Sinun kanssasi on vaikea puhua ja siksi ei välttämättä kuuntele sinua.

Ja nyt VITTU nosta pää maasta ja näytä nää molemmat viestiketjut sille jos on niin vaikeaa sanoa mitään. Jos kiinostaa niin etsi youtubesta haulla Koisuru Boukun, yaoi manga animaatio joka muistutaa mua tästä tilanteesta. Sori kun on kirjoitus virheitä, kirjotan ipadilla. En sanonut mökkiosoitetta, sillä hän ei sanonut suoraan olevansa tulossa sinne. MIkäli olisi soittanut ja sanonut, että haluaa tulla, olisin kertonut miten sinne päästään.

On se aika korvessa se mökki Hän olisi joko tullut jonkun kaverinsa kyydillä tai vaikka traktorillaan, ellei sitten olisi tullut sillä kyydillä, millä minä ja suurin osa kavereistani menimme, eli isäni pakeuttiautolla.

Olimme yötä siellä, pari tyyppiä lähti pois kesken illan. Kaverit tulivat siis minun järkkäämillä kyydeillä, mitä nyt pari 18 v tyyppiä tuli omalla autolla. Älkää jaksako kiusata minua enempää kun paha olo tarpeeksi ja tuntuu että tulen hulluksi, sitten vielä väitetään ettei tämä ole totta! Olisittepa oikeassa ja tämä kaikki olisi vain valhetta tai pahaa unta. Itsemurhaa ei tehdä, mikä tahansa syy. Jos jätää niin tuu helsinkiin ja eti gaybaarista mies. Trolli et ole, se verta uskotavaa tää on mutta voisin sanoa että itseluottamusta puutuu ja niin helvetisti.

Sanoit niistä pippaloista että minun pitäisi mennä mukaan. Enpä taida, kun ei kukaan ole minua kutsunut. En pääse millään hänen ulkoelämäänsä. Ja jos häntä kyllästyttää jutella minun kanssani, niin voisihan hän tehdä itsekin asialle jotain. MInä yritän parhaani mukaan puhua hänelle jostain, mutta häntä ei tunnu kiinnostavan. En mielestäni ole tylsä, enkä usko että hänkään minua tylsänä pitää kun olen monta kertaa onnistunut naurattamaan häntäkin jutuillani kun olen sattunut olemaan hyvällä tuulella.

Ja nyt on vähän vaikea olla hyvällä tuulella, kun minua väsyttää, en jaksa enää olla kun ei ole mitään minkä vuoksi olla. Ja jos joku teistä vielä kerrankin sanoo tähän että tulevaisuus on edessä, niin alan oikeasti harkita iskän kämpän parvekkeelta alas hyppäämistä.

Se, että tylsä, yksinäinen ja täysin merkityksetön tulevaisuus, johon kuuluu vain se että minä haaveilen enkä kykene saamaan mitään, odottaa minua saa minut itkemään. Oikeasti sekin on hirveää kun haaveet sattuvat. Kuinka monta kertaakaan olen yöllä nukkuessani halannut tyynyä ja kuvitellut että se olisi ihastukseni vieressäni, mutta ei. Sitten havahdun ja muistan miten turhauttavaa on haaveilla kun tiedän ettei se tule johtamaan mihinkään.

Jos tämä ei ratkea, ja sitähän se ei ole tekemässä, minulle jää vain kaksi vaihtoehtoa: Mikään tai kukaan ei odota minua tai ole minua varten. Täällä ei ole ketään, ja silloin kun olisi aika lähteä pois täältä, on jo liian myöhäistä. Siihen on liian pitkä aika.

Nytkin itkettää kun ajattelen tulevaisuutta. Siinä missä muut menevät eteenpäin, minä jään yksin jälkeen. Ei ole enää oikein uskoa tai toivoa. Joku tuolla jossain leikkii minulla ja kiduttaa minua. Tällaista henkistä kipua en vaan jaksa.

Ei toimi, ei onnistu, ei pysty. Ensinnäkään ihastuneet eivät tosiaan hakeudu koko ajan seuraan. Ihastuneet saattavat jopa vältellä ihastustaan ja vaikuttaa tylyiltä kun yrittävät peittää ihastustaan. Tämän takia onkin niin vaikea päätellä usein onko toinen kiinnostunut vai ei ja se yleensä selviääkin vain ottamalla selvää, ei ajan kanssa odottamalla. Mitä kauemmin odottaa sitä varmemmin olettaa ettei ole kiinnostusta kun toinen ei toimi.

Ja kysehän ei voi olla siitä että sä odotat että hän yhtäkkiä avautuisi tunteistaan sulle. Ole nyt mies ja avaudu itse ja anna hänen sitten päättää mitä hän haluaa ja elä sen päätöksen kanssa. Ala nyt elämään hyvä mies äläkä nössöile ja et sä nyt niin nössö ole että edes mietit jotain itsareita. Kuten sanoin, ei itsaria. Sekä sanon nyt tän: Oon niin helvetin ärsyyntynyt tästä säälistä, sitä sä saat mutta silti tuloksia ei näy.

Miksi vitussa on näin? Kasvata nyt hyvämies selkäranka mielelään alle 20s Ja kerro tuntees sille, nyt saatana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jos on pokaa ja halua toteutaa unelma niin voi tehdä mitä vaan! Nouset nyt sieltä itse-säälistäsi ja ryhdyt toimiin. Ja otan vaan "ok, teen niin. Sinun luokkalaisillahan olisi syytä olla kummissaan kun et ole yhtään heistä kiinnostunut.

Hyvä, että pidit sentään ne vappubileet. Alkaa vaikuttaa samanlaiselta kuin yksi poika josta itse pidin tahtomattani jollain selittämättömällä tavalla ja olihan se hyvännäköinen, mutta en edes yrittänyt saada kaveriksi. Teki kuitenkin tahallaan kiusaa, katseli jatkuvasti ja sekoitti siihen tytöt ja muutkin.

Olin leikissä mukana ja annoin sen uskoa olevani ihastunut, lopulta tajusi, ettei hän merkkaa minulle mitään. Sinä sentään pystyt puhumaan hänen kanssaan ja varmaan ymmärtäisi olla kertomatta muille vaikka kertoisitkin tunteistasi. Toisaalta, tuntuu ettet edes välitä vaikka kaikki tietäisi. Tunteilleen ei voi mitään, mutta ei niille valtaa saa antaa ja täytyy kunnioittaa myös toisen tunteita.

Ethän sinäkään voisi olla jonkun kanssa vain sen takia, että hän olisi ihastunut sinuun. Ihmiset täällä kertoo omia mielipiteitään, mutta sinä teet juuri niin kuin itse haluat, turha hermostua jos ei kaikki mielipiteet miellytä.

Jos hän on yhdeksännellä luokalla ja menisi vaikka ammattikouluun ettekä näkisi enää koulussa, niin sitten ymmärrän kiireesi, mutta jos jatkaa siellä niin syksyllä näkisit taas.

Mikä on pahinta mitä voisi käydä, jos kertoisit ihastuksellesi ja hän ei ihastunut sinuun tai edes homo? Ihan totta, kerro hänelle, laita vaikka pitkä tekstiviesti jos se on helpompaa kuin face to face puhuminen. Ja kuten on mainittu, niin ihastuksen välttely on ihan normaalia, oon huomannu saman ja kuullut muilta samoja kokemuksia, jotkut vaan välttelevät ihastustaan kun eivät tiedä miten kohdata hänet. Ja jos se sun kultas on ollut vähän eri planeetalla, ehkä hänellä on jotain omia murheita ja huolia, ongelmaa tms?

Voit ihan suoraan kysellä että onko joku vialla. Tai sitten hän on vaan niin väsynyt ettei jaksa keskittyä mihinkään aivoja kuormittavaan Usko pois, olin ihan samassa jamassa vuosi sitten tähän aikaan. Mulla oli alle kuukausi aikaa kunnes en enää ikinä näkis ihastustani mitä nyt kerran pari törmännyt sattumalta kaupungilla, mutta ei ole nähnyt mua Jätin kertomatta tunteistani, mutta ehkä se oli oikea päätös koska ihastukseni alkoi loppumetreillä herättää enemmän negatiivisia ajatuksia kun positiivisia, vaikka häntä edelleen rakastankin: Pääsin silti hänestä jotenkuten yli, ja tässä olen nyt, tasan vuosi tapahtuneesta.

Uskon että säkin pääset tästä yli, jos nyt kaikki ei menekkään putkeen, - ja tosin sulla on aikaa vielä vaikka kesälomallakin, mun tapauksessahan mä vaihdoin koulua ja ihastukseni jäi sinne eikä edes oltu niin hyviä kavereita vielä kun sinä ja ihastuksesi Lopeta noi itsari mietteet Ei mulla edelleenkään ole elämä mitään loisteliasta, samaa paskaa arkea se on vailla sen kummempia kavereita sun muitakaan, sulla on ilmeisesti edes ystäviä! Maanantaina kerrot, vedät sen sivumpaan, jos se ei meinaa tulla niin sanot että ''tää on tosi tärkeetä.

D teet viikonloppuna kunnolla pohditun kirjeen jossa kerrot kaiken ja kirjotat vaikka näiden keskusteluiden linkinkin Ette voi uskoa miten vaiketa se on En vaan saa sanottua sitä millään, eikä tähän mennessä oikeata hetkeä ole tullut.

Ei tästä tule mitään ja minä en kestä. Minulla ei ole mitään harrastuksia, eikä tule olemaankaan. Ensinnäkin täältä korvesta EI pääse mihinkään. Yhden kerran jäätiin luokkalaisten kanssa koulun jälkeen musiikkiluokkaan soittamaan, mutta ei se ollut hauskaa. En nauttinut pätkääkään, kuten en enää nauti mistään. Nytkin katson jääkiekkoa telkkarista, eikä innosta yhtään vaikka suomi johtaakin, mutta vielä viime keväänä mm kisat herättivät tosi paljon tunteita ja innostusta.

Minulla ei ole enää mitään. Ihan oikeasti nykyään tunnetilat ovat joko tyhjiä tai negatiivisia. Ihan olisi toinen juttu sekin, jos ihastukseni olisi luonteeltaan sellainen lämpimämpi ja keskusteleva. Tuolla sanottiin että ehkä hänellä oli murheita, jonka vuoksi hän oli etäinen.

Siinä tapauksessa hänellä on aina, sillä hän on NIIN usein sellainen ja hänen käytöksensä loukkaa minua välillä, kun tuntuu että hän ei halua olla kanssani, sitten yhtäkkiä tilanne onkin toinen. Eikä hän näytä siltä, että hän olisi murheissaan. Hän on aina iloinen ja vitsailee, käyttäytyy todella lämpimästi - muita kohtaan. Minua kohtaan hän on erilainen. Ehkä ei kannata 3. Tekstiviesti tai kirje on helppo näyttää toisille jos haluaa pilailla tai tehdä kiusaa. Parempi vaan jutella kahden kesken.

Käskette koko ajan kertoa hänelle tunteistani. Miten minä sen muka teen? En pysty vain töksäyttämään sitä, mutta en näe häntä koskaan vapaa-ajalla ja sen kerran kun pyytelin häntä mukaan juhliin, ei hän tullut. Hän on lähestulkoon aina ihmisjoukossa ja silloin kun hän on yksin, tilanteet liukuvat niin saatanan nopeasti etten enää ehdi tehdä mitään ja vasta jälkeenpäin tulee kaikkia juttuja mieleen mistä olisi pitänyt puhua hänen kanssaan. Ei jumalauta kun on vaikeata, enkä minä saa mitään aikaan.

Tee nyt ensin itselle selväksi, että haluat, aiot ja päätät kertoa tunteistasi. Teet vain sen ja katsot, mitä siitä seuraa. Älä ennakoi ja odota mitään tiettyä reaktiota, koska oli se mitä hyvänsä, se on sun kontrollin ulottumattomissa. Voit sen sijaan vaikuttaa omaan toimintaasi ja sinähän päätit jo mitä se on ;. Teet sen rauhassa huolella nyt vkloppuna ja annat sen maanantaina, kun ihastuksesi on lähdössä koulusta.

Sano että hän avaa sen vasta kotona, eikä näytä mielellään muille. Olen varma että et ainakaan tämän enempää pohjalle vajota tunteissasi, jos kerrot hänelle Ja jos se yhtään fiksu poika on, ei se ala sun sanomisiasi levittelemään: Juurikin vain töksäytä se.

Kirjoita viesti valmiiksi kännykkään, äläkä vielä ota tässä vaiheissa paineita sen lähettämisestä. Sitten kun olet saanut tehtyä mielestäsi hyvän viestin, otat kännykän käteen ja asetat sormesi lähetä näppäimen ylle. Nyt sinulla on ratkaisu yhden sormen heilautuksen päässä.

Yksi painallus ja kaikki on selvää! Painaminen voi tuntua vaikealta, mutta rauhoitu ja odota kännykkä kädessä, että tulee sopiva hetki. Kun ratkaisu on vain yhden painalluksen päässä voit toteuttaa sen helpommin.

Se vaan tuntuu niin kamalalta. Mitä ihmettä hän ajattelisi, jos laittaisin teksitiviestin hänelle jossa kertoisin että olen ollut hulluna häneen jo niin pitkään, etten melkein edes muista?

Hän varmaan taas ajattelisi: Miten kehtaisin enää katsoa häneen päin koulussa? Miten enää kehtaisin mennä kouluun? Voit kertoa viestissä yksinkertaisesti vain rakastavansa häntä ei muuta. Kirjoita vieti vaikka näin tönkösti: Nimi, jotta et alkaisi epätöimään ja taas keksimään tekosyytä viestillesi.

Jos hän on ihastunut sinuun se kyllä riittää. Jos hän ei ole niin on parempi, ettet kerro liikaa. Mitä hävettävää homoudessa on? Kerro miksi sinä häpeät homoutta. Laita nyt vain se tekstiviesti: Ja jos hän nyt jostain kumman syystä reagoi todella voimakkaasti ja negatiivisesti, anna olla. Tiedätpähän lopulta mitä mieltä hän on sinusta, ja saat ainakin sen tuskan pois sisältäsi. Mutta mitä todennäköisimmin juttujesi perusteella hänellä saattaa olla tunteita sinua kohtaan, mutta ei välttämättä hyväksy homouttaan ja koko tunne on hänelle uutta.

Ole sinä rohkea ja laita viesti, - ehkä hän ei vain uskalla kertoa omia tunteitaan niinkun sä? Mikään ei tule selviämään ellet nyt laita tuulemaan. Toivon että teet jotain mikä kertoo hänelle kaiken 17nuori, ja tosiaan Mitä SINÄ häpeät homoudessasi?! Jaaaaa jos ei tapahdu mitään viikossa niin mä otan pesismailan, serpentiiniä, kamelin, ja mies strippareita hevosmaskeissa ja tuun teille sekä järjestän niin vitun moiset kekkerit että suorastaan itket halusta kertoa ihasuksellesi tunteesi!!!!!!!!

Jos kerrot missä asut siis Laita se viesti - NYT!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mitä voit oikeasti enää menettää? Sanomasi mukaan olet jo niin pohjalla että suunta voi olla vain ja ainoastaan ylöspäin! Mieti, jos unelmasi toteutuukin? Sun pitää tehdä se aloite "vanhempana ja viisaampana", hän luultavasti on jollain tasolla kiinnostunut sinusta, muttei myönnä sitä itselleen, tuon ikäisenä helposti kieltää tunteensa samaa sukupuolta olevaan, itsekin jollain tavalla kielsin teininä vaikka olin päätä pahkaa rakastunut toiseen tyttöön, odotin että hän olisi tehnyt aloitteen koska en itse uskaltanut.

Olisin ollut onnesta soikeana jos hän olisi tehnyt jotain asian eteen! Ajattele, sinun ihastuksesi voi ajatella samalla tavalla, siksi hän esittää "coolisti etäistä". Se on hyvin tavallista tuon ikäisillä homoilla. Jep, toi on hyvä! Tuskin vastaisi siihen heti että joo mutta tekisit aikeesi selväksi. Jos kauhistuu voit ottaa huumorilla ja sanoa hymyillen että mitäs on niin hyvännäköinen; Ja jos on todella kauhuissaan niin kuittaat vaan että haloooo eikö läppää kestä.

Tollein se kannatiasi tehdä, mutta Siinä on tosiaan se riski että hän säikähtää siitä ihan helvetisti, tai sitten iloitsee Toivoisin että 17nuori edes vittu tekisi jotai edes vihjatakseen ihastukseleen siitä että on homo, häntä varmaan suututaa se ettei ole pokaa siihen mutta luulisin että kun on kasvanut selkäranka ja itseluottamus on kohdilaan ja on lopettanut masennuksessa ja itsesäälissä rypemisen niin pokaa löytyy niin helvetisti!

Ei löydy, ei ole. Kaikki on nyt ohi. En koskaan kerro hänelle tunteistani. Meillä oli tänään lauantaina koulun tapahtuma, eli näin ihastukseni tänäänkin. Yritin olla hänen lähellään ja puhua hänelle, mutta ei. Ei vastannut kuin pari kertaa ja lyhyesti, ei katsonut minuun päin, olin kuin ilmaa. Hän lähti aina pois kun tulin, tai sitten hän ei huomioinut minua ollenkaan edes silloin kun puhuin hänelle. Pari kertaa hän puhui minulle, mutta niin lyhyesti, että se oli mitätöntä.

Olen täysin varma siitä. Hän ei halua olla minun kanssani tekemisissä. Ja viimeinen niittikin tuli. Ihastuksellani on paljon tyttöpuolisia kavereita, joista yksi on ollut hyvin hyvin läheinen koko ajan ihastukselleni ja häntä olen epäillyt koko ajan.

Tänään, eilen ja usein ennenkin, mutta näinä päivinä eritoten ihastukseni hakeutui tämän tytön seuraan ja he olivat koko ajan yhdessä.

Tänäänkin kun näin ihastukseni, hän oli lähestulkoon joka kerta tämän tytön vieressä ja hakeutui lähelle koko ajan. Yhdessä vaiheessa ihastukseni tuli rappusissa tämän tytön kanssa minua vastaan. En ole aivan varma kun en katsonut kunnolla, mutta minusta he olivat käsikkäin. Kun he tulivat minun kohdalleni, he vaikenivat, eivät olleet enää käsikädessä ja kävelivät ohitseni.

Sanoin myös tänään yhdessä vaiheessa ihastukselleni kun hän oli taas sen tytön kanssa, ettei tyttöystävän kanssa ole nyt aikaa piehtaroida kun töitä piti tehdä. Hän vain katsoi tyttöä ja hymyili. Kysyin myös yhdeltä toiselta tytöltä että ovatko ihastukseni ja se tyttö yhdessä ja tämä toinen tyttö sanoi siihen ettei ole varma. He seurustelevat, ainakin lievästi. En ole nähnyt heitä kaulailemassa tai pussailemassa koulussa, mutta he varmaan tekevät sitä jossain muualla kuin koulussa.

Minulla on paha olla. Ei ole enää toivoa. Maanantaina kun on taas koulua, en aio enää katsoakaan ihastustani päin, en aio puhua hänelle, en anna hänelle enää mitään, en ole enää hänen kaverinsa.

Eipä hänkään ole enää ollut viime päivinä mukava minua kohtaan. Vaikka se sattuu ja varmasti on vaikeaa, en aio enää huomioida häntä. Se ei ole reilua. Mihin katosi se poika, joka vielä tämänkin viikon alussa oli ihana, kiltti ja herttainen? Mihin katosi se poika, joka niin herttaisilla katseilla sai minun sydämeni hakkaamaan ja jonka kosketus tuntui niin ihanalta?

Nyt jäljellä on enää kylmä poika, joka on kaikille muille, erityisesti sille tytölle kiltti ja ihana, muttei minulle. Hän oli niin ihana. Nyt se on loppu. Rakastan häntä yhä ja tulen aina rakastamaan, sillä kukaan ei ole ikinä merkannut minulle niin paljon. Sattuu, mutta samalla on niin tyhjä olo. Nyt minulta on viety kaikki, sillä elämässäni ei ole yhtään mitään. Haave siitä että saisin vielä jonain päivänä nukkua hänen vieressään ja olla hänen lähellään oli se ainoa sisältö ja päämäärä.

Nyt minulla ei ole enää sitäkään. Joku varmasti sanoo että tässä on uusi alku tulossa, mutta ei. Minulla ei ole mitään mistä aloittaa.

Ilmaiset gay seksifilmit pornofilmi

2 hakijoita 2 hakkaisi 2 hakukonenäkyvyys 2 halla 2 hallinnolliset 2 hallinnosta .. 2 rautatieasemalta 2 rautatieliikenteen 2 rautatieyhtiö 2 ravintoa 2 ravintola 2 1 astunut 1 astutut 1 astuvan 1 astuvat 1 asu 1 asui 1 asuin 1 asuinalueilla 1 homobaarin 1 homoja 1 homoseksuaaleja 1 homoseksuaalit 1 hon 1 honda . 5 Sep Nuru massage suomi vs sex .. vahvistin eroottiset vaatteet ravintola riihimäki tikkurilan ammattikoulu ryhmä porno mummon isot tissit b kupin. Sotien jälkeen homoseksuaalisuus oli Suomessa rikos, ja kohtaaminen tapahtui Nämä hauskat ihmiset nähdään joka kuun ensimmäinen perjantai Ravintola Manalan Match made in Natural High (for all sex and genders.)\ dance floor begins to fill with people when the hall opens around midnight and the wild party.

Sex homoseksuaaliseen asut kellariravintola hällä